اخذ گواهینامه ایزو ISO فوری و ارزان

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو
4.4/5 - (201 امتیاز)

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو چیست؟

انواع و اقسام گواهینامه های ایزو

گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001

گواهی نامه سیستم مدیریت زیست محیطی ISO 14001

گواهی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO 45001

تهیه لیست کامل استانداردهای ایزو

مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو

مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ایزو با اعتبار IAF

مدارک لازم برای دریافت گواهینامه ایزو بدون اعتبار IAF

شرایط لازم برای اخذ و دریافت گواهینامه ایزو

تهیه لیست مدارک گواهینامه ایزو

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو برای سازمانها و شرکتها با هر نوع کسب و کاری تفاوتی ندارد. سازمان بین‌المللی استاندارد ISO مدارک و شرایط اخذ و دریافت گواهینامه ایزو را آسان گرفته است.

گواهینامه ایزو ، انواع گواهینامه‌های ISO ، مدارک مورد نیاز جهت اخذ گواهینامه ایزو ، شرایط گرفتن گواهی نامه ISO از جمله سؤالات اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌باشد. نحوه ثبت نام جهت دریافت انواع استانداردهای ایزو و مدارک لازم از دغدغه‌های مشتریان ایزو می‌باشند. مدیران و صاحبان انواع کسب و کارها با خواندن این مقاله می‌توانند پاسخ تمام سؤالاتشان را بگیرند.

 

انواع گواهینامه ایزو
انواع گواهینامه ایزو با توجه به زمینه فعالیت سازمانها تعریف میگردد

گواهینامه ایزو چیست؟

عبارت گواهینامه ایزو از دو لغت گواهینامه و ایزو تشکیل شده است. گواهینامه با اسامی دیگری همچون گواهی، گواهی نامه یا مدرک و Certificate نیز نامبرده می‌شود. کلمه ایزو عبارت فارسی کلمه انگلیسی ISO هست.

ISO   یک کلمه یونانی به معنی همسو سازی یا یکسان سازی می‌باشد. البته کلمه ISO مخفف عبارت International Organizations for Standardiztion بمعنی سازمان بین‌المللی استاندارد هست. بنابراین مشخص شد گواهینامه ایزو یک گواهی و مدرک جهانی جهت اثبات اجرا و پیاده سازی استانداردهای ایزو می‌باشد.

 

انواع گواهینامه‌های ایزو

گواهینامه‌های ایزو برای سیستم‌های مدیریتی

گواهینامه‌های ایزو برای محصولات و خدمات

استانداردهای ایزو برای موضوعات مختلفی اعم از صنعتی و غیر صنعتی تعریف شده‌اند. برخی استانداردهای سیستم‌های مدیریتی عمومی هستند. یعنی شامل حال تمام مشاغل و حرفه‌ها و کلیه فرآیندها می‌شوند. اما برخی استانداردهای سیستم‌های مدیریتی تخصصی هستند. یعنی فقط برای یک شغل و حرفه تعریف شده‌اند.

بطور کلی استانداردهای سیستم‌های مدیریتی به نحوه مدیریت کلان یک شرکت یا کسب و کار صرف نظر از نوع تولید و خدمتش ارتباط دارند. از جمله مهمترین و پرکاربردترین استانداردهای ایزو در حوزه سیستم‌های مدیریتی عمومی عبارتند از:

 

استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001

ایزو ۹۰۰۱ موجب می‌شود مجموعه متقاضی کلیه فرآیندهایش را طوری طراحی و مدیریت کند که محصولات و خدماتی با کیفیت بسیار بالا ارائه نماید. حذف فرآیندهای تکراری و افزایش توانمندی نیروی انسانی و تولید و ارائه خدمات بیشتر و برتر از امتیازات استاندارد ایزو 9001 به شمار می‌آیند. افزایش کارایی و بهره وری بیشتر و بهبود مستمر و توسعه پایدار با طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو بوجود می‌آیند.

 

استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی ISO 14001

رعایت الزامات و قوانین مرتبط با حفظ و صیانت از محیط زیست از جمله مزایای ایزو ۱۴۰۰۱ م می‌باشند. حفاظت از منابع طبیعی و مدیریت صحیح پسماندهای صنعتی و جلوگیری از تخریب محیط زیست از جمله مزایای این استاندارد محسوب می‌شوند. سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو ۱۴۰۰۱ دارای امتیاز ارزش افزوده و کسب اعتبار بالا می‌شوند.

 

استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ISO 45001

ایزو ۴۵۰۰۱ بیان کننده قوانین و الزامات مربوط به حفظ و ارتقاء سطح بهداشت شغلی و ایمنی کارکنان و نیروی انسانی هست. کلیه سازمان‌ها و شرکت‌ها با اخذ ایزو ۴۵۰۰۱ باید تمامی زیر ساختها و امکانات و آموزش‌های لازم را فراهم نمایند تا نیروی انسانی در بالاترین سطح از ایمنی و امنیت کار نماید. رضایت کارکنان از محیط کار موجب ارائه مطلوب و سریع و بدون نقص یک پروژه می‌گردد.

استانداردهای ایزو مختص کالا و خدمات به موضوع مدیریتی مجموعه هیچ ارتباطی ندارند. قوانین و الزامات این استانداردها به مشخصه‌های فنی تولید یک محصول یا جنس یا یک خدمت می‌پردازند. تعداد گواهینامه‌های ایزو که برای محصولات و خدمات تهیه شده‌اند بیشتر از گواهینامه‌های ایزو با موضوع سیستم‌های مدیریتی هستند. اما در کشور ایران اکثراً متقاضی گواهی ایزو در طبقه سیستم‌های مدیریتی هستند.

همچنین گواهینامه‌های ایزو از لحاظ اعتباری متناسب با انتخاب نوع مرجع صادر کننده به چند دسته تقسیم می‌شوند. در ادامه مطلب با انواع مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو نیز آشنا می‌شوید. متقاضیان محترم اخذ گواهینامه ایزو با دریافت انواع مشاوره‌های رایگان از این مرکز می‌توانند برروی صفر تا صد کلیه مراحل اخذ گواهینامه ایزو تسلط کامل داشته باشند.

 

لیست کامل استانداردهای ایزو را از کجا تهیه کنیم؟

سازمان بین المللی استاندارد سازی یک سایت رسمی به آدرس www.iso.org دارد. اعضای کمیته فنی سازمان ایزو متشکل از نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان می‌باشد. وظیفه آنها بررسی و تهیه و تدوین انواع قوانین و الزامات جهانی جهت رفع نیاز کلیه افراد جامعه می‌باشد. نام تمام قانون‌ها و دستورالعمل‌های ایزو در سایت رسمی ISO   قرار داده می‌شود.

سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو لیست استانداردهای ایزو را از دو روش می‌توانند تهیه نمایند. روش اول مراجعه به سایت ISO   است. در این روش کاربر با پرداخت حق عضویت می‌تواند به نام تمامی استانداردهای ایزو دسترسی پیدا نماید. روش دوم مراجعه به سایت رسمی این مرکز می‌باشد. مشاوران و کارشناسان مربوطه در راستای ارائه خدمات مشتری مداری لیستی رایگان از مهمترین و پرکاربردترین استانداردهای ایزو را تهیه و منتشر نموده است.

 

مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو را نام ببرید؟

CB مخفف عبارت Certification Body به معنی مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو هست. بطور کلی CB ها به دو دسته IAF   دار و غیر IAF   تقسیم می‌شوند. نوع CB متناسب با اعتباری که از IAF می‌گیرد تعیین می‌شود. IAF چیست؟ نهاد IAF کجاست؟

IAF مخفف عبارت International Accreditation Forum بمعنی انجمن اعتبار دهندگان بین المللی هست. این انجمن توسط سازمان ISO ‌ایجاد شد. هدف IAF رسیدگی و نظارت بر روی کار مراکز اعتبار دهنده به C   ها می‌باشد. IAF بزرگترین نهاد بین‌المللی در تمام دنیا می‌باشد.

مراکز اعتبار دهنده به مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو را در اصطلاح AB می‌نامند. AB مخفف عبارت Accreditation Body می‌باشد. AB  ها در کشور ایران در دو دسته دولتی، رسمی و خصوصی فعالیت می‌کنند. اعضای انجمن IAF همان AB های رسمی و دولتی هستند. مراکز اعتبار دهنده همان نمایندگان قانون گذار مراکز ملی استاندارد در هر کشور می‌باشند. بنابراین با توجه به مشخصات فوق CB ‌‌ هایی که تحت اعتبار یک AB با عضویت در انجمن IAF انواع گواهینامه‌های ایزو را صادر می‌کنند را مراجع ثبت و صدور  گواهینامه ایزو IAF دار می‌گویند.

اما CB هایی که تحت اعتبار یک AB بدون عضویت در انجمن IAF فعالیت می‌کنند را مراجع ثبت و صدور گواهینامه ایزو غیر IAF می‌گویند. سازمان‌ها و شرکت‌های خواهان ایزو متناسب با نوع هدفشان و مشاوره و راهنمایی کارشناسان باید CB مورد نظرشان را انتخاب نمایند.

 

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو با اعتبار IAF

اخذ و دریافت گواهینامه ایزو با اعتبار IAF ار راه قانونی باید طی شود. یعنی باید تمام مراحل و قوانین و الزامات بدرستی طراحی و اجرا شوند. در نتیجه یکی از مدارک مهم مورد نیاز تهیه نمونه مستندات ایزو می‌باشد. زیرا بازرسین CB های IAF دار نسبت به طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو سخت گیری می‌کنند.

نمونه مستندات ایزو باید توسط افراد متخصص و تحصیلکرده تهیه شود. اما تمام سازمانها و شرکتها این امکان را ندارند. اما مجموعه‌های خواهان ایزو می‌توانند بدون دغدغه و پرداخت هزینه نمونه مستندات مهم‌ترین و پرکاربردترین استانداردهای ایزو را از شرکت ما دریافت نمایید.

تهیه فرم ثبت نام گواهینامه ایزو یا Application form از دیگر مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو می‌باشد. نامه سفارش گواهی نامه ایزو یک فرم بسیار ساده با یکسری آیتم‌های فارسی و انگلیسی می‌باشد. فرم درخواست گواهینامه ایزو را نیز بصورت رایگان از همین مرکز دریافت نمایید.

 

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو بدون اعتبار IAF

اخذ گواهینامه ایزو بدون اعتبار IAF نیازی به تهیه نمونه مستندات ایزو ندارد. زیرا CB های غیر IAF نسبت به طراحی و اجرای استانداردهای ایزو اجبار و الزامی ندارند. تنها مدرک لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو غیر IAF تهیه و تکمیل فرم ثبت نام گواهینامه ایزو می‌باشد. مشخصات داخل فرم ایزو شامل اسامی مدیر عامل و هماهنگ کننده و سازمان و نام مرجع صدور گواهینامه ایزو و نوع استاندارد ایزو و غیره می‌شود.

البته با توجه به اینکه پکیج WORD نمونه مستندات ایزو توسط این مرکز رایگان ارائه می‌شود متقاضیان ایزو می‌توانند در فرصتی مناسب به پیاده سازی استانداردهای ایزو بپردازند. بطور کلی اخذ و دریافت گواهینامه ایزو نیازی به مدارک خاص و پیچیده‌ای ندارد.

 

شرایط اخذ و دریافت گواهینامه های ایزو
شرایط اخذ و دریافت گواهینامه های ایزو و نحوه اخذ گواهی ایزو معتبر

شرایط لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو

اخذ و دریافت گواهینامه ایزو از معدود مدارکی هست که نیازی به شرایط خاص و پیچیده‌ای ندارد. زیرا سازمان ایزو جهت اشاعه و ترویج طراحی و اجرای استاندارد‌های بین المللی ایزو شرایط و قوانین دست و پا گیری را وضع نکرده است. بنابراین تمامی سازمانها و شرکتها با هر حجم و وسعت کاری و با هر نوع محصول و خدمتی شرایط گرفتن انواع مدارک ایزو را دارند.

البته یکسری شرایط متفاوت در حین اخذ گواهینامه ایزو برای مجموعه بوحود می‌آید. زیرا هر سازمانی متناسب با اهدافش یک نوع CB   کرده است. مثلاً کسب و کارهایی که CB با اعتبار IAF را انتخاب کرده باشند تعداد پرسنل و نیروی انسانی و تعداد فرآیندها و وسعت سازمان و حتی تعداد گواهینامه‌های ایزو در حین گرفتن ایزو برایشان مهم می‌شود.

زیرا جهت طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو باید مشاوره و آموزش‌های لازم صورت پذیرد. بطور قطع با پیاده سازی واقعی قوانین و الزامات ایزو هزینه و زمان بیشتری لازم می‌شود. اما سازمانهایی که CB بدون اعتبار IAF را انتخاب می‌کنند براحتی بدون هیچ گونه الزامی در طراحی و اجرای استاندارد‌های ایزو با هزینه کم و در زمان کوتاهی مدرک ایزو را می‌گیرند.

 

لیست مدارک گواهینامه ایزو را از کجا تهیه کنیم؟

سایت مشخص و واحدی جهت ثبت نام گواهینامه ایزو و تهیه مدارک مورد نیاز وجود ندارد.‌ سازمان ایزو فقط وظیفه تهیه و تدوین انواع استانداردهای ایزو را دارد. در نتیجه جهت ارائه گواهینامه ایزو هیچ گونه ارتباط مستقیمی با مجموعه‌‌های خواهان ایزو ندارد. اما همانطور که گفته شد فقط نام و اسامی استانداردهای ایزو را به همراه مشخصه‌های فنی در سایت رسمی خود منتشر می‌کند.

بنابراین متقاضیان محترم ایزو با جستجو در گوگل می‌توانند مراکز مشاوره ایزو معتبر و رسمی را انتخاب نمایند. زیرا تنها راه ارتباطی با CB ‌‌ های معتبر مشاوران و کارشناسان شرکت‌های فعال در حوزه ثبت و صدور گواهینامه ایزو می‌باشند. مدارک مورد نیاز جهت اخذ گواهینامه ایزو نیز توسط همین مراکز ارائه می‌گردد.‌ کلیه مدارک و مشاوره‌های لازم جهت اخذ گواهینامه ایزو در این مرکز رایگان ارائه می‌شوند.

مطالب مهم دیگر مرتبط با این مقاله

دریافت گواهینامه ایزو ISO

اخذ گواهینامه ایزو

گواهینامه ایزو – ۷۹۱۶۵-۰۲۱  اخذ ایزو – گرفتن ایزو – دریافت ایزو

مطالب مهمی که متقاضیان بدنبال آن هستند.

مطالب فنی و کاربردی مورد نیاز کارشناسان و علاقمندان به ایزو ISO

2 Responses

  1. برای دریافت گواهینامه ایزو میخوایم اقدام کنیم. چه مدارکی برای اخذ گواهی ایزو نیاز داریم و چه شرایط و ضوابطی برای گرفتن ISO نیاز هست

  2. آیا صدور گواهینامه های ایزو را میتوان بدون توجه به زمینه فعالیت دریافت کرد یا حتما باید با توجه به زمینه دریافت کنیم و اینکه اخذ گواهینامه ها ی ایزو چه مدت زمان میبره تا صادر بشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینکهای مفید و مرتبط