متن فارسی استاندارد ایزو 10007:2017 دانلود رایگان متن استاندارد ISO 10007

متن استاندارد ایزو 10007
5/5 - (100 امتیاز)

متن فارسی استاندارد ایزو 10007:2017 دانلود رایگان متن استاندارد ISO 10007

ISO 10007:2017 راهنمایی در مورد استفاده از مدیریت پیکربندی در یک سازمان ارائه می دهد. استاندارد ایزو 10007 بیشتر برای پشتیبانی از محصولات و خدمات از مفهوم تا دفع قابل اجرا است. این استاندارد برای پشتیبانی از محصولات از مفهوم تا دفع قابل اجرا است. این استاندارد در ابتدا در سال 1995 منتشر شد و در سال 2003 و 2017 به روز شد. ما در مقاله ” متن فارسی استاندارد ایزو 10007:2017 دانلود رایگان متن استاندارد ISO 10007 ” ابتدا اطلاعاتی را خدمتتان میدهیم و سپس در انتهای مقاله فایل قابل دانلود را ارایه می دهیم.

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است.

هدف استاندارد ایزو 10007 افزایش درک مشترک از موضوع، ترویج استفاده از مدیریت پیکربندی و کمک به سازمان‌هایی است که مدیریت پیکربندی را برای بهبود عملکرد خود اعمال می‌کنند.

استاندارد ISO 10007 قبل از تشریح فرآیند مدیریت پیکربندی که شامل برنامه ریزی مدیریت پیکربندی، شناسایی پیکربندی، کنترل تغییر، حسابداری وضعیت پیکربندی و ممیزی پیکربندی است، مسئولیت ها و اختیارات را تشریح می کند.

مدیریت پیکربندی یک فعالیت مدیریتی است که دستورالعمل‌های فنی و اداری را در طول چرخه عمر یک محصول و خدمات، شناسایی پیکربندی و وضعیت آن، و اطلاعات مربوط به پیکربندی محصول و خدمات اعمال می‌کند.

مدیریت پیکربندی پیکربندی محصول یا خدمات را مستند می کند. شناسایی و قابلیت ردیابی، وضعیت دستیابی به الزامات فیزیکی و عملکردی و دسترسی به اطلاعات دقیق در تمام مراحل چرخه حیات را فراهم می کند.

مدیریت پیکربندی را می توان بر اساس اندازه سازمان و پیچیدگی و ماهیت محصول یا خدمات اجرا کرد و نیازهای فازهای چرخه حیات خاص را منعکس می کند.

مدیریت پیکربندی را می توان برای برآورده ساختن الزامات شناسایی محصول و خدمات و قابلیت ردیابی مشخص شده در ISO 9001:2015 استفاده کرد.

متن استاندارد ایزو 10007

سیستم های مدیریت کیفیت ـ راهنمایی هایی برای مدیریت پیکربندی

1 – هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه راهنما درخصوص استفاده از مدیریت پیکربندی در یک سازمان است. این استاندارد برای پشتیبانی کالاها و خدمات، از مرحله ایده تا دفع، کاربرد دارد.

2- مراجع الزامی

در مراجع زیر ضوابطی وجود دارد که در متن این استاندارد به صورت الزامی به آنهـا ارجاع داده شده است. بدین ترتیب، آن ضوابط جزئی از این استاندارد محسوب میشوند.

در صورتیکه به مرجعی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن برای این استاندارد الزام آور نیست. در مورد مراجعی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آن ها ارجاع داده شده است، همواره آخـرین تجدیـدنظر و اصلاحیه های بعدی برای این استاندارد الزام آور است. استفاده از مراجع زیر برای کاربرد این استاندارد الزامی است:

2-1- استاندارد ملی ایران ـ ایزو 9000: سال 1393، سیستمهای مدیریت کیفیت ـ مبانی و واژگان

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است. جهت دریافت گواهینامه ایزو 10007 با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس بگیرید.

3- اصطلاحات و تعاریف

در این استاندارد، علاوه بر اصطلاحات و تعاریف ارائه شده در استاندارد ISO 9000، اصطلاحات و تعاریف زیر نیز بکار میرود. سازمانهای ISO و IEC بانکهای اطلاعاتی واژه شناسی را برای استفاده در استانداردسازی، در آدرسهای زیر نگهداری میکنند:

– موتور جستجوی برخط سازمان ISO : موجود در http://www.iso.org/obp

– الکتروپدیا سازمان IEC موجود در http://www.electropedia.org/

3-1- پیکربندی configuration

خصوصیتهای عملکردی و فیزیکی به هم وابسته یک کالا یا خدمت که در اطلاعات پیکربندی (به زیربند 3-5 مراجعه شود) تعریف شده است.

3-2- خط مبنای پیکربندی configuration baseline

اطلاعات پیکربندی (به زیربند3-5 مراجعه شود) مصوب، خصوصیتهای کالا یا خدمت را در یک مقطع زمانی برقرار کرده و به عنوان مرجعی برای فعالیتهایی است که در طول چرخه عمر کالا یا خدمت بکار میرود.

3-3- قلم پیکربندی configuration item

مقوله ای درون یک پیکربندی (به زیربند 3-1 مراجعه شود) که عملکرد نهایی مصرف را برآورده میکند.

3-4- تشریح وضعیت پیکربندی configuration status accounting

ثبت و گزارش دهی رسمی اطلاعات پیکربندی (به زیربند 3-5 مراجعه شود)، وضعیت تغییرات پیشنهاد شده و وضعیت اجرای تغییرات مصوب است.

3-5 اطلاعات پیکربندی configuration information

الزامات طراحی، تحقق، تصدیق، کارکرد و پشتیبانی کالا یا خدمت است.

4- مسئولیت مدیریت پیکربندی

4-1 مسئولیتها و اختیارات

بهتر است سازمان، مسئولیتها و اختیاراتی را که شامل پاسخگویی های مربوط به فرآیند مدیریت پیکربندی است، شناسایی، توصیف و تعیین کند. توصیه میشود موارد زیر در نظر گرفته شود:

الف- پیچیدگی و ماهیت کالا یا خدمت

ب- نیازهای مراحل مختلف چرخه عمر کالا یا خدمت

پ- وجوه مشترك بین فعالیتهایی که بطور مستقیم در فرآیند مدیریت پیکربندی دخالت دارند

ت- سایر طرفهای ذینفع زیربط که در درون و بیرون سازمان، دخیل هستند (یا نیاز است دخیل شوند)

ث- شناسایی مرجع مسئول برای تصدیق فعالیتهای اجرایی

ج- شناسایی مرجع تعیین تکلیف

4-2- مرجع تعیین تکلیف

بهتر است پیش از تصویب یک تغییر، مرجع تعیین تکلیف موارد زیر را تایید کند:

الف- تغییر پیشنهاد شده ضرورت دارد و تبعات آن قابل قبول است

ب- تغییر به درستی مدون و طبقهبندی شده است

پ- فعالیتهای طرحریزی شده برای اعمال تغییر در اطلاعات مدون شده، سخت افزار و یا نرم افزار رضایتبخش است.

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است. جهت دریافت فوری گواهینامه ایزو 10007 با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس بگیرید.

متن استاندارد ISO 10007
متن استاندارد ISO 10007 در حال حاضر با ویرایش سال 2017 در دسترس عموم قرار دارد.

5- فرآیند مدیریت پیکربندی

5-1- کلیات

سازمان بهتر است یک فرآیند مدیریت پیکربندی را ایجاد، بهره برداری و نگهداری کرده و به منظور اثر بخـش بودن آن، فعالیتهای فرآیند مدیریت پیکربندی را هماهنگ کند.

بهتر است فرآیند مدیریت پیکربندی بر الزامات کالا یا خدمت (شامل آن دسته از مشـتریان یا شرکای ذینفـع زیربط) تمرکز داشته باشد. انجام خواهـد شـد. همچنین کاربرد الزامات قانونی و مقررات، تا زمانی که محتوای آن در نظر گرفته میشود. بهتـر اسـت فرآیند مدیریت پیکربندی در طرح مدیریت پیکربندی به تفصیل شرح داده شده و این طرح همه اطلاعات دون مخصوص پروژه و دامنه کاربرد آنها در طول چرخه عمر کـالا یـا خـدمات را توصیف کند.

5-2- طرحریزی مدیریت پیکربندی

طرحریزی مدیریت پیکربندی، اساس فرآیند مدیریت پیکربندی است. طرحریزی اثربخش، فعالیتهای مدیریت پیکربندی را در زمینه خاصی در طول چرخه عمر کالا یا خدمت، هماهنگ میکند. برونداد طرحریزی مدیریت پیکربندی، طرح مدیریت پیکربندی است.

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی یک کالا یا خدمت خاص، شامل موارد زیر باشد:

الف- مدون شده و تصویب شود

ب- کنترل شود

پ- اطلاعات مدون مدیریت پیکربندی که قرار است مورد استفاده قرار گیرد، را مشخص کند

ت- هر جا که ممکن باشد، به اطلاعات مدون مرتبط سازمان ارجاع دهد

ث- منابع مـورد نیـاز و همـه مسئولیتها و اختیارات (شـامل پاسـخگویی) را برای اجرای مدیریت پیکربندی در سراسر چرخه عمر کالا یا خدمت، توصیف کند.

طرح مدیریت پیکربندی میتواند یک مدرک خود اتکا یا بخشی از یک مدرک دیگر یا متشکل از چندین مدرک باشد.

در بعضی موقعیتها، طرح مدیریت پیکربندی بوسیله یک تأمین کننده خارجی تهیه میشود. سازمان میتواند چنین طرحهایی را، به عنوان مدارك خود اتکا حفظ کند، یا آنها را در طرح پیکربندی خود بگنجاند.

پیوست الف ساختار و محتوای بالقوه یک طرح مدیریت پیکربندی را توصیف میکند.

5-3- شناسایی پیکربندی

5-3-1- ساختار کالا یا توانمندی خدمت و انتخاب اقلام پیکربندی

بهتر است انتخاب اقلام پیکربندی و ارتباطات درونی آنها ساختار کالا یا توانمندی خدمت را توصیف کند.

بهتراست اقلام پیکربندی با استفاده از معیارهای منتخب ایجاد شده، مشخص شده و به نحوی انتخاب شوند که خصوصیتهای عملکردی و فیزیکی آنها، برای حصول عملکرد نهایی و کلی آن قلم، بتواند جداگانه کنترل شود. بهتر است معیارهای انتخاب، موارد زیر را در نظر گیرد:

الف- چرخه عمر پیکربندی

ب- کاربرد الزامات قانونی و مقرراتی

پ- بحرانمندی برحسب ریسکها و ایمنی

ت- فناوری جدید یا تغییر یافته، طراحی یا تکوین جدید یا تغییر یافته

ث- وجوه مشترك با سایر اقلام پیکربندی

ج- شرایط تدارکات

چ- پشتیبانی و خدمت.

بهتـر اسـت تعداد اقلام پیکربندی انتخاب شده، توانایی کنترل کـالا یـا خـدمت را بهینه کرده و انتخاب اقلام پیکربندی در چرخه عمر کالا یا خدمت، در اولین فرصت ممکن انجام شده و با تکامل کـالا یا خدمت، بازنگری شود.

5-3-2- اطلاعات پیکربندی

اطلاعات پیکربندی شامل تعریف و اطلاعات کارکردی اسـت. این اطلاعات بطور معمول الزامات، ویژگی ها، نقشه های طراحی، فهرست های قطعات، مدلهای داده، ویژگیهای آزمون، دستنامه ها (برای راهاندازی، نگهداری و بهره برداری) بهعلاوه همه الزامات خاص درباره انهدام و دفع را در بر میگیرد.

تضمین کننده کنترل مناسب اقلام پیکربندی و داده ها و اقلام مرتبط با آنها باشد.

بهتـر اسـت اطلاعات پیکربندی مرتبط و قابل ردیابی باشـد و روش نـامنویسـی و شمارهگذاری منحصر به فرد و تضمین کننده کنترل مناسب اقلام پیکربندی و داده ها و اقلام مرتبط با آنها باشد. همچنین بهتر است روش نام و نویسی و شماره گذاری موجود در سازمان و اطلاعات کنترل تغییر، مانند وضعیت تجدیدنظر، مدنظر قرار گیرد.

5-3-3- خطوط مبنای پیکربندی

خط مبنای پیکربندی، متشکل از اطلاعات مصوب پیکربندی است که تعریف کالا یا خدمت را نشان میدهد.

خطوط مبنای پیکربندی، به علاوه تغییرات مصوب این خطوط مبنا، پیکربندی مصوب جاری را نشان میدهد.

بهتر است هر زمان که لازم است، خطوط مبنای پیکربندی در چرخه عمر کالا یا خدمت، ایجاد گردد تا مرجعی را برای فعالیتهای بیشتر یا برآورده کردن یک الزام خاص برای بازنگری، تعریف کند.

تراز جزئیاتی که در آن، کالا یا خدمت در یک خط مبنای پیکربندی تعریف میشود، به درجه کنترل مورد نیاز، بستگی دارد.

5-4- کنترل تغییر

5-4-1- کلیات

بهتر است پس از انتشار اولیه اطلاعات پیکربندی، همه تغییرات، کنترل شوند. اثر بالقوه یک تغییر، الزامات مشتری و خط مبنای پیکربندی بر درجه کنترل مورد نیاز برای پردازش تغییر پیشنهادی یا اجازه ارفاقی تأثیر خواهد گذاشت.

بهتر است این فرآیند برای کنترل تغییر، مدون شده و موارد زیر را در برگیرد:

الف- توصیف، توجیه برای اطلاعات مدون تغییر

ب- طبقه بندی تغییر برحسب پیچیدگی، منابع و زمانبندی

پ- ارزیابی تبعات تغییر

ت- جزئیات چگونگی تعیین تکلیف تغییر

ث- جزئیات چگونگی اجرا و تصدیق تغییر.

یادآوری- برخی از سازمانها از اصطلاحاتی مانند «چشم پوشیها» یا «انحرافات» به جای «امتیاز انحصاری» استفاده میکنند.

5-4-2- آغاز، شناسایی و مدون سازی نیاز برای تغییر

ممکن است یک تغییر توسط سازمان، مشتری یا یک تأمین کننده خارجی آغاز شود. بهتر است همه پیشنهادهای تغییر پیش از تسلیم به مرجع تعیین تکلیف (به زیربند 4-2 مراجعه شود) به عنوان اطلاعات مدون، شناسایی و نگهداری شود.

توصیه میشود پیشنهادهای تغییر، معمولا اطلاعات زیر را در برگیرد:

الف- قلم (اقلام) پیکربندی و اطلاعات مرتبطی که قرار است تغییر کند شامل جزئیات عنوان (عناوین) آن ها و وضعیت بازنگری جاری

ب- توضیح تغییر پیشنهاد شده

پ- جزئیات سایر اقلام یا اطلاعات پیکربندی که ممکن است تحت تأثیر این تغییر قرار گیرند

ت- طرف ذینفع تهیه این پیشنهاد و تاریخ تهیه آن

ث- دلیل تغییر

ج- طبقه بندی تغییر.

بهتر است وضعیت پردازش تغییر، تصمیمات مرتبط و تعیین تکلیفها، به عنوان اطلاعات مدون، نگهداری شوند.

یک روش معمول برای مدون سازی تغییر، استفاده از یک روش استاندارد است که یک عدد شناسـایی منحصر به فرد، برای سهولت شناسایی و ردیابی تخصیص می دهد.

5-4-3- ارزیابی تغییر
5-4-3-1

بهتر است ارزیابی های مربوط به تغییرات پیشنهاد شده، انجام و به عنوان اطلاعات مدون نگهـداری شود. توصـیه میشود دامنه هر ارزیابی بر اساس پیچیدگی کالا یا خدمت و طبقه بندی تغییر بوده و موارد زیر را در برگیرد:

الف- مزیتهای فنی تغییر پیشنهاد شده

ب- ریسکهای مرتبط با تغییر پیشنهاد شده

پ- اثرات بالقوه تغییر بر قرارداد، برنامه زمانبندی و هزینه ها

ت- تاثیر بالقوه تصویب نکردن تغییر پیشنهاد شده.

5-4-3-2

بهتر است برای تعیین تأثیرات تغییر، عوامل زیر نیز در نظر گرفته شود:

الف- کاربرد الزامات قانونی و مقررات مرتبط

ب- تعویض پذیری اقلام پیکربندی و نیاز به شناسایی مجدد آنها

پ- وجوه مشترك بین اقلام پیکربندی

ت- روشهای ساخت، آزمون و بازرسی

ث- موجودی و خریدها

ج- فعالیتهای مربوط به تحویل

چ- الزامات پشتیبانی مشتری.

5-4-4- تعیین تکلیف تغییر

شایسته است برای تعیین تکلیف تغییر، فرآیندی ایجاد، بهره برداری و نگهداری شود که مرجع تعیین تکلیف (به زیربند 4-2 مراجعه شود) را برای هر تغییر پیشنهاد شده، مشخص کرده و به طبقه بندی تغییر پیشنهاد شده، توجه کند.

بهتر است پس از اینکه تغییر پیشنهاد شده مورد ارزیابی قرار گرفت، مرجع تعیین تکلیف، ارزیابی را مورد بازنگری قرار داده و نسبت به تعیین تکلیف تغییر، تصمیم گیری کند.

بهتراست تعیین تکلیف، به عنوان اطلاعات مدون، نگهداری شده و به اطلاع طرفهای ذینفع زیـربط درون و بیرون سازمان رسانده شود.

5-4-5- بهرهبرداری و تصدیق تغییر

اجرای یک تغییر تصویب شده بطور معمول شامل موارد زیر است:

الف- تغییرات اطلاعات پیکربندی منتشر شده برای طرفهای ذینفع زیربط

ب- اقدامات انجام شده توسط طرفهای ذینفع زیربط درون و بیرون سازمان که تحت تأثیر تغییر قرار میگیرند. بهتر است پس از بهره برداری، انطباق با تغییرات مصوب، تصدیق شده و این بازبینی بـه عنوان اطلاعـات مدون برای ردیابی، نگهداری شود.

در رابطه با مهندسی تغییر مطلب اخذ گواهینامه ایزو 10020 – دریافت استاندارد ISO 10020 – مدیریت تغییر سازمانی را بخوانید.

5-5- تشریح وضعیت پیکربندی

5-5-1- کلیات

فعالیت تشریح وضعیت پیکربندی، منتج به اطلاعات مدون و گزارشهای مربوط به کـالا یـا خـدم ت و اطلاعات پیکربندی آن میشود.

بهتـر اسـت سازمان فعالیتهای تشریح وضعیت پیکربندی را بهمنظور پشتیبانی و توانمندسازی فرآینـد اثربخش مدیریت پیکربندی، در سراسر چرخه عمر کالا یا خدمت، انجام دهد.

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است. جهت اخذ فوری گواهینامه ایزو 10007 با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس بگیرید.

5-5-2- اطلاعات مدون
5-5-2-1

در زمان فعالیتهای شناسایی پیکربندی و کنترل تغییر، اطلاعات مدون مربوط به تشریح وضعیت پیکربندی ایجاد خواهد شد. ایـن اطلاعات مدون منجر به شفافیت، قابلیـت ردیابی و مدیریت اثربخش پیکربندی در حال شکل گیری خواهد شد. آنها بطور معمول شامل جزئیات موارد زیر هستند:

الف- اطلاعات پیکربندی (مانند شماره شناسایی، عنوان، تاریخهای مؤثر، وضعیت تجدیدنظر، تاریخچه تغییر و در برگرفته شدن آن در هر خط مبنایی)

ب- پیکربندی کالا یا خدمت (مانند شماره قسمت، طراحی محصول یا وضعیت ساخت)

پ- وضعیت انتشار اطلاعات پیکربندی جدید

ت- پردازش تغییرات.

2-2-5-5

بهتر است اطلاعات منتج از پیکربندی، به گونه ای ثبت شود که ارجاعات متقابل و روابـط درونی لازم برای تهیه گزارشهای مورد نیاز را شناسایی کند ( به زیربند 5-5-3 مراجعه شود).

5-5-2-3

پیشنهاد میشود برای حفظ یکپارچگی اطلاعات پیکربندی و تـامین پایهای برای کنترل تغییر، اقلام پیکربندی و اطلاعات مربوطه در محیطی نگهداری شود که:

الف- با شرایط مورد نیاز متناسب باشد (برای مثال برای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتری، داده ها، اطلاعات مدون و نقشه ها)

ب- در برابر از بین رفتن یکپارچگی یا تغییر غیر مجاز، محافظت گردد

پ- برای بازیابی در زمان حوادث غیر مترقبه تمهیدات لازم اندیشیده شده باشد

ت- هر کجا و هر زمان که لازم است، در دسترس و برای استفاده مناسب باشد.

ث- باز خوانی را میسر سازد.

5-5-3- گزارشها

گزارشهای متنوعی برای مقاصد مدیریت پیکربندی مورد نیاز خواهد بود. چنین گزارشهایی میتواند تک تک اقلام پیکربندی یا کل کالا یا خدمت را پوشش دهد.

گزارشهای معمولی شامل موارد زیر است:

الف- فهرستی از اطلاعات پیکربندی مندرج در خط مبنای پیکربندی خاص

ب- فهرستی از اقلام پیکربندی و خطوط مبنای پیکربندی آنها

پ- جزئیات وضعیت جاری تجدیدنظر و تاریخچه تغییر

ت- گزارشهای وضعیت در مورد تغییرات و اجازه های ارفاقی

ث- جزئیات وضعیت پیکربندی تحویل و نگهداری شده (به عنوان مثال شماره های قسمت و قابلیت ردیابی و وضعیت تجدیدنظر آنها)

5-6- ممیزی پیکربندی

بهتر اسـت برای تعیین انطباق کالا یا خـدمت با الزامات و اطلاعات پیکربندی آن، ممیزیهای پیکربندی طبق روشهای اجرایی مدون، انجام شود.

بطور معمول دو نوع ممیزی پیکربندی وجود دارد:

الف- ممیزی پیکربندی عملکردی: این یک بررسی رسمی بـرای تصدیق دسـتیابی یـک قلم پیکر بندی، بـه خصوصیتهای کارکردی و عملکردی مشخص شده در اطلاعات پیکربندی آن، است

ب- ممیزی پیکربندی فیزیکی: این یک بررسی رسمی برای تصدیق دستیابی یک قلم پیکربندی، به خصوصیت های فیزیکی مشخص شده در اطلاعات پیکربندی آن، است.

ممیزی پیکربندی، میتواند پیش از پذیرش رسمی یک قلم پیکربندی، الزام گردد. هدف از ممیزی پیکربندی این نیست که، جایگزین سایر شکلهای تصدیق، بازنگری، آزمون یا بازرسی شود، اما از نتـایج این فعالیت ها متأثر خواهد شد.

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است. جهت اخذ فوری گواهینامه ایزو 10007 با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس بگیرید.

 

متن استاندارد ISO 10007
متن استاندارد ISO 10007 بعناون ابزاری جهت مدیریت پیکربندی در هر سازمانی خیلی اثر بخش و مفید است.

اخذ گواهینامه ایزو 10007 تلفن 79165-021 دریافت گواهینامه ISO 10007 مدیریت پیکر بندی

پیوست الف 0آگاهی دهنده

ساختار و محتوای طرح مدیریت پیکربندی

الف-1- کلیات

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی طوری ساختار یافته باشد کـه علاوه بر راهنمایی هایی در مـورد محتوا، به موضوعات ارائه شده در بندهای الف-2 تا الف-7 نیز بپردازد.

الف-2- بخش مقدمه ای طرح مدیریت پیکربندی نیاز خواهد داشت که شامل یک بخش مقدمه ای برای ارائـه اطلاعات عمومی باشد. در این بخش بطور معمول به عناوین زیر پرداخته میشود:

الف- منظور و دامنه کاربرد طرح مدیریت پیکربندی

ب- توصیف کالا یا خدمت و قلم (اقلام) پیکربندی مورد نظر این طرح

پ- برنامه ای جهت راهنمایی درباره مقیاس زمانی فعالیتهای مهم مدیریت پیکربندی

ت- توصیف ابزارهای مدیریت پیکربندی

ث- اطلاعات مدون مرتبط (برای مثال طرحهای مدیریت پیکربندی تأمین کنندگان) جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله تخصصی شناسایی و ارزیابی تامین کنندگان کالا و خدمات یا پیمانکاران فرعی را بخوانید.

ج- فهرست اطلاعات مدون مرتبط و روابط داخلی آنها.

الف-3- خط مشی ها

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی، خط مشیهای مدیریت پیکربندی توافق شده با مشتری و تأمین کنندگان به تفصیل بیان کــرده و مبنایی برای فعالیتهای مدیریت پیکربندی مندرج در قرارداد را مانند موارد زیرارائه کند:

 الف- خط مشی هایی درباره شیوه مدیریت پیکربندی و فعالیتهای مدیریتی مرتبط

ب- سازمان، مسئولیتها و اختیارات طرفهای ذینفع زیربط

پ- صلاحیت و آموزش

ت- معیارهایی برای انتخاب اقلام پیکربندی

ث- تناوب، توزیع و کنترل گزارشها

ج- واژه شناسی.

الف-4- شناسایی پیکربندی

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی، موارد زیر را به تفصیل شرح دهد:

الف- تفکیک ساختار اقلام پیکربندی، ویژگیها و سایر اطلاعات مدون

ب- قراردادهای نامگذاری و شماره گذاری که باید برای ویژگیها، نقشه ها، اجازه های ارفاقی و تغییرات اتخاذ شود

پ- روش شناسایی وضعیت تجدیدنظر

ت- خطوط مبنای پیکربندی که باید ایجاد شده و برنامه های زمانی و نوع اطلاعات پیکربندی که باید گنجانده شود

ث- استفاده و تخصیص شماره سریالها یا سایر شناسه های ردیابی

ج- اطلاعات مدون تعریف کننده فرآیندهای ترخیص (شامل همه روشهای مرتبط) برای اطلاعات پیکربندی.

الف-5- کنترل تغییر

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی موارد زیر را به تفصیل شرح دهد:

الف- ارتباط مرجع تعیین تکلیف سازمان (به زیربند -4 2 مراجعه شود) با مرجع مربوطه در سایر طرفهای ذینفع

ب- اطلاعات مدون برای کنترل تغییرات، پیش از ایجاد خط مبنای پیکربندی قراردادی

پ- روشهایی برای تغییرات فرآیندی (شامل تغییرات پیشنهاد شده بـرای مشتری یا تأمین کننده) و اجازه های ارفاقی.

الف-6- تشریح وضعیت پیکربندی

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی، موارد زیر را به تفصیل شرح دهد:

الف- روشهای جمع آوری، مدون سازی ، پردازش، نگهداری و بایگـانی داده های لازم برای ایجاد اطلاعات مـدون

تشریح وضعیت پیکربندی

ب- تعریف محتوا و قالب برای همه گزارشهای تشریح وضعیت پیکربندی.

الف-7- ممیزی پیکربندی

بهتر است طرح مدیریت پیکربندی، موارد زیر را به تفصیل شرح دهد:

الف- فهرست ممیزی های پیکربندی که باید انجام شود و انجام گرفتن آنها در برنامه های زمانی پروژه

ب- اطلاعات مدون ممیزی پیکربندی مورد استفاده

پ- مسئولیتها و مراجع طرفهای ذینفع زیربط درون و بیرون سازمان

ت- تعریف قالبی برای گزارشهای ممیزی پیکربندی.

جهت مطالعه کایه استانداردهای ایزو قابل دانلود بر روی متن استاندارد ایزو ISO کلیک نمایید.

گواهینامه ایزو 10007معتبر و قابل استعلام
اخذ گواهینامه ایزو 10007 ISO 10007 معتبر و قابل استعلام در کمترین زمان و پایین ترین قیمت

دانلود رایگان متن فارسی استاندارد ISO 10007:2017 متن استاندارد ایزو 10007 مدیریت پیکربندی در پایان مقاله موجود است. جهت اخذ فوری گواهینامه ایزو 10007 با سیستم کاران به شماره 79165-021 تماس بگیرید.

دانلود رایگان فایل متن فارسی استاندارد ایزو 10007 – متن استاندارد ISO 10007

مطالب مهمی که متقاضیان بدنبال آن هستند.

مطالب فنی و کاربردی مورد نیاز کارشناسان و علاقمندان به ایزو ISO

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینکهای مفید و مرتبط
enemad-logo