سر فصلهای مهم
Toggleنمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS
هر کسب و کار پویایی، زنده بودنش به هدف گذاری برای کارهای خود هست. نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS به همین منظور تهیه و تدوین گردید. یک سازمان بایستی برای تمام امورات خود هدف گذاری نماید و برای تحقق اهدافش برنامه ریزی کند. معمولا اکثر روسای شرکتها اقدام به هدف گذاری می کنند. اما اهداف تعریف شده مستند و پیگیری مستمر نمی گردد. همچنین اهدافی که تعریف میکنند در شاخه ها و حوزه های مختلف هست.
لینک دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS اهداف کیفی در انتهای مقاله موجود است. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 79165-021 تماس بگیرید. شماره 09198386295 نیز برای چت در تلگرام و یا ایتا و یا واتساپ در اختیار شماست.
طبق الزامات ایزو ISO برای هر سیستم مدیریتی بایستی اهداف تعریف گردد. اهداف شرکتها در حوزه های مختلف را می توان در جداولی زیبا و کارآمد تعریف کرد. چون شرکتها معمولا سراغ استانداردهای پر مصرف می روند لذا برای آنها باید اهداف تعریف گردد. منظور از استانداردهای پر مصرف ایزو 9001 و ایزو 14001 و ایزو 45001 و HSE هست.
فرمت اهداف کیفیت
نمونه اهداف کیفی یا اهداف کیفیت و اهداف زیست محیطی و اهداف ایمنی و بهداشت حرفه ای و HSE در زیر بطور تفکیکی توضیحاتی میدیم. در پایان مقاله یک نمونه اهداف سیستم مدیریت یکپارچه در فرمت WORD قرار دادیم. کارشناسان ، مشاوران و کاربران می تواندد از این نمونه اهداف سیستم مدیریت یکپارچه الگو برداری کنند.
دانلود رایگان نمونه اهداف ایزو که تمام شد، متناسب با سیستم مدیریتی سازمان خودتان تغییرش بدید. در نهایت با گذاشتن دیدگاه خود ، نطرات، پیشنهادات و انتقادات ما را در خدمت رسانی بهتر یاری نمایید. اهداف تعریفی بایستس در راستای خط مشی سازمان باشد. باید اهداف را همسو با همان اصول مندرج در خط مشی تدوین نمایید. مثلا اگر در خط مشی، سازمان به توسعه منابع انسانی متعهد شده، بایست یکسری اهداف و برنامه آموزشی جهت آموزش کارکنان تعریف کند. هر هدف کلان بایستی یکسری اهداف خرد و اهداف خرد نیز برنامه داشته باشند.

SMART چیست؟
عبارت اسمارت SMART مخفف 5 اصطلاح هست. از این اصطلاحات برای تعریف و تدوین اهداف استفاده می کنند. اهداف مندرج در فرم اهداف کیفیت و اهداف زیست محیطی و اهداف ایمنی و بهداشت حرفه ای و HSE بایستی مطابق اصل اسمارت SMART باشند.
یعنی اهداف کیفی و … باید specific یا معین و مشخص باشند. بطوریکه کاملا واضح و دقیق بوده و از کلی گویی پرهیز شود.
اهدف کیفی و غیره باید measureable باشد یعنی قابل اندازه گیری باشد. بطوری که بتوان فرمول و شاخصی جهت پایش هدف تعریف کرد. این شاخص باید با یکی از یکاهای قابل اندازه گیری مثل سرعت ، تعداد ، متر ، زمان و… قابل بیان باشد.
هدفهای کیفی و سایر سیستمها باید achievable باشد. یعنی قابل دستیابی باشد. باید اهداف و برنامه ها طوری تنظیم شوند که با امکانات و توانمندیهای سازمان همخوانی داشته باشند.
اهدف کیفی و زیست محیطی و ایمنی باید realistic باشد. یعنی واقع بینانه تنظیم شود. بدین مفهوم که در دنیای واقعی چنین چیزی امکان پذیر باشد.
اهدافهای کیفی و . . باید time bound باشد. یعنی اهداف باید دارای زمانبندی مشخصی بوده و تاریخ مشخصی جهت شروع و پایان هدف درنظر گرفته شود.
نمونه اهداف کیفی ( نمونه اهداف کیفیت )
اهداف کیفی یا اهداف کیفیتی باید در راستای برآورده کردن خط مشی سازمان ، بنا نهاده شود. ابتدا سازمان بر پایه مأموریت ، چشم انداز و ارزشهای سازمانی ، خط مشی کیفیت تعریف میکند. سپس با توجه به بندهای مندرج در خط مشی کیفیت اقدام به تعریف اهداف میکند. تعریف و تدوین اهداف بایستی با همکاری مدیران میانی و مدیر عامل و سایر همکاران صاحب نظر و مشاوران انجام گردد. اهداف کیفیت فقط براساس پیاده سازی استاندارد ISO9001 تهیه و تدوین میگردد. لازم به ذکر است که در اهداف کیفیت بایستی فقط از منظر کیفیت محصولات و خدمات وارد شد.
ساختار نمونه اهداف موجود در پایان مقاله را حتما ببینید. به تمام ستونها و ردیفهای مندرج در نمونه اهداف با دقت نگاه کنید. هر یک از این ستونها حاصل سالها تجربه و تخصص کارشناسان و مشاوران ایزو هست. شما نیز می توانید جهت هر چه بیشتر کاربردی شدن فرم، آنرا تغییر دهید. اما مراقب الزامهای اهداف از جمله SMART باشید.
لینک دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS اهداف کیفی در انتهای مقاله موجود است. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 79165-021 تماس بگیرید. شماره 09198386295 نیز برای چت در تلگرام و یا ایتا و یا واتساپ در اختیار شماست.
نمونه اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS
نمونه اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS یکی از ابزارهای پایش و تعیین اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه است. باپیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه IMS برای هر فرایند یک یا چند هدف تعیین میشود. بدین ترتیب اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS ابزاری جهت پایش کل سیستم خواهند شد. زیرا اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS بطور ذاتی و ماهیتا باید معیارهایی جهت تعیین اثربخشی باشد.
تحقق اهداف کیفی یا اهداف کیفیت و اهداف زیست محیطی و اهداف ایمنی و بهداشت حرفه ای و HSE و IMS و یا هر سیستم دیگری بایستی بصورت دوره ای پایش گردد. یعنی باید بررسی کرد آیا در مدت زمان تعیین شده هدف تعریف شده محقق شده است یاخیر داشته باشند. با تعیین معیارهایی برای پایش و سنجش اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS منجر به دریافت اثربخشی هر فرایند و در کل اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه IMS میگردد.
نتایج پایش و اندازه گیری اهداف IMS اگر حکایت از محقق نشدن طرح ریزیها داشته باشد بایست اهداف IMS بار دگر بازنگری گردند. از آنجا که اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS باید بر اساس اصل SMART تهیه و تدوین شود، شاید یکی ازدلایل محقق نشدن همین باشد. در خیلی مواقع دلیل عدم دستیابی به اهداف طرح ریزی شده، مورد توجه قرار ندادن achievable بودن اهداف ازاصل SMART است. اصل achievable بیان میکند که اهداف بایدقابل دستیابی باشند. یعنی اهداف IMS بایدطوری تنظیم شوندکه با امکانات و توانمندیهای سازمان و کارکنان تطابق داشته باشند.
محقق شدن اهداف سیستم مدیریت یکپارچه IMS نیاز به صرف منابع مالی ، زمانی و اختصاص نیروی انسانی توانمند و باصلاحیت دارد. از آنجا که مدیریت ارشد با تدوین خط مشی و چشم انداز و استراتژی سیستم مدیریت یکپارچه IMS خود را متعهد به تامین منابع مالی و انسانی مینماید. لذا بایست برای تامین منابع اهداف تعریفی نیز اقدامات لازم را انجام دهد.
نمونه اهداف HSE
اهداف HSE نیز مانند اهداف کیفی ، زیست محیطی و ایمنی و بهداشتی هست. فقط باید با در نظر گرفتن خط مشی HSE و امکانات و قابلیتها و توانمندیهای افراد کلیدی و کارکنان سازمان تنظیم شود. اهداف HSE باید قابل کمی و عددی و قابل شمارش باشند. یعنی قابل اندازه گیری بوده بطوریکه بتوان فرمولی جهت پایش درنظر گرفت و حاصل رابا عدد بیان کرد.
اهداف ایمنی وقتی برایش فرمول پایش تعریف میشود بازه زمانی هم بابت پایش تعریف میشود. مثلا میتوان دوره های یک ماهه یا سه یاشش ماهه تعریف کرد. دوره پایش هرهدف HSE میتواند با دوره پایش هدف دیگر متفاوت باشد.
دوره پایش اهداف HSE را باید از زمان شروع برنامه های آن هدف درنظر گرفت. مسئول یا مسئولین انجام و پیگیری اهداف HSE هم باید مشخص شوند. چون تا هنگام پایش ،نماینده مدیریت بداند بابت پایش هر هدف HSE سراغ کدام مسئول یا کدام بخش برود. همچنین در صورت نرسیدن به هدف چه کسی باید پاسخگو باشد. مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران با شماره تماس 79165-021 آمادگی پاسخگویی شما را دارد.
در صورت وجود هر گونه مشاوره و اطلاعات را در زمینه تدوین اهداف HSE مطرح نمایید. علاوه بر این بدین منظور یک نمونه فایل نمونه اهداف IMS قرار دادیم تا از آن الگو بگیرید. اهداف HSE را در همان فرمت تغییر دهید. فقط به ساختار خود فرم دست نزنید.
بعنوان مثال زمان های ادواری مطابق با دستورالعمل بازدید HSE دوره ای از اصناف و اماکن برای بازدید hse از اماکن در سال قبل تعداد 4 بار بود. اما در اهداف امسال شش دفعه در سال جدید شد. حالا بایستی این تغییر رو به مثبت پایش و کنترل گردد.
نمونه اهداف زیست محیطی ISO14001
اهداف زیست محیطی نیز فرمتش مانند همان نمونه اهداف بالا هست. فقط موارد و اهداف مطابق با استاندراد سیستم مدیریت زیست محیطی هست. کارشناسان محیط زیست براشون لازمه که چنین فرمتی را بتوانند طراحی و تدوین کنند. اگر شما هم یک کارشناس محیط زیست و یا HSE هستید از این فرمت نمونه استفاده نمایید.
نمونه اهداف ایمنی و بهداشت حرفه ای ISO45001
اهداف ایمنی و بهداشت شغلی نیز فرمتش مشابه نمونه اهداف دیگر هست. با این تفاوت که اهداف تعریفی در راستای الزامات ایمنی و بهداشت کارکنان هست. در زمینه ایمنی طرحریزی و پایه گذاری اهداف ایمنی خیلی مهم هست. یکی از الزامات مهم در متن استاندارد ایزو 45001 همین اهداف 45001 هست. در تهیه و تدوین اهداف ایمنی و بهداشت کار حتما الزامات اداره کار را رعایت بفرمایید.
لینک دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS اهداف کیفی در انتهای مقاله موجود است. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 79165-021 تماس بگیرید. شماره 09198386295 نیز برای چت در تلگرام و یا ایتا و یا واتساپ در اختیار شماست.

اهداف کیفیت ، گواهینامه ISO 9001
دریافت گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ شرکت را وادار به تعریف اهداف سیستم مدیریت می کند. وگر مرجع صادر کننده ایزو ی شما یک مرجع معتبر و سخت گیر باشد، حتما با اهداف کیفیتی که تعریف کردید، کار دارد ممیز ایزو حتما سراغ اهداف کیفیت شما می آید.
اهداف کیفی سازمان از چند منظر مورد ممیزی قرار می گیرد. به تعدادی از سوالاتی که ممیز در مورد اهداف کیفی می پرسد، اشاره می کنیم.
_ آیا اهداف کیفیت تهیه و تدوین شده است؟
_ اهداف ۹۰۰۱ شرکت چقدر با اصول خط مشی کیفیت همراستا هست؟
_ اهداف کیفی تعریفی شامل دوره پایش و اندازه گیری است؟
_ در زمان تعریف اهداف کیفیت آیا SMART لحاظ شده است؟
_ آیا اهداف کیفی در زمانهای تعیین شده مورد پایش قرار گرفت؟
_ نتایج پایش اهداف کجا ثبت و نگهداری می گردد؟
_ چنانچه به نتایج مدنظر در اهداف نرسیدیم، چه اقداماتی انجام گردید؟
_ آیا تغییرات در اهداف کیفی ثبت و نگهداری می گردند؟
و خیلی سوالات دیگر که معمولا ممیزها از شخص مدیر عامل بابت اهداف می پرسد.
اهداف IMS ، گواهینامه IMS
خیلی از شرکتها به جای اخذ گواهینامه ایزو 9001 ( گواهینامه ISO9001 ) به طور همزمان سه استاندارد اصلی و عمومی را می گیرند. منظور از سه استاندارد اصلی، ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ و ایزو ۴۵۰۰۱ هست. نیازی نیست برای هر کدام از استانداردها یک اهداف جداگانه تهیه نمایید. لذا برای هر سه استاندارد یکدفعه یک اهداف تهیه و تدوین نمایید.
اهداف IMS یا اهداف سیستم مدیریت یکپارچه دارای اهداف هر سه استاندارد بطور همزمان هست. تعریف اهداف IMS در یک فرمت نتایج خوب زیر را در بردارد.
_ سرعت در تهیه و تدوین اهداف IMS
_ حفظ یکپارچگی در ادبیات و فرمت اهداف سیستم مدیریت یکپارچه
_ دقت بیشتر در هدف گذاری
_ الگوبرداری سیستمها از یکدیگر
_ عدم تداخل اهداف هر یک از استانداردها
_ نظارت بهتر و اثربخش تر جهت پایش پیشبرد اهداف
اهداف HSE ، گواهینامه HSE
دریافت گواهینامه HSE-MS ( مدرک HSE-MS ) نیز مستلزم تعریف اهداف HSE است. شرکتی که قصد دریافت گواهی نامه HSE دارد نیز بایستی اهداف HSE را تعریف کند. فرمت و ساختار جدول اهداف HSE مانند همان ساختار جدول نمونه اهداف کیفی است. فقط بایستی دقت کرد که تنها از منظر HSE بایستی هدف گذاری کرد.
تعریف اهداف، سایر استانداردها
برای پیاده سازی هر استانداردی طبعا یک اهداف نیز باید تهیه و تدوین گردد. خیلی از کاربران نمی دانند برای این اهداف چا عناوینی بگذارند. در زیر ما به چند عنوان برای اهداف سایر استانداردهای ISO اشاره می کنیم.
- نمونه اهداف ایمنی در صنایع غذایی برای ISO 22000
- نمونه اهداف رسیدگی به شکایات مشتریان برای ISO 10002
- نمونه اهداف سنجش رضایت مشتریان برای ISO 10004
- نمونه اهداف امنیت اطلاعات برای ISO 27001
- نمونه اهداف خدمات مدیریت IT برای ISO 20000
- نمونه اهداف کیفیت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای ISO 29001
- نمونه اهداف کیفیت مدیریت انرژی برای ISO 50001
و همین طور برای هر ایزو دیگری می توان اهداف تعریف کرد.
مسئولیت اصلی تهیه و تدوین اهداف در هر سازمانی بر عهده مدیر عامل است. البته بکارگیری مشاوران خبره و با تجربه می تواند کمک شایانی به شما کند.
از سایر سایتهای مرکز با مدیریت اقای مهندس مجید کریمی به آدرس www.021-79165.ir دیدن بفرمایید
مرکز اطلاع رسانی سیستم کاران در راستای اعتلای فرهنگ اطلاع رسانی در خصوص استانداردهای مدیریتی در خدمت کاربران هست. متقاضیان دریافت گواهینامه ایزو ISO همواره بدنبال چنین مستنداتی هستند.
لینک دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS اهداف کیفی در انتهای مقاله موجود است. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 79165-021 تماس بگیرید. شماره 09198386295 نیز برای چت در تلگرام و یا ایتا و یا واتساپ در اختیار شماست.

اهمیت تعریف و تهیه و تدوین اهداف کیفی در یک سازمان چیست؟
هر سازمان پویایی بایستی زنده بودن خود را با تعریف و تهیه و تدوین اهداف کیفی به نمایش بگذارد. قطعا سازمانی که نتواند اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را تعریف کند، به مقصد نخواهد رسید. ما در ادامه به برخی از جنبه های اهمیت تعریف اهداف کیفیت می پردازیم.
۱. تعیین مسیر و استراتژی
راهنمایی: اهداف کیفی به عنوان نقشه راه برای سازمان عمل میکنند. این اهداف به مدیران و کارکنان کمک میکنند تا بدانند چه چیزی مهم است و کجا باید تمرکز کنند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت تولیدی هدف کیفی خود را کاهش عیوب محصولات به زیر ۲ درصد تعیین کند، تمامی بخشها از تولید تا کنترل کیفیت باید بر روی این هدف متمرکز شوند.
تمرکز: داشتن اهداف مشخص، سازمان را قادر میسازد تا منابع خود را به طور بهینه تخصیص دهد و از اتلاف زمان و انرژی جلوگیری کند. به عنوان مثال، یک شرکت خدماتی که هدفش افزایش رضایت مشتری به ۹۰ درصد است، میتواند منابع خود را بهبود فرآیند خدماترسانی و آموزش کارکنان اختصاص دهد.
۲. ارزیابی عملکرد
معیار سنجش: اهداف کیفی به عنوان معیاری برای سنجش پیشرفت و عملکرد کارمندان و تیمها عمل میکنند. این معیارها میتوانند شامل استانداردهای کیفیت، رضایت مشتری و بهبود مستمر باشند. به عنوان مثال، یک تیم فروش میتواند با هدف افزایش نرخ تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی، عملکرد خود را ارزیابی کند.
بهبود مستمر: با ارزیابی منظم عملکرد بر اساس اهداف کیفی، سازمان میتواند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کند. این فرآیند به سازمان کمک میکند تا بهبودهای لازم را انجام دهد و از تجربیات گذشته درس بگیرد. به عنوان مثال، اگر یک شرکت متوجه شود که مشتریان به دلیل زمان طولانی تحویل کالا ناراضی هستند، میتواند فرآیند تحویل را بهینهسازی کند.
۳. انگیزش و مشارکت کارکنان
ایجاد انگیزه: اهداف کیفی میتوانند به کارکنان انگیزه دهند و احساس تعلق و مشارکت را در آنها افزایش دهند. وقتی کارکنان بدانند که کارشان به دستیابی به اهداف کیفی کمک میکند، احتمالاً با انگیزه بیشتری کار خواهند کرد. به عنوان مثال، اگر کارکنان بخش تولید بدانند که کاهش عیوب محصولات مستقیماً بر روی پاداشهای آنها تأثیر دارد، احتمالاً تلاش بیشتری خواهند کرد.
شفافیت: با تعریف واضح اهداف، کارکنان میتوانند به راحتی نقش خود را در دستیابی به این اهداف درک کنند. این شفافیت به کاهش ابهامات و ایجاد اعتماد در سازمان کمک میکند. برای مثال، اگر یک مدیر هدف کیفی تیمش را به وضوح بیان کند، اعضای تیم میتوانند به راحتی وظایف خود را تعیین کنند و بر اساس آن عمل کنند.
۴. ارتباطات داخلی
تقویت ارتباطات: اهداف کیفی میتوانند به بهبود ارتباطات داخلی بین تیمها و بخشهای مختلف سازمان کمک کنند. وقتی همه اعضای سازمان به سمت یک هدف مشترک حرکت میکنند، ارتباطات به طور طبیعی تقویت میشود. به عنوان مثال، در یک سازمان بزرگ، اگر بخشهای مختلف برای دستیابی به یک هدف کیفی مشترک همکاری کنند، اطلاعات بهراحتی بین آنها تبادل میشود.
همراستایی: با تعریف اهداف مشترک، تمامی اعضای سازمان میتوانند در یک راستا حرکت کنند و از تلاشهای یکدیگر حمایت کنند. این همراستایی میتواند به افزایش کارایی و اثربخشی سازمان منجر شود. به عنوان مثال، اگر تیمهای فروش و بازاریابی یک هدف کیفی مشترک برای افزایش سهم بازار داشته باشند، همکاری آنها در دستیابی به این هدف مؤثرتر خواهد بود.
۵. پاسخگویی به نیازهای مشتری
تمرکز بر کیفیت: اهداف کیفی معمولاً به بهبود کیفیت محصولات و خدمات مرتبط هستند. این امر میتواند به افزایش رضایت مشتریان و وفاداری آنها به برند منجر شود. به عنوان مثال، شرکتی که هدفش افزایش کیفیت خدمات مشتری به سطح ۹۵ درصد است، میتواند با ارائه آموزشهای مستمر به کارکنان، به این هدف دست یابد.
نوآوری: با تمرکز بر کیفیت، سازمانها میتوانند نوآوری بیشتری را در محصولات و خدمات خود ایجاد کنند. این نوآوری میتواند به سازمان کمک کند تا در بازار رقابتی باقی بماند و به نیازهای متغیر مشتریان پاسخ دهد. به عنوان مثال، یک شرکت فناوری که هدفش توسعه محصولات جدید با کیفیت بالا است، میتواند با سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه، به این هدف دست یابد.
۶. ایجاد فرهنگ سازمانی مثبت
فرهنگ کیفیت: تدوین و پیگیری اهداف کیفی میتواند به ایجاد یک فرهنگ سازمانی مثبت و متمرکز بر کیفیت منجر شود. این فرهنگ میتواند به جذب و حفظ استعدادهای برتر کمک کند. به عنوان مثال، شرکتی که به کیفیت اهمیت میدهد، میتواند استعدادهای بیشتری را جذب کند که به دنبال محیطهای کاری با کیفیت هستند.
تعهد به کیفیت: وقتی تمامی اعضای سازمان به کیفیت متعهد باشند، این تعهد به طور طبیعی در تمامی جنبههای کسبوکار منعکس میشود. به عنوان مثال، یک شرکت خودروسازی که به کیفیت و ایمنی محصولاتش متعهد است، میتواند با کاهش تصادفات و افزایش رضایت مشتریان، شهرت خود را تقویت کند.
اهداف کیفیت و مزایای کلی
تدوین اهداف کیفی نه تنها به بهبود عملکرد سازمان کمک میکند، بلکه میتواند به ایجاد یک فرهنگ سازمانی مثبت و متمرکز بر کیفیت منجر شود. این اهداف به سازمانها این امکان را میدهند که در دنیای پیچیده و رقابتی امروز به شکلی موثرتر عمل کنند و به نیازهای مشتریان پاسخ دهند. در نهایت، اهداف کیفی میتوانند به عنوان ابزاری برای ایجاد تغییرات مثبت و پایدار در سازمان عمل کنند.
وظیفه تعریف و تهیه و تدوین اهداف کیفیت بر عهده کیست؟
تعریف، تهیه و تدوین اهداف کیفیت در یک سازمان به طور معمول بر عهده چندین نقش و سطح مدیریتی است. این وظایف میتوانند شامل موارد زیر است.
۱. مدیریت ارشد
رهبری استراتژیک: مدیریت ارشد، به ویژه مدیر عامل و هیئت مدیره، مسئول تعیین چشمانداز و استراتژی کلی سازمان هستند. آنها باید اهداف کیفیت را با توجه به مأموریت، چشمانداز و اهداف کلان سازمان تدوین کنند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت فناوری اطلاعات هدفش ارائه خدمات با کیفیت بالا به مشتریان است، مدیریت ارشد باید این هدف را در استراتژی کلی سازمان گنجانده و آن را به تمامی بخشها منتقل کند.
تصمیمگیری نهایی: این گروه در نهایت تصمیمگیری نهایی درباره اهداف کیفیت و منابع لازم برای دستیابی به آنها را بر عهده دارند. آنها باید اطمینان حاصل کنند که اهداف کیفیت با سایر اهداف سازمان همراستا هستند و به بهبود کلی عملکرد سازمان کمک میکنند.
۲. مدیران کیفیت
تخصص در کیفیت: مدیران کیفیت یا مسئولان کیفیت، وظیفه دارند که اهداف کیفیت را بر اساس استانداردهای بینالمللی (مانند ISO 9001) و نیازهای مشتریان تدوین کنند. آنها باید با تجزیه و تحلیل دادهها و بازخوردهای مشتری، نقاط قوت و ضعف سازمان را شناسایی کرده و اهدافی را تعیین کنند که به بهبود کیفیت کمک کنند.
نظارت و ارزیابی: این مدیران همچنین مسئول نظارت بر پیشرفت در دستیابی به این اهداف و ارائه گزارشهای دورهای به مدیریت ارشد هستند. آنها باید سیستمهای کنترل کیفیت را پیادهسازی کنند و اطمینان حاصل کنند که تمامی بخشها در مسیر دستیابی به اهداف کیفیت عمل میکنند.
۳. تیمهای عملیاتی
اجرای اهداف: تیمهای عملیاتی، مانند تیمهای تولید، فروش و خدمات مشتری، مسئول اجرای اهداف کیفیت در سطح عملیاتی هستند. این تیمها باید اطمینان حاصل کنند که فرآیندها و رویههای کاری آنها به گونهای طراحی شدهاند که به دستیابی به اهداف کیفیت کمک کنند. به عنوان مثال، تیم تولید باید روشهای کنترل کیفیت را در خط تولید پیادهسازی کند تا از کیفیت محصولات اطمینان حاصل شود.
بازخورد و پیشنهادات: این تیمها میتوانند بازخوردهای ارزشمندی درباره چالشها و موانع موجود در دستیابی به اهداف کیفیت ارائه دهند. این بازخوردها میتوانند به مدیران کیفیت کمک کنند تا اهداف را بهروز کنند و یا راهکارهای جدیدی برای بهبود فرآیندها پیشنهاد دهند.
۴. کارکنان
مشارکت در تعیین اهداف: همه کارکنان باید در فرآیند تعیین اهداف کیفیت مشارکت داشته باشند. این مشارکت میتواند از طریق جلسات، کارگاهها و نظرسنجیها انجام شود. به عنوان مثال، برگزاری جلسات گروهی میتواند فرصتی برای کارکنان باشد تا نظرات و ایدههای خود را درباره اهداف کیفیت بیان کنند.
تعهد به کیفیت: کارکنان باید به اهداف کیفیت متعهد شوند و نقش خود را در دستیابی به آنها درک کنند. این تعهد به کیفیت میتواند با آموزشهای مستمر و ارتقاء مهارتها تقویت شود. به عنوان مثال، برگزاری دورههای آموزشی درباره اهمیت کیفیت و روشهای بهبود آن میتواند به افزایش آگاهی و تعهد کارکنان کمک کند.
۵. مشاوران و متخصصان خارجی
تحلیل و مشاوره: در برخی موارد، سازمانها ممکن است از مشاوران و متخصصان خارجی برای کمک به تعریف و تدوین اهداف کیفیت استفاده کنند. این افراد میتوانند با ارائه دیدگاههای تازه و تجربیات خود، به بهبود فرآیند کمک کنند. به عنوان مثال، یک مشاور میتواند به سازمان کمک کند تا بهترین شیوهها را در زمینه کیفیت شناسایی کرده و آنها را در اهداف کیفیت خود بگنجاند.
آموزش و توانمندسازی: مشاوران همچنین میتوانند در زمینه آموزش و توانمندسازی کارکنان سازمان فعالیت کنند. این آموزشها میتوانند شامل مباحثی مانند مدیریت کیفیت، بهبود مستمر و تکنیکهای حل مسئله باشند.
شرح وظایف تدوین کننده اهداف کیفیت
در نهایت، مسئولیت تعریف و تهیه و تدوین اهداف کیفیت یک فرآیند همکاری است که شامل چندین سطح و نقش در سازمان میشود. این همکاری باعث میشود که اهداف کیفیت به درستی تعیین شده و به طور مؤثری اجرا شوند.
هر یک از این نقشها و مسئولیتها به نوبه خود اهمیت زیادی دارند و میتوانند تأثیر زیادی بر روی کیفیت محصولات و خدمات سازمان داشته باشند. با همکاری و همراستایی تمامی اعضای سازمان، میتوان به اهداف کیفیت دست یافت و در نتیجه به بهبود کلی عملکرد و رضایت مشتریان کمک کرد.
لینک دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS اهداف کیفی در زیر موجود است.
دانلود رایگان نمونه اهداف کیفیت ، زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت ، HSE ، IMS
با ما در ارتباط باشید …
سیستم کاران – سازمان مرکزی
تلفن 79165-021
9 Responses
اهداف کیفیت که در سازمان پیاده میشه و گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ براش صادر میشه گواهینامه های مرتبط دیگه هم دریافت کرد؟
همه مطالب را خیلی خوب متوجه شدم از نام گواهینامه های ایزو گرفته تا مراجع همه موارد کاملا مشخص هست. مجموعه ما نیازمند گواهینامه های ایزو ۹۰۰۱ و ایزو ۱۴۰۰۱ هست . فرم ثبت نام را از داخل سایت دانلود کرده و بعد از تکمیل مشخصات ارسال میکنم ولی قضیه اسمارت را متوجه نشدم. لطفا در فرصت مناسب در موردش صحبت کنید. برای استفاده از نمونه مستندات بنده را در کانال تلگرام شرکت عضو کنید.
گواهینامه IMS و گواهینامه hse را برای حضور در مناقصه درخواست داریم ولی اصلا از مراحل و جریان کار خبر نداریم. لطفاً هم راهنمایی بفرمایید برای اخذ این گواهی نامه ها باید چیکار کنیم هم چیکار کنیم گواهی ها برامون ارزان تمام بشه و بتونیم در مدت زمان کوتاهی مدارک را بگیریم . میشه کارشناستون با ما تماس بگیره .
گواهینامه ایزو برای صنعت جوشکاری هست؟ در مورد گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ فقط کمی شناخت داریم یعنی شامل حال این صنعت میشه . میشه لینکهای مربوط به نحوه اخذ گواهینامه های ایزو و شرایط و مدارکی که لازم هست را از طریق شماره تلگرام که براتون میفرستم ارسال کنید. ممنون
لیست کامل استانداردهای ایزو را میخواستم. بنده قصد فعالیت در حوزه ثبت و صدور گواهینامه های ایزو و حتی hse و کلا گواهینامه هایی که برای سلامت محصولات و خدمات بکار برده میشوند دارم . به دنبال جمع آوری اطلاعات هستم و اینکه چگونه میتوانم آموزش ببینم و مرکز شما میتونه به بنده کمک کنه یا حتی استخدام کنه.
گواهینامه IMS هم نمونه مستندات دارد یعنی به جای اینکه ما بخواهیم بصورت مجزا نمونه مستندات سیستم مدیریت کیفیت و سیستم مدیریت زیست محیطی و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای را اجرا و پیاده سازی کنیم بطور کلی نمونه مستندات IMS را اجرا کنیم که نخواهیم برای یکسری الزامات و دستور العمل های تکراری وقت و هزینه صرف کنیم . در این مورد راهنمایی بفرمایید تا ببینیم باید چیکار کنیم .
نمونه مستندات ایزو ۹۰۰۱ برای اجرای خط مشی کیفیت و نمونه اهداف کیفیت و اجرای ایمنی و بهداشت در سطح مجموعه را خواهان هستیم حالا سوال این است که با اخذ ایزو ۹۰۰۱ میشه به اهداف فوق رسید یا باید استانداردهای دیگری را نیز تقاضا کنیم و بهترین مراجع صادر کننده گواهینامه ایزو از نظر شما چه خصوصیاتی دارند که بتوان به آنها اعتماد کرد.
گواهینامه hse آموزشی کار با جرثقیل و کار با بالابر رامیخواستیم حدود ۱۰ تا گواهینامه ..
برای شرکت ما امکان نداره که پرسنل و کارگران را به تهران بیاوریم اگر امکانش باشه یک نفر بیاد و آموزش ببینه و بعد به بقیه افراد آموزش بده خیلی عالی میشه .
همچنین نیازی نیست تمام گواهینامهها از یک نوع مرجع صادر بشه اگر از چند مرجع صادر بشه و با تاریخ های متفاوت مد نظر ماست
لطفاً اگر امکان تمام موارد فوق اوکی هست اطلاع دهید
سلام
درخواست ایزو 9001 دادیم میخواستم بدونم میتونیم این تاریخی که بر روی گواهی نوشته میشه رو تاریخ شیش ماه قبل بنویسید؟ یا اینکه دارای محدودیت هست و باید حتما تاریخ صدور روی گواهی نوشته بشه.