دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش

دستورالعمل آموزش
5/5 - (10970 امتیاز)

دستورالعمل آموزش – روش اجرایی آموزش

دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش یکی از مستندات مهم در هر استاندارد ایزو بشمار میاید. همچنین دستورالعمل آموزش ( روش اجرایی آموزش ) در هر سازمان ممکنست متفاوت باشد. چون هر شرکت و سازمانی متناسب با ساختار واحد آموزش خود اقدام به تهیه و تدوین دستورالعمل یا رویه آموزشی می نماید. در استاندارد ایزو 9001 موضوع آموزشی در قسمت صلاحیت کارکنان آمده است. فرآیند آموزشی یکی از الزامات مطرح شده در استاندارد iso 9001 هست.

دستورالعمل آموزش یا روش اجرایی آموزش در حد استاندارد 9001 در زیر آمده است. شرکتها، سازمانها و نهادهایی که قصد پیاده سازی نظام آموزشی فراتر از حد 9001 دارند، می توانند از استانداردهای قوی تر کمک بگیرند. گواهینامه ISO 29993 فرایند آموزش را قوی تر و جامع تر بیان کرده است. دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش زیر فقط جهت الگوبرداری ارائه شده است. بنابراین شما علاقمندان و کارشناسان ISO می توانید متناسب با نیاز خود آن را تغییر دهید. خیلی خوشحال می شویم که نقطه نظرات خود را در مورد روش اجرایی آموزش زیر در قسمت دیدگاه پایین صفحه اعلام بفرمایید.

  • 1- هدف:

     هدف از نگارش اين دستورالعمل تشريح نحوه آموزش كاركنان و تبيين چگونگي تعيين نيازهاي آموزشي ، برنامه‌ريزي و اجراي آموزش‌ها جهت ارتقاء سطح دانش فنی پرسنل جهت انجام امور محوله و برنامه ريزي و اجراي دوره هاي تئوري و عملي ايمني ، بهداشتي و زيست محيطي براي کارکنان و پيمانکاران مربوطه به منظور افزایش سطح کیفی امور، کاهش حوادث و اثرات زيست محيطي ناشي از عدم آگاهي کافي افراد می باشد.

     

    2- دامنه کاربرد:

    اين دستورالعمل در واحد آموزش کاربرد دارد.

     

    3- مسئوليت نظارت و اجرا :

    نظارت : مدیر منابع انسانی

    اجرا : واحد آموزش

     

    4- شرح

    بایستی برای هر یک از پرسنل شاغل در سطح شرکت توسط واحد آموزش فرم خلاصه سوابق آموزشی با کد F-11-01-01 تکمیل شده و در پرونده آموزشی وی نگهداری می گردد.

    مسئول واحد آموزش در ارتباط با برنامه‌هاي آموزشي نسبت به ارسال فرم نياز سنجی آموزش كاركنان با کد F-11-01-02 به كليه واحدهای ذیربط در دو ماهه آخر هر سال اقدام می نماید. مسئولين واحدها پس از تكميل فرم مربوطه تا پايان هر سال آنرا به واحد آموزش ارجاع می دهند.

    واحد آموزش بعد از دريافت فرم هاي نياز سنجی آموزش كاركنان با کد F-11-01-02 از واحد‌ها و اخذ تاییدیه از نماینده مدیریت ، مي‌بايست نسبت به تماس با واحد‌ها و سازمان هاي آموزشي اقدام نموده، تا زمان دوره‌ها را تعيين نمايد.

  • تدوین تقویم آموزشی

  • واحد آموزش پـس از دريافت زمان دوره‌ها نسـبت به برنامه‌ريزي آمـوزشي طـبق فرم تقویم آموزشي سالیانه با کد F-11-01-03 اقدام مي‌كند. سپس اين فرم را به ‌منظور تاييد براي نماینده مدیریت ارسال مي‌نمايد و در صورت عدم تاييد تغييرات لازم را اعمال مي‌نمايد. بعد از تاييد برنامه ، واحد آموزش مسئوليت هماهنگي و انجام امور لازم به‌منظور شركت افراد در دوره‌ها را بر عهده دارد.
  • واحد آموزش طي فرم اعلام زمان كلاس آموزشي با کد F-11-01-04 ، هماهنگي لازم را جهت شركت افراد در دوره را انجام مي‌دهد.در صورتي كه هريك از واحدها خارج از برنامه آموزشي نياز به دوره‌اي داشته باشند، موارد توسط مسئول واحد طي فرم درخواست دوره/ سمينار خارج از برنامه با کد F-11-01-05 به اطلاع واحد آموزش مي‌رسد و ايشان در صورت تاييد نماینده مدیریت هماهنگي لازم را جهت برگزاري دوره را انجام مي‌دهند.
  • در صورتي كه دوره آموزشي خارج از برنامه به سازمان  معرفي شود، مسئول آموزش با تكميل فرم اعلام دوره آموزشي / سمينار خارج از برنامه با کد F-11-01-06 آن را براي مسئولين واحد‌ها با توجه به ‌نياز ارسال مي‌دارد، تا ايشان نظر خود را در مورد كاركنان واحد خود اعلام نمايند و سپس جهت تاييد براي نماینده مدیریت ارسال می کنیم.
  • دوره های آموزشی درون سازمانی
  • در صورتي كه دوره آموزشي در داخل سازمان برگزار شود، فرم حضور و غياب افراد شركت كننده در دوره با کد F-11-01-07 تكميل شده و توسط مدرس دوره تاييد مي‌گردد.تمامي پرسنل شاغل در سایت بايد آموزش های مقدماتی و  همچنین آموزش های  تخصصی HSE ( متناسب  با شغل مربوطه) را قبل از شروع کار در شرکت ببينند.
  • جلسات آموزشي Tool Box Meeting بايد حداقل هفته اي يك بار انجام شود تا در مورد نکات ايمني و بهداشتي صحبت شود و آگاهي کارکنان در مورد اين مسائل و حوادث مرتبط افزايش يابد. اطلاعات مربوط به این جلسات در فرم Tool Box Meeting با کد F-11-01-08 ثبت می گردد.واحد آموزش پس از پايان دوره اقدام به نظرسنجي از افراد طي فرم ارزیابی دوره آموزشي با کد F-11-01-09 مي‌نمايد. در پايان نظرسنجي واحد آموزش ميانگين كل نظرسنجي‌ها را تعيين و در صورتي‌كه اين ميانگين كمتر از 6 باشد، علل بايد مورد بررسي قرار گرفته و در صورت نياز دوره مجدداً برگزار میکنیم.
  • اثربخشی دوره های آموزشی
  • واحد آموزش دو ماه پس از برگزاري دوره های آموزشی واحد آموزش با ارسال فرم سنجش میزان اثربخشی دوره های آموزشی با کد F-11-01-10 اقدام به تعيين اثربخشي از مسئولين واحدها مي‌نمايد و در صورت غير اثربخش بودن دوره علل بايد مورد بررسي قرار گيرد.
  • همچنین اثربخشي دوره هاي تئوري و عملي HSE از طريق آمار حوادث و ميزان رعايت موارد ايمني و زيست محيطي سنجيده مي شود. براي اين منظور، سرپرست HSE با بررسي آمار حوادث در منطقه، بررسي گزارشات بازديدهاي ايمني HSE از واحدها ، بررسي گزارشات بازديدهاي زيست محيطي از سرپرست محيط زيست، بررسي ميزان رعايت قوانين و مقررات ايمني ، بهداشتي و زيست محيطي بصورت ساليانه ، نسبت به اثربخشي آموزش ها در سايت اقدام میکنیم.
  • چنانچه وضعيت آمار و گزارشات مذکور نسبت به سال گذشته روند بهبود داشته باشد، دوره هاي آموزشي اثربخش واقع شده است. در غير اينصورت ، نسبت به تغيیر دوره ها ، دوره تکرار آن ، تغیير سرفصل دوره ها و يا تغیير مدرس اقدام خواهد شد.در مورد دوره‌هايي كه در داخل سازمان برگزار میکنیم گواهينامه مطابق با فرم گواهینامه با کد F-11-01-11 صادر می کنیم.
  • دوره های آموزشی برون سازمانی

  • در مورد دوره‌هايي‌ كه خارج از سازمان برگزار مي‌شود، مسئول آموزش مي‌بايست پيگيري لازم جهت دريافت گواهينامه افراد شركت كننده در دوره‌ها را انجام دهد.يك صفحه از كپي مدارك آموزشي هر فرد، گواهي صلاحيت ها و دوره‌هاي گذرانده شده توسط وي در واحـد آموزش نگهداري مي‌کنیم. خلاصه اين مدارك براي هر فرد در فرم خلاصه سوابق آموزشي ثبت مي‌نماییم.
  • همچنین یک صفحه از کپی مدارک آموزشی کارکنان که قبل از ورود به شرکت و شاغل شدن در شرکت گذرانده اند در پرونده آموزشی نگهداری می شود.کلیه مدارک و سوابق کارکنان تا سه سال پس از ترک سازمان نیز در شرکت نگهداری می گردد.
  • بمنظور کنترل دقیق کلیه کارکنان در رابطه با آموزش فهرست کلیه کارکنان در فرم لیست پرسنل با کد F-11-01-12 ثبت شده اند و از طریق این لیست براحتی می توان کلیه افراد را از نظر آموزش تحت کنترل داشت.
  • 5- توزیع نسخ :

    مطابق با فرم فهرست اطلاعات مدون معتبر سیستم مدیریت یکپارچه توزیع میگردد.

     

    6- مدارک پیوست :

    ردیف نام کد
    6-1 فرم خلاصه سوابق آموزشی F-11-01-01
    6-2 فرم نياز سنجی آموزش كاركنان F-11-01-02
    6-3 فرم تقویم آموزشي سالیانه F-11-01-03
    6-4 فرم اعلام زمان كلاس آموزشي F-11-01-04
    6-5 فرم درخواست دوره/ سمينار خارج از برنامه F-11-01-05
    6-6 فرم اعلام دوره آموزشي / سمينار خارج از برنامه F-11-01-06
    6-7 فرم حضور و غياب افراد شركت كننده در دوره F-11-01-07
    6-8 فرم  Tool Box Meeting F-11-01-08
    6-9 فرم ارزیابی دوره آموزشي F-11-01-09
    6-10 فرم سنجش میزان اثربخشی دوره های آموزشی F-11-01-10
    6-11 فرم گواهینامه F-11-01-11
    6-12 فرم لیست پرسنل F-11-01-12

     

    دریافت گواهینامه ایزو
    دریافت گواهینامه ایزو گواهینامه ISO بدون واسطه – کمترین زمان – کمترین قیمت

نمونه روش اجرایی آموزش

روش اجرایی آموزش جهت تشریح و تبیین نحوه برنامه ریزی دوره های آموزشی کارکنان ، نحوه برگزاری کلاسهای آموزشی داخل و خارج سازمان ، نحوه ثبت سوابق آموزش و ارزیابی اثربخشی دوره های آموزشی تدوین میگردد. فرایند آموزش به سبب موثر بودن در افزایش صلاحیت کارکنان و ارتقا سطح دانش و عملکرد کارکنان و در نهایت بهبود سیستم یکی ازبندهای مهم استاندارد ایزو ISO میباشد.

برگزاری دوره آموزش الزامات ایزو 9001 جهت شرکتهای متقاضی گواهینامه ایزو 9001 ( گواهینامه ISO9001 ) ، آموزش مبانی الزامات ISO 45001 جهت شرکتهای علاقمند پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت و متقاضی گواهینامه ISO 45001 و آموزش ISO14001 ایزو14001 جهت متقاضیان دریافت گواهینامه ایزو14001 لازم الاجرا میباشد و باید توسط مشاور پیاده سازی ایزو ISO برگزار گردد. شرکتهای علاقمند داشتن سیستم مدیریت یکپارچه IMS نیز باید الزامات هرسه استاندارد فوق الذکر را فراگیرند و اصطلاحا دوره توجیهی IMS را بگذرانند.

دانلود رایگان نمونه روش اجرایی آموزش

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران درراستای ارتقا فرهنگ استاندارد ، آماده برگزاری دوره های آموزشی مبانی ISO9001 ایزو9001 ، دوره آموزش مبانی ISO 45001 ایزو 45001 ، دوره آموزش مبانی ISO14001 ایزو14001 ، دوره آموزشی پیشرفته ISO9001 ایزو9001 ، دوره آموزشی پیشرفته ISO 45001 ایزو 45001 ، دوره آموزشی پیشرفنه ISO14001 ایزو14001 بصورت خصوصی ، سازمانی و مکاتبه ای برای تمامی افراد و سازمانها میباشد.

در حال حاضر دوره های مکاتبه ای و مجازی آموزش ایزو ISO در بین علاقمندان یادگیری سیستمهای مدیریتی طرفداران زیادی دارد. مرکز سیستم کاران بعنوان یکی از مراکز پیشگام در عرصه برگزاری دوره های مکاتبه ای آموزش ایزو آماده خدمت رسانی و برگزاری دوره های آموزشی مقدماتی ، مبانی و پیشرفته ایزو به علاقمندان حوزه ایزو میباشد.

دستورالعمل آموزش – انواع آموزشها

روش اجرایی آموزش یا دستورالعمل آموزش یکی از دستورالعملهای مهم تدوین شده دیگر جهت تمامی شرکتها و سازمانها می باشد. تمامی سازمانها بنابر زمینه فعالیت خود به آموزشهای دوره ای جهت کارکنان نیاز دارند. آموزشها بایستی به روز باشد و مطابق با علم روز، آموزشها میبایستی در اختیار کارکنان هر بخش قرار گیرد. آموزشهای لازم در خصوص ایمنی و بهداشت و محیط زیست بایستی به تمامی کارکنان شاغل یک سازمان ارائه گردد.

دوره های آموزشی HSE ، از دوره هایی هست که تمامی کارکنان شرکت بایستی بگذرانند تا بتوانند الزامات ایمنی و بهداشت و محیط زیست را رعایت کنند. این دوره های آموزشی به صورت دوره ای انجام می گردد.

بعد از دو ماه بایستی کارکنان مورد پایش و سنجش قرار گیرند تا مشخص نماییم که آیا آموزشها کافی هست و بازخورد کافی را دارد یا خیر؟ اگر آموزشها بازخورد کافی را نداشت بایستی تدابیر لازمه به همراه آموزش های جدید اعمال گردد. در تمامی دوره ها، فرمهایی جهت سنجش آموزش کارکنان تدوین میگردد تا بتوان به نحوه آموزش و چگونگی تاثیر آن پی برد.

دوره های آموزشی و صدور گواهینامه ایزو

تمامی دوره های آموزشی که برای کارکنان برگزار می گردد، برایش از طرف سازمان گواهینامه ایزو صادر می گردد. این دوره ها یا توی شرکت انجام می گردد یا خارج از سازمان مربوطه دوره ها برگزار می شود. اگر دوره ها داخل سازمان برگزار گردد، شرکت خودش یک گواهینامه صادر می کند. چنانچه بیرون از سازمان دوره ها برگزار گردید بایستی پیگیر گواهینامه ها باشند. تمامی این دوره ها و گواهی نامه ها بایستی بایگانی گردد و جزو سوابق آموزش کارکنان قرار گیرد.

جهت مشاهده لیست کامل دوره های آموزشی کلیک نمایید.

روش اجرایی آموزش ، استاندارد ایزو

آموزشها بایستی مطابق با ایزو 9001 ( سیستم مدیریت کیفیت ) تهیه و تدوین گردد. این روش اجرایی درون استاندارد ایزو 9001 تدوین شده است. این روش اجرایی ، در تمامی استاندارد های عمومی و تخصصی تدوین گردیده است. همچنین HSE نیز از مهمترین استانداردهایی است که در پیاده سازی این دستورالعمل مورد نیاز هست.

آیین نامه آموزش در تمامی  استانداردهای ایزو 14001 ( سیستم مدیریت زیست محیطی ) ، ایزو 45001 ( سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ) نیز کاربردی خواهد بود. همچنین در استانداردهای تخصصی همچون ایزو 22000 ( سیستم مدیریت ایمنی در صنایع غذایی ) ، ایزو 50001 ( سیستم مدیریت انرژی ) ، ایزو 29001 ( سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ) ، ایزو 27001 ( سیستم مدیریت اطلاعات ) و … دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش کاربرد دارد.

دستورالعمل اجرایی آموزش ، HSE

آموزش HSE و دوره های مرتبط با HSE ( سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت و زیست محیطی ) از مهمترین دوره هایی هست که در تمامی سازمانها برگزار می گردد. دوره های HSE با توجه به پایشهای دوره ای، آموزشهای جدیدی را در پی دارد. چنانچه موارد ایمنی و بهداشت درون سازمان رعایت گردد و حوادث غیرمترقبه و جبران ناپذیری اتفاق نیافتد، نتیجه میگیریم که آموزشها کارآمدی کافی را داشتند و تمامی موارد لازمه وجود دارد.

چنانچه حوادثی رخ داده باشد تعیین کننده این موضوع هست که آموزشها کارآمدی لازم و کافی را نداشته است. ابتدا بایستی جویای دلایل لازمه شد و به این دلایل پی برد سپس آموزشهای جدید در اختیار کارکنان قرار میگیرد.

روش اجرایی آموزش و مدیریت بهره وری

مدیریت بهره وری یکی از آموزشهای مهم و لازمه هست که هر شرکتی به آن نیاز دارد. سیستم کاران به عنوان یک مرکز بزرگ و عام المنفعه، آموزشهای لازمه بهره وری را در اختیار کارکنان و سازمان قرار می دهد. جهت آموزشهای مدیریت بهره وری با مرکز تماس بگیرید.

مستندات ایزو متناسب با گواهینامه ایزو دریافتی تمامی شرکتها تهیه و تدوین شده است. به همین جهت شرکتهای بعد از دریافت گواهینامه ISO بایستی مستندات ایزو را از شرکت صادر کننده گواهی ایزو درخواست کنند. دانلود رایگان مستندات ایزو تماما درون سایت پیش رو موجود هست. سیستم کاران تمامی مستندات را به رایگان در اختیار متقاضیان محترم قرار داده است تا هر زمان که میخواهند استفاده کافی را ببرند.

دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش یکی از روش های اجرایی مهم استانداردهای ایزو تعریفی در مستندات می باشد. در این روش اشاره به آموزش و نیروی آموزش دیده و آگاه دارد که یک نیروی موثر در یک سازمان که می خواهد بر روی کیفیت نظارت کند و محیط زیست و ایمنی بهداشت را در یک سازمان اجرایی و کنترل کند بایستی تحصیلات لازمه و تجربه و مهارت کافی را در این عوامل دارا باشد.

روش اجرایی آموزش – منابع انسانی

در این روش اعتقاد بر اين است که کارکنان موثر بر کيفيت و پیامدهای محيط زيست و ايمني و بهداشت شغلي (يعني کارکناني که فعاليت هاي موثر را برنامه ريزي و مديريت، اجرا يا تصديق مي کنند) مي بايست بر مبناي تحصيلات، آموزش، تجارب و مهارت هاي مورد نياز واجد شرايط لازم بوده و از صلاحيت و شايستگي لازم برخوردار باشند. اين موارد بعنوان شرايط احراز شغل در فرم های شناسنامه شغل تعيين گرديدند. لذا هنگام واگذاري مشاغل موثر بر این موارد به افراد، به آنها دقت نمایید. دقت نمایید که با اجرای مفاد دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش پیوستی در انتهای مقاله این امر محقق میگردد.

تعیین صلاحيت ، آگاهی و آموزش

تعیین صلاحیت، آگاهی و آموزش سه مولفه کلیدی در بهبود عملکرد فردی و سازمانی هستند. در زیر توضیحاتی درباره هر یک از این موارد ارائه می‌دهیم:

  1. تعیین صلاحیت: این فرآیند شامل شناسایی و ارزیابی مهارت‌ها، دانش و توانایی‌های لازم برای انجام یک کار یا نقش خاص است. تعیین صلاحیت به سازمان‌ها کمک می‌کند تا افراد مناسب را برای موقعیت‌های شغلی انتخاب کنند و از توانمندی‌های کارکنان به بهترین شکل استفاده کنند.
  2. آگاهی: آگاهی به معنای شناخت و درک از محیط، وظایف و چالش‌های موجود است. افزایش آگاهی فردی و سازمانی می‌تواند به بهبود تصمیم‌گیری، ارتباطات و همکاری کمک کند. آگاهی از روندها، فناوری‌ها و نیازهای بازار نیز برای موفقیت در هر زمینه‌ای ضروری است.
  3. آموزش: آموزش فرآیند انتقال دانش و مهارت‌ها به افراد است. این فرآیند می‌تواند شامل دوره‌های آموزشی، کارگاه‌ها، مشاوره و یادگیری تجربی باشد. آموزش مداوم به کارکنان کمک می‌کند تا به روز بمانند و توانایی‌های خود را بهبود بخشند.

ترکیب این سه مولفه می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشند و به اهداف خود دست یابند.

جایگاه آموزش در سازمان چیست؟

آموزش در سازمان‌ها جایگاه بسیار مهمی دارد و به چندین دلیل کلیدی اهمیت دارد:

  1. افزایش کارایی و بهره‌وری: آموزش مناسب به کارکنان کمک می‌کند تا مهارت‌های لازم را کسب کنند و در نتیجه، کارایی و بهره‌وری آن‌ها افزایش می‌یابد.
  2. توسعه مهارت‌ها: با آموزش مداوم، کارکنان می‌توانند مهارت‌های جدید را یاد بگیرند و خود را با تغییرات و پیشرفت‌های صنعت تطبیق دهند.
  3. افزایش رضایت شغلی: کارکنانی که احساس می‌کنند در حال یادگیری و رشد هستند، معمولاً رضایت بیشتری از شغل خود دارند و احتمال ماندن آن‌ها در سازمان بیشتر است.
  4. تقویت فرهنگ سازمانی: آموزش می‌تواند به تقویت فرهنگ سازمانی کمک کند و ارزش‌ها و اهداف سازمان را به کارکنان منتقل کند.
  5. کاهش نرخ ترک شغل: سازمان‌هایی که به آموزش و توسعه کارکنان خود اهمیت می‌دهند، معمولاً نرخ ترک شغل کمتری دارند.
  6. مزیت رقابتی: سازمان‌هایی که به آموزش توجه دارند، می‌توانند در بازار رقابتی بهتر عمل کنند و به نوآوری‌های بیشتری دست یابند.

در مجموع، آموزش نه تنها به توسعه فردی کارکنان کمک می‌کند، بلکه به موفقیت کلی سازمان نیز می‌افزاید. لذا با اجرای دقیق دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش جایگاه آموزش را در شرکت محکم می کنیم.

 

اثربخشی برنامه‌های آموزشی – روشهای مختلف

ارزیابی اثربخشی برنامه‌های آموزشی در سازمان می‌تواند از طریق روش‌ها و معیارهای مختلف انجام گردد. در زیر به چندین روش کلیدی اشاره می‌کنیم:

  1. تعیین اهداف و نتایج مورد انتظار: قبل از شروع برنامه آموزشی، باید اهداف مشخصی تعیین کنید که بتوان بر اساس آن‌ها موفقیت برنامه را ارزیابی کرد.
  2. استفاده از مدل‌های ارزیابی: مدل‌هایی مانند مدل کربی (Kirkpatrick Model) می‌توانند به ارزیابی اثربخشی آموزش کمک کنند. این مدل شامل چهار سطح است:
واکنش (نظرسنجی از شرکت‌کنندگان درباره تجربه آموزشی) – سطح 1
یادگیری (ارزیابی تغییرات در دانش و مهارت‌ها) – سطح 2
رفتار (بررسی اینکه آیا تغییرات در رفتار در محل کار اتفاق افتاده است) – سطح 3
نتایج (تحلیل تأثیرات نهایی بر عملکرد سازمان) – سطح 4
  1. نظرسنجی و بازخورد: جمع‌آوری نظرات و بازخورد از شرکت‌کنندگان پس از پایان دوره آموزشی می‌تواند به شناسایی نقاط قوت و ضعف برنامه کمک کند.
  2. آزمون‌ها و ارزیابی‌ها: برگزاری آزمون‌های پیش و پس از دوره آموزشی برای سنجش میزان یادگیری و پیشرفت.
  3. تحلیل عملکرد: بررسی عملکرد شغلی کارکنان قبل و بعد از آموزش و مقایسه نتایج می‌تواند نشان‌دهنده تأثیر آموزش باشد.
  4. پیگیری طولانی‌مدت: ارزیابی تأثیرات آموزش بر عملکرد و رفتار کارکنان در طول زمان و نه فقط بلافاصله پس از دوره.
  5. تحلیل هزینه-فایده: بررسی هزینه‌های برنامه آموزشی در مقایسه با منافع حاصل از آن، مانند افزایش بهره‌وری یا کاهش خطاها.

با استفاده از این روش‌ها، سازمان‌ها می‌توانند به درک بهتری از اثربخشی برنامه‌های آموزشی خود برسند و در صورت نیاز، تغییرات لازم را اعمال کنند.

شرح وظایف مدیر آموزش

شناسنامه شغل یا شرح وظایف یک مدیر آموزش در هر مجموعه ایی می تواند متفاوت باشد. اما در شرایط معمول شرح وظایف مدیر آموزش در یک سازمان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. طراحی و برنامه‌ریزی آموزش: شناسایی نیازهای آموزشی سازمان و طراحی برنامه‌های آموزشی متناسب با آن.
  2. توسعه محتوای آموزشی: ایجاد و به‌روزرسانی محتوای آموزشی شامل دوره‌ها، کارگاه‌ها و منابع یادگیری.
  3. مدیریت و نظارت بر دوره‌های آموزشی: هماهنگی و نظارت بر برگزاری دوره‌های آموزشی، از جمله انتخاب مدرسان و تسهیل‌کنندگان.
  4. ارزیابی اثربخشی آموزش: ارزیابی و تحلیل نتایج برنامه‌های آموزشی و ارائه بازخورد به مدیریت برای بهبود مستمر.
  5. توسعه و نگهداری سیستم‌های آموزشی: مدیریت سیستم‌های مدیریت یادگیری (LMS) و سایر ابزارهای آموزشی.
  6. ایجاد فرهنگ یادگیری: ترویج فرهنگ یادگیری و توسعه در سازمان و تشویق کارکنان به شرکت در دوره‌های آموزشی.
  7. مدیریت بودجه آموزشی: برنامه‌ریزی و مدیریت بودجه مربوط به آموزش و توسعه منابع انسانی.
  8. همکاری با سایر بخش‌ها: همکاری با بخش‌های مختلف سازمان برای شناسایی نیازهای آموزشی خاص و طراحی برنامه‌های متناسب.
  9. گزارش‌دهی: تهیه گزارش‌های دوره‌ای درباره فعالیت‌های آموزشی و ارائه آن به مدیریت ارشد.
  10. پایش روندهای آموزشی: پیگیری روندها و بهترین شیوه‌های آموزشی در صنعت و به‌روزرسانی برنامه‌ها بر اساس آن.

مدیر آموزش نقش کلیدی در توسعه مهارت‌ها و توانمندی‌های کارکنان دارد و به بهبود عملکرد کلی سازمان کمک می‌کند.

مهارت‌های مدیر آموزش

مدیر آموزش برای موفقیت در وظایف خود به مجموعه‌ای از مهارت‌ها نیاز دارد. برخی از مهارت‌های ضروری عبارتند از:

  1. مهارت‌های ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط مؤثر با کارکنان، مدیران و مدرسان، به‌ویژه در ارائه مطالب آموزشی و دریافت بازخورد.
  2. مهارت‌های مدیریت پروژه: توانایی برنامه‌ریزی، سازماندهی و نظارت بر پروژه‌های آموزشی به‌صورت کارآمد.
  3. تحلیل نیازهای آموزشی: توانایی شناسایی نیازهای آموزشی سازمان و کارکنان از طریق ارزیابی‌ها و نظرسنجی‌ها.
  4. توسعه محتوا: مهارت در طراحی و توسعه محتوای آموزشی جذاب و کارآمد.
  5. ارزیابی و تحلیل: توانایی ارزیابی اثربخشی برنامه‌های آموزشی و تحلیل داده‌ها برای بهبود مستمر.
  6. مدیریت زمان: توانایی مدیریت زمان به‌گونه‌ای که تمامی وظایف و پروژه‌ها به‌موقع انجام شوند.
  7. رهبری و انگیزش: توانایی رهبری تیم‌های آموزشی و انگیزش کارکنان برای شرکت در دوره‌های آموزشی.
  8. آشنایی با فناوری آموزشی: تسلط بر ابزارها و فناوری‌های آموزشی، از جمله سیستم‌های مدیریت یادگیری (LMS) و ابزارهای آنلاین.
  9. خلاقیت: توانایی ایجاد روش‌های جدید و نوآورانه برای آموزش و یادگیری.
  10. فهم فرهنگی: درک تفاوت‌های فرهنگی و نیازهای متنوع کارکنان در یک سازمان چندفرهنگی.

این مهارت‌ها به مدیر آموزش کمک می‌کند تا به‌طور مؤثر برنامه‌های آموزشی را اجرا کرده و به توسعه مهارت‌ها و توانمندی‌های کارکنان کمک کند.

عوامل موثر در موفقیت مدیریت آموزش

موفقیت مدیریت آموزش به عوامل متعددی بستگی دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره میکنیم:

  1. تعیین اهداف واضح: تعیین اهداف مشخص و قابل اندازه‌گیری برای برنامه‌های آموزشی که با استراتژی‌های سازمان هم‌راستا باشد.
  2. شناسایی نیازهای آموزشی: انجام ارزیابی‌های منظم برای شناسایی نیازهای آموزشی کارکنان و سازمان.
  3. پشتیبانی مدیریت ارشد: حمایت و تعهد مدیریت ارشد به برنامه‌های آموزشی، که می‌تواند به تخصیص منابع و بودجه مناسب کمک کند.
  4. طراحی محتوای جذاب: ایجاد محتوای آموزشی متناسب با نیازهای یادگیرندگان و استفاده از روش‌های آموزشی متنوع و جذاب.
  5. استفاده از فناوری: بهره‌گیری از ابزارها و فناوری‌های آموزشی مدرن، مانند سیستم‌های مدیریت یادگیری (LMS) و دوره‌های آنلاین.
  6. ارزیابی و بازخورد: پیاده‌سازی روش‌های ارزیابی مؤثر برای اندازه‌گیری اثربخشی برنامه‌های آموزشی و جمع‌آوری بازخورد از شرکت‌کنندگان.
  7. توسعه مستمر: به‌روزرسانی و بهبود مداوم برنامه‌های آموزشی بر اساس نیازها و بازخوردهای دریافتی.
  8. ایجاد فرهنگ یادگیری: ترویج فرهنگ یادگیری در سازمان و تشویق کارکنان به مشارکت در برنامه‌های آموزشی.
  9. همکاری بین بخشی: همکاری با بخش‌های مختلف سازمان برای شناسایی نیازها و طراحی برنامه‌های آموزشی متناسب.
  10. مدیریت منابع انسانی: تخصیص منابع کافی، از جمله زمان، بودجه و نیروی انسانی، برای اجرای مؤثر برنامه‌های آموزشی.

این عوامل به مدیر آموزش کمک می‌کنند تا برنامه‌های آموزشی مؤثری را طراحی و اجرا کرده و به توسعه مهارت‌ها و توانمندی‌های کارکنان بپردازد. اجرای دستورالعمل آموزش روش اجرایی آموزش این موضوع را تضمین می کند. سایت پشتیبان مرکز به آدرس www.021-79165.ir نیز مفید است.

تمامی مستندات و روش های اجرایی و فرم ها و دستورالعملهای انواع گواهینامه های ایزو رابه صورت رایگان دانلود نمایید. جهت دانلود رایگان روش های اجرایی و دانلود رایگان فرم ها و دانلود رایگان دستورالعملهای انواع گواهی نامه ایزو و تهیه دانلود رایگان مستندات ایزو و تهیه فایل مستندات ایزو به صورت رایگان تنها کافیست با مرکز سیستم کاران یک تماس بگیرید.

 

دانلود نمونه دستورالعمل آموزش – فرمت Word

مطالب مهمی که متقاضیان بدنبال آن هستند.

مطالب فنی و کاربردی مورد نیاز کارشناسان و علاقمندان به ایزو ISO

17 Responses

  1. دستورالعمل آموزش رو شما واسه یکی از شرکتهای دوست ما نوشتید بسیار عالی هستید ممنون میشم برای ما هم این دستورالعمل رو تهیه کنید. هزینه داره؟

  2. دستورالعمل آموزش یا روش اجرایی آموزش؟ اخه توی سایتتون یه روش اجرایی آموزش هم هست کدوم رو ما می تونیم استفاده کنیم و درسته؟

  3. فایل pdf نمونه روش اجرایی را برای بنده ایمیل نمایید. توضیحات و‌‌ صحبتهای شما در این مقاله واضح هست و نشون میده کار با شما آسان باشه. برای صحبت بیشتر و اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ بصورت کاملا اصولی با شما تماس خواهم گرفت.

  4. فایل pdf نمونه روش اجرایی آموزش چقدر هست اجرای آن حدودا چقدر زمان میخواهد توضیحات و‌‌ صحبتهای شما در این مقاله واضح هست و نشون میده کار با شما آسان باشه. برای صحبت بیشتر و اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ بصورت کاملا اصولی با شما تماس خواهم گرفت.

  5. شما آموزش اجرای نمونه مستندات ایزو و دستورالعملهای ایزو را دارید بنده جهت فعالیت در حوزه مشاوره و کارشناسی ثبت و صدور گواهینامه ایزو به تازگی شروع به فعالیت کرده ام و جهت کارورزی و آمادگی بیشتر به دوره های آموزشی نیاز دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید 🌹🙏🏻

  6. اجرای دستورالعمل آموزش ISO و HSE آیا بطور همزمان ممکن هست که یکباره در یک بازه زمانی مشخص با حضور کارشناس در مجموعه صفر تا صد پروژه بررسی بشه و دستورالعمل های لازم مکتوب و اجرایی بشه.

  7. گواهی ایزو و دستورالعمل آموزش اصلا چی هستن به درد کسب و کارهای ایرانی میخورن یا اینها فقط بصورت اصولی برای کشورهای خارجی به کار برده میشه و تو ایران فقط تبلیغاتی و نمایشی دارن؟

  8. سلام و عرض ادب
    دستورالعمل آموزش فقط شامل بخش فنی مجموعه میشه یا بخش اداری را هم پوشش میده و نمونه کامل مستندات ایزو ۹۰۰۱ را چجوری ازتون بگیریم؟

  9. دستورالعمل های آموزش را با اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ اجرا و پیاده سازی کردیم اما کار بسیار سختی بود البته مجموعه ما خیلی از قوانین ایزو دور بود و در کل نیاز به سامان دهی مفصلی داشت. به هر حال کار در حین سختی به خوبی اجرا و ممیزی شد. انتخاب مرکز مشاوره مناسب و آگاه اولین شرط مهم و لازم برای گرفتن نتیجه خوب می‌باشد.

  10. دستور العمل آموزش در سه استاندارد ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ مثل هم هست؟ هدف اینکه که سه استاندارد فوق را بگیریم ولی اگر نمونه مستندات و قوانین مشترک در دستور العمل آموزش دارند بصورت یکپارچه اجرا کنیم و در وقت صرفه جویی کنیم.

  11. گواهینامه های آموزشی برای پرسنل جهت کار در کارخانه ریسندگی و بافندگی چه عناوینی دارند؟ حدود چند ماه پیش متاسفانه یکی از افراد شاغل بخاطر عدم رعایت اصول ایمنی دستش بین دستگاه گیر کرد و باعث شد ما بطور جدی تر دستورالعمل های آموزشی را بین کارکنان و پرسنل اجرایی کنیم‌

  12. گواهینامه های آموزشی ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ را میخواستم البته برای اینکه بیشتر مورد توجه کارفرما قرار بگیره میشه تاریخ سه سال گذشته تن مدارکم قید بشه چون من کار را بلدم ولی داشتن سابقه هم برای استخدامم مهم هست.

  13. استاندارد ایزو ۹۰۰۱ برای پیاده سازی دستور العمل آموزش کفایت می‌کنه یا باید استانداردهای دیگری از ایزو را نیز بگیریم. چند سال پیش ایزو ۹۰۰۱ را بصورت کاملا قانونی از NACI ایران گرفتیم ولی به جهت اینکه ممیزی سالیانه انجام ندادیم باطل شد. الان دوباره میتونیم از همون مرجع NACI اقدام کنیم و گواهینامه ایزو بگیریم ؟

  14. لیست کامل استانداردهای ایزو را بصورت یک فایل برای بنده می‌فرستید. یک پروژه تحقیقاتی دارم که میخواهم مشخص کنم هر شغل چه استاندارد های ایزویی می‌تونه بگیره. برای کار در یک شرکت ایزو در شهر مشهد به این اطلاعات احتیاج دارم تا بتونم اطلاعات دقیق داشته باشم تا بتونم راحت استخدام شوم . ممنونم

  15. دستورالعمل آموزش یا روش اجرایی آموزش در استاندارد ایزو ۹۰۰۱ موضوع آموزشی در قسمت صلاحیت کارکنان و گواهینامه ISO 29993 برای کدام شرکتها کاربر دارد؟ ما یک شرکت تامین کننده هستیم و آموزش HSE و دوره های مرتبط با HSE (سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت و زیست محیطی) را قبلا سپری کردیم و الان میخواهیم آموزش پرسنل کامل باشد ممنون میشیم راهنمایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینکهای مفید و مرتبط
enemad-logo