سر فصلهای مهم
Toggleنمونه روش اجرایی انبارش دستورالعمل انبارداری
نمونه روش اجرایی انبارش دستورالعمل انبارداری ، روشی جهت مدیریت صحیح انبار و نظارت صحیح بر روی ورود و خروج کالاها از انبار را ارائه میدهد. روش اجرایی انبارداری یا انبارش به ارائه و پیشنهاد روشی برای چیدمان صحیح و کدگذاری صحیح کالاها میپردازد. رویه انبارداری مستنداتی مبنی بر تاریخ ورود و خروج کالاها ، تعداد و شرح کالاهای وارده و خارجه را ارائه میکند تا مدیریت انبار را یاری رساند.
روش اجرایی انبارش اگر بطور صحیح در سازمان انجام شود و تمامی افراد روش اجرایی انبار را درک کرده و آن را اجرا نمایند، تمامی ورود و خروج کالاها بطور دقیق مدیریت میشوند. در همین راستا ورود و خروج هیچ کالایی از نظر دور نخواهد ماند. همچنین کالای ورودی و خروجی همراه با کد و تاریخ ورود و خروج ثبت خواهند شد.
اخذ گواهینامه ایزو همواره مستلزم مستندات ایزو می باشد. شرکتها جهت اخذ گواهی ایزو اقدام میکنند میبایست مستندات ایزو را از مرکز صادر کننده ایزو درخواست نمایند.
روش اجرایی انبارش
دستورالعمل انبارداری یا همان دستورالعمل انبارش مورد نیاز اکثر کارشناسان انبارداری است. خیلی از شرکتها بخصوص شرکتهای بازرگانی دارای انبار هستند، بنابراین داشتن سیستمهای انبار داری از الزامات هر شرکتی می باشد. انباردارها برای مدیریت هر چه بهتر انبار خود نیاز به دانش انبارداری دارند. انبارش اسم مصدر کلمه انبارداری هست به همین جهت به این دستورالعمل ، هم دستورالعمل انبارش و هم دستورالعمل انبارداری اطلاق میگردد.
روش اجرایی انبارش یکی از روشهای اجرایی مستندات ایزو9001 هست که در یکی از بندهای 9001 به آن اشاره گردیده است. تاکید روش اجرایی انبارش بر نگهداری کالاها منطبق با کیفیت هست. و اینکه اقلام هنگامی که می خواهند نگهداری شوند با چه روشهایی این انبارش صورت بگیرد که کیفیت کالا در طول نگهداری در انبار حفظ گردد.
روش اجرایی انبارداری ( روش اجرایی انبارش ) زیر انباردار را موظف به اجرای اصول دقیق انبارداری میکنند.
دستورالعمل انبارش زیر مبنا و اساس نرم افزارهای انبارداری می باشد. یعنی اساس و مبنای هر یک از این نرم افزارهای انبارداری همین دستورالعمل انبارش است. امروزه استفاده از نرم افزارهای انبارداری خیلی شایع شده است اما یک انباردار قبل از یادگیری نرم افزارهای انبارداری باید سیستم دستی انبارداری را بیاموزد.
سیستم کاران جهت بهره گیری و استفاده متقاضیان از روش اجرایی انبارش در قسمت انبار ، روش اجرایی انبارش را در زیر ارائه کرده است.
دستورالعمل انبارداری یا همان انبارش ارائه شده در زیر فقط به عنوان یک نمونه بوده و کاربران می توانند آن را تغییر دهند. در قسمت پایانی دستورالعمل انبارش دانلود رایگان دستورالعمل انبار داری قرار داده شده است. همچنین کلیه فرمهای انبار داری و انبارش به صورت وورد بارگزاری شده اند. همچنین لیست کامل استانداردهای ایزو را می توانید در سایت مشاهده بفرمایید. مجدد تاکید می کنیم که نمونه روش اجرایی انبارش فقط محض الگوبرداری است.
1- هدف:
هدف از تدوین روش اجرایی انبارش ، تشريح نحوه دريافت ، نگهداري و تحويل کالا در انبار به منظور حصول اطمينان و جلوگيري از آسيبديدگي در حين نگهداري ، قابليت شناسائي کالا و تامين به موقع كالاي مورد نياز شرکت ميباشد و اینکه مغايرتي ميان آمار كالاهاي خروجي از انبار و آمار خروج مربوطه بر اساس فرمهاي درخواست كالا از انبار وجود نداشته باشد.
2- دامنه كاربرد :
اين روش اجرايي در واحد انبار کاربرد دارد.
3- مسئوليت نظارت و اجرا :
- نظارت : مدیر انبار
- اجرا : واحد انبار
4- شرح:
با توجه به ماهیت وجود واحد انبار بعنوان یکی از مهمترین واحد های موجود در شرکت، کلیه آمار مربوط به ورود و خروج کالاها تحت کنترل درآمده تا سازمان بتواند یک واحد متمرکز انبار که شامل خصوصیاتی از قبیل چیدمان متمرکز و منظم ، کدگذاری کلیه کالاها و قطعات و نیز مستنداتی مبنی بر کنترل اقلام ورودی یا خروجی از انبار را دارا باشد.
درخواست كليه اقلام و كالاها مي بايست در قالب فرم درخواست كالا از انبار با کد F-20-00-01 صورت گيرد. مسئول انبار فرمهاي مربوطه را از لحاظ داشتن تاييديه هاي لازم مورد بررسي قرار مي دهد و سپس با توجه به موجودي انبار ، اقدام به صدور حواله انبار مطابق با فرم حواله انبار با کد F-20-00-02 و تحويل كالا به درخواست كننده مي نمايد.
چنانچه كالاي درخواستی در انبار موجود نباشد و یا کالایی به نقطه سفارش رسیده باشد، مسئول انبار مطابق با فرم درخواست خرید با کد F-20-00-03 مراتب را جهت انجام خريد به واحد تداركات اعلام مینماید.
ذخیره احتیاطی یا حداقل موجودی+ (نرخ مصرف روزانه کالا *مدت زمان تدارک کالا )= نقطه سفارش
هنگاميكه واحد تداركات اقدام به خريد كالا نمود كالاهاي وارد شده به انبار مي بايست از نظر کمی وکیفی کنترل گردد. مسئولیت کنترل کمی به عهده مسئول انبار و مسئولیت کنترل کیفی بر عهده واحدQC میباشد. مسئول انبار پس از انجام کنترلهای مذکور ، فرم رسيد انبار با کد F-20-00-04 را صادر و یک نسخه به مسئول واحد تدارکات تحویل داده تا ایشان به بخش مالی شرکت ارائه نمایند. لازم به ذکر است اگر كالايي وارد كارگاه شود كه بعلت حجم زياد آنها یا هر دلیل دیگری مستقیم به محل تحویل کارفرما یا مشتری جهت استفاده منتقل گردد نیزمي بايست فرم رسيد انبار با کد F-20-00-04 مطابق با روش فوق الذکر صادر گردد.
ثبت کالای وارده به انبار
وقتي كالايي وارد انبار شده و رسید می شود در كاردكسهاي انبار مطابق با فرم کاردکس با کد F-20-00-05 ثبت ( و به موجودي انبار اضافه ) و هنگاميكه کالایی مطابق حواله انبار F-20-00-02 خارج می شود، مي بايست از كاردكسهاي انبار كسر گردد تا موجودي انبار مطابق كاردكسهاي آن به روز باشد. در نهايت اقلام ورودي در محلهاي مناسب در انبار جانمایی می شود. چنانچه جانمایی و چیدمان و شرایط نگهداری کالایی خاص باشد، مطابق فرم جدول شرايط چيدمان و نگهداري چیدمان و نگهداري با کد F-20-00-06 جاگذاری می گردد. چيدمان کالا در جدول فوق به علت حساسيت آنها اعلام می گردد و ساير اقلام در داخل قفسه يا باكس و پالت درشرايط عادي قرار میگیرد.
مسئول انبار بمنظور پیگیری درخواستهای خریدی که از واحد تدارکات نموده است برای کلیه درخواستهای خود مطابق با فرم پیگیری کالاهای خرید نشده با کد F-20-00-07 به صورت هفتگی اقدام مینماید.
کدگذاری اقلام انبار
در رابطه با سیستم شناسایی و ردیابی کالا ها مطابق با دستورالعمل شناسایی و ردیابی (کدگذاری) کالا با کد I-20-01 اقدام می گردد. درون این دستورالعمل نحوه شناسایی و ردیابی تمامی کالاها به تشریح آمده است.
مسئول انبار موظف هست که کلیات نکات ایمنی و زیست محیطی را در امور انبارداری مطابق با دستورالعمل ایمنی در انبار با کد I-20-02 رعایت نماید.
نکته: کلیه فرایندهای اجرایی انبارش که در فوق تشریح شد بصورت دستی است. لذا در صورتیکه نرم افزار انبارداری بر روی سیستمها نصب باشد تمامی موارد فوق از طریق نرم افزار انبارداری اجرا خواهد شد.
5- توزیع نسخ :
مطابق با فرم فهرست اطلاعات مدون معتبر سیستم مدیریت یکپارچه توزیع شده است.
6- مدارک پیوست :
ردیف | نام | کد |
6-1 | دستورالعمل شناسایی و ردیابی (کدگذاری) کالا | I-20-01 |
6-2 | دستورالعمل ایمنی در انبار | I-20-02 |
6-3 | فرم درخواست كالا از انبار | F-20-00-01 |
6-4 | کاربرگ یا فرم حواله انبار | F-20-00-02 |
6-5 | فرم درخواست خرید | F-20-00-03 |
6-6 | قبض یا فرم رسيد انبار | F-20-00-04 |
6-7 | فرم کاردکس | F-20-00-05 |
6-8 | جدول شرايط چيدمان و نگهداري | F-20-00-06 |
6-9 | فرم پیگیری کالاهای خرید نشده | F-20-00-07 |
روش اجرایی انبارش – استانداردهای ایزو
نمونه روش اجرایی انبارش یا دستورالعمل انبارش یکی دیگر از مستندات ایزو محسوب میگردد که در تمامی استانداردها به نوعی تعریف شده است. دستورالعمل انبارش برای تمامی شرکتها و سازمانها یک نیاز هست.
رویه انبارش منطبق با استاندارد ایزو 9001 تهیه و تدوین شده است.
پیاده سازی انواع استانداردهای ایزو تدوین روش اجرایی انبارش را در بطن خود دارد. روش اجرایی انبارش بایستی توسط انباردار شرکت تهیه و تدوین گردد. سپس مسئول ایزو آن را منطبق با استاندارد ISO9001 تایید می کند. پس از آن توسط مسئول انبار در قسمت انبار سازمان اجرایی میگردد.
پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت ایزو9001 در سازمانها را خود بخود به سمت تدوین روش اجرایی انبارش می کشد.
روش اجرایی انبارداری _ اهداف
روش اجرایی انبارداری تعریف می کند که تمامی شرکتها با هر زمینه فعالیتی یکسری کالا در انبار دارند که در آنجا نگهداری میشوند. یعنی تمامی سازمانها غالبا یک انبار دارند. برای نحوه ی سیستماتیک و منظم ورود و خروجیهای انبار بایستی یک روش اجرایی تعریف گردد.
روش اجرایی انبارش تمامی جزئیات انبار را تعریف می کند. در تدوین روش اجرایی انبارش یا انبارداری بایستی از نحوه دريافت و نگهداري تا تحويل کالا به انبار همه چیز در نظر گرفته شود.
تمامی این موارد به منظور حصول اطمينان از سلامت کالا و ممانعت از جلوگيري از آسيبديدگي در زمان نگهداري کالاهای انبار هست. همچنین حصول اطمینان از قابليت شناسائي کالا و تامين به موقع كالاي مورد نياز شرکت هست.
دستورالعمل انبارش همچنین به این میپردازد که مغايرتي بین آمار كالاهاي خروجي از انبار با آمار خروج کالای مزبور منطبق با فرمهاي درخواست كالا وجود نداشته باشد.
دستورالعمل انبارداری _ فرمهای روش اجرایی انبارش
روش اجرایی انبارش منطبق با فرمهای تهیه شده و اطلاعات تکمیلی مندرج در آن تهیه و تدوین خواهد شد.
فرم درخواست کالا از انبار که شامل اطلاعات: نام درخواست کننده و تاریخ درخواست و شرح کالا و موارد دیگر در توضیحات شرح کالا که بایستی تایید شده باشد و دارای مهر تایید باشد.
کالا برگ یا فرم حواله شامل درخواست كننده ، شماره درخواست کالا ، تاریخ، کد کالا، شرح کالا ، شرح کالا و مشخصات کلی کالا و در نهایت مهر تایید هست.
فرم درخواست خرید شامل شرح كالا، کد کالا، تعدادتایید شده، واحد، مهلت خرید ، شماره درخواست و در نهایت امضای مسئول انبار و مدیر مالی هست.
قبض یا فرم رسید انبار شامل شماره رسید انبار ، شرح كالا، كد كالا، تعداد واحد، نام تامین کننده، شماره درخواست و در نهایت نام وامضاء تحویل دهنده ، نام ونام خانوادگی تاییدکننده کمی (مسئول انبار) و امضاء همچنین نام ونام خانوادگی تاییدکننده کیفی به همراه تایید و امضاء می باسد.
فرم کاردکس شامل نام کالا و کد کالا ، نقطه سفارش، محل استقرار ، کالای وارده به همراه اطلاعات ( تعداد و شماره رسید انبار ) می باشد. همچنین شامل اطلاعات کالای صادره که شامل تعداد و شماره حواله انبار می گردد.
جدول شرایط چیدمان و نگهداری که شامل اطلاعاتی نظیر نام كالا، کد کالا، شرايط نگهداري، کد چيدمان و محل و نحوه نگهداری کالا می گردد. این جدول بایستی به امضا و تایید مسئول انبار برسد.
فرم پیگیری کالاهای خرید نشده شامل کالای درخواست شده، کدکالا، تعداد، تاریخ درخواست، آخرین مهلت تامین و شماره درخواست می باشد.
دستورالعمل انبارداری – اهمیت آن
تمامی سازمانها و شرکتها و نهادها در بطن خود دارای انبار هستند. انبار شاید مهمترین قسمت یک سازمان باشد که عدم توجه به آن ممکنست یک سازمان را تا ورشکستگی ببرد. پس بایستی دانست که جهت بهره وری بیشتر و کنترل و نگهداری بهینه کالا و سلامت آن و عدم وارد شدن خسارات احتمالی یک روش اجرایی بهینه بسیار موثر هست.
انبار دار و کارشناس انبار شرکت ممکنست نداند و نتواند متناسب با استانداردهای روز از پس نوشتن یک روش اجرایی انبارش درست بربیاید. اغلب انبار داران دارای علم نگارش روش انبارداری را ندارند به همین جهت از مرکز سیستم کاران و سایر شرکاء کمک می گیرند. همین روش اجرایی انبارداری در دسترس را می توانند بردارند و تغییرات متناسب با سازمان خود را رویش انجام دهند.
روش اجرایی انبارداری – کاربرد
یكی از نكاتی كه در اجرا و در قالب سیستم مدیریت یكپارچه مستقر شده در آن، مد نظر قرارگرفته ، بحث انبارش و مسائل مرتبط با آن است. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است كه میبایست انطباق اقلام و كیفیت مناسب آن در طول مدت نگهداری حفظ گردد. بدین منظور تدابیر زیر در کارگاه ها بایستی اتخاذ گردد.
الف) روش اجرایی انبارش می گوید که اقلام و محصولات نگهداری شده در انبار ، دارای قابلیت شناسایی بوده و از یكدیگر متمایز گردند و از یکدیگر تفکیک شوند.
ب) روش اجرایی انبارش بر این تاکید دارد که جابجایی اقلام در انبار و فضای مربوطه بایستی به نحوی انجام گردد كه اقلام صدمه نبینند و دچار آسیب نگردند.
ج) روش اجرایی انبارش همچنین می گوید که نحوه انبارش اقلام و محصولات در انبار به گونهای باید باشد كه اقلام نگهداری شده در انبار دچار صدمه و آسیب نگردند. در این صورت بایستی اقلام و محصولات با ضایعات در محل جداگانه ای نگهداری گردد. بعلاوه طرز نگهداری به گونهای بایستی باشد كه از فضای انبار به نحو مناسبی استفاده گردد. ضمنا ، دسترسی به اقلام نیز آسان باشد.
د) اقلام و محصولات نگهداری شده در انبار ، دارای شرایط خاص نگهداری نیستند. البته برخی ملاحظات بطور عمومی رعایت میشوند تا اقلام در طول نگهداری در انبار ، آسیب نبینند. از جمله این ملاحظات عمومی میتوان به استفاده از پالت ، دور نگهداشتن اقلام و محصولات از رطوبت و نگهداری آنها در محلهای خشك اشاره نمود.
ه) قسمت یا تمام بخش های اجرا شده به نحو مطلوب نگهداری می گردند تا در مراحل بعدی اجرا آسیبی نبینند.
دانلود رایگان دستورالعمل انبارش
در قسمت دانلود رایگان فرم های ایزو ISO ، تمامی فرمها به صورت رایگان در قالب وورد ارائه شده تا متقاضی محترم بتواند متناسب با نیاز خود آن را برداشته و استفاده نماید. بسیاری از سازمانها دانلود پولی این مستندات و فرمها رو در سایت خود گذاشته اند اما سیستم کاران به صورت کاملا رایگان در سایت خود آنها را در اختیار متقاضیان قرار داده است.
جزوه آموزشی انبارداری
جزوه آموزشی انبارداری یکی از مهمترین جزوه های آموزشی هست که مورد نیاز انبارداران هست. مشاغل انبار داری غالبا به دنبال جزوه آموزشی انبارداری هستند تا بتوانند اصول و قواعد کلی و صحیح انبار را یاد بگیرند. در جزوه انبارداری که در همین سایت موجود هست، می توانید به رایگان از آن بهره بگیرید. جهت برداشت رایگان جزوه انبارداری بر روی ( جزوه آموزشی انبارداری ) کلیک نمایید.
دانلود رایگان مستندات ایزو شامل تمامی روشهای اجرایی و دستورالعمل ها و فرم ها از طریق همین سایت به راحتی ممکن هست. هر جایی که برایتان قابل درک نبود می توانید با شماره مرکز به شماره 79165 – 021 تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.
روش اجرایی انبارش در دسترس چنانچه مشکل دارد می توانید در قسمت دیدگاه در انتهای مطلب با ما در میان بگذارید. شما همچنین می توانید با دیدگاههای خود ما را راهنمایی کنید و در جهت پیشبرد اهداف کیفی ما، ما را کمک کنید. کارشناسان ما به تک تک سوالات شما در قسمت دیدگاه پاسخ می دهند.
روش اجرایی انبارداری
در نمونه روش اجرایی انبارش الزامات معینی برای تمامی مراحل انبارداری و انبارش کالا تعریف میگردد. فرایند انبارش یا انبارداری شامل دریافت کالا، ذخیره سازی، حسابرسی و خروج تمامی کالاهایی است که با واحد انبار سروکار دارند. عملیات انبارداری بایستی با برنامه ریزی دقیق و گام به گام صورت پذیرد.
نظارت صحیح بر فرایند انبار داری یک امر بسیار حیاتی است. چون اگر نظارت و کنترل صورت نگیرد ممکن است محصولات دچار آسیبهای فیزیکی گردند یا موجودی اجناس دچار کسری گردد و کالاها بی دلیل مفقود گردند. در روش اجرایی انبارداری الزامات و اصولی برای تمامی مراحل انبارداری در نظر میگیرند. این الزامات در مورد ورود کالا به انبار، نحوه نگهداری، کدگذاری و حمل کالاهای موجود در انبار هستند.
انبارداری مکانیزه چیست؟
انبارداری مکانیزه به استفاده از فناوریها و سیستمهای خودکار برای مدیریت و کنترل موجودی کالاها در انبارها اشاره دارد. این سیستمها معمولاً شامل تجهیزات و نرمافزارهایی هستند که فرآیندهای انبارداری را تسهیل میکنند. برخی از ویژگیهای انبارداری مکانیزه عبارتند از:
- کاهش خطا: استفاده از سیستمهای خودکار باعث کاهش خطاهای انسانی در ثبت و مدیریت موجودی میشود.
- افزایش سرعت: فرآیندهای انبارداری سریعتر و کارآمدتر انجام میشوند.
- مدیریت بهتر موجودی: امکان ردیابی دقیق و بهروز موجودی کالاها فراهم میشود.
- کاهش هزینهها: با بهینهسازی فرآیندها، هزینههای عملیاتی کاهش مییابد.
- افزایش فضای انبار: با استفاده از تکنولوژیهای جدید، میتوان از فضای انبار به بهترین نحو استفاده کرد.
انبارداری مکانیزه معمولاً شامل استفاده از رباتها، سیستمهای مدیریت انبار (WMS)، بارکدها و RFID برای شناسایی و ردیابی کالاها است. هرگونه تغییر در فرایند انبار بایستی در نمونه روش اجرایی انبارش درج گردد.
شرح وظایف انباردار
شرح وظایف انباردار شامل مجموعهای از وظایف و مسئولیتها است که به مدیریت و کنترل موجودی کالاها در انبار مربوط میشود. برخی از وظایف اصلی انباردار عبارتند از:
- دریافت و بررسی کالاها: بررسی ورودی کالاها و تطابق آنها با اسناد مربوطه (فاکتورها، سفارشات و غیره).
- ثبت و نگهداری موجودی: ثبت دقیق اطلاعات موجودی کالاها در سیستمهای نرمافزاری و بهروزرسانی آنها بهطور مرتب.
- چیدمان و سازماندهی انبار: سازماندهی کالاها به گونهای که دسترسی به آنها آسان باشد و فضای انبار بهینه استفاده شود.
- کنترل خروجی کالاها: نظارت بر خروج کالاها و ثبت دقیق اطلاعات مربوط به ارسالها و تحویلها.
- مدیریت موجودی: پیگیری موجودی کالاها و پیشبینی نیازهای آینده برای جلوگیری از کمبود یا اضافه موجودی.
- انجام بازرسیهای دورهای: بازرسی منظم از موجودی انبار برای شناسایی هرگونه اختلال یا مشکل.
- ایمنی و بهداشت: رعایت اصول ایمنی و بهداشت در انبار و اطمینان از اینکه کالاها بهدرستی نگهداری میشوند.
- گزارشدهی: تهیه گزارشهای دورهای در مورد موجودی، ورود و خروج کالاها و مشکلات احتمالی.
- آموزش کارکنان: در صورت وجود، آموزش و راهنمایی کارکنان جدید در مورد فرآیندهای انبارداری.
این وظایف به انباردار کمک میکند تا بهطور مؤثر و کارآمد به مدیریت انبار بپردازد و از مشکلات احتمالی جلوگیری کند. بکارگیری اقدامات مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش نیز از وظایف انباردار است.
انبار زیر نظر واحد مالی هست یا واحد تولید؟
انبار معمولاً تحت نظارت هر دو واحد مالی و تولید قرار دارد، اما نقش هر یک از این واحدها متفاوت است:
- واحد مالی:
– مسئولیتهای مالی شامل کنترل هزینهها، نظارت بر موجودی کالاها و ارزیابی ارزش موجودی است.
– این واحد به مدیریت هزینههای انبارداری و تأمین مالی نیازهای موجودی میپردازد.
– همچنین، واحد مالی ممکن است در فرآیندهای حسابداری و گزارشدهی موجودیها دخالت داشته باشد.
- واحد تولید:
– انبار بهعنوان منبع تأمین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز برای تولید عمل میکند.
– این واحد به موجودی کالاها برای برنامهریزی تولید، کنترل کیفیت و زمانبندی تولید وابسته است.
– واحد تولید نیاز به هماهنگی با انبار برای تأمین بهموقع مواد دارد تا فرآیند تولید بدون وقفه باشد.
در نتیجه، انبار بهطور کلی به عنوان یک نقطه اتصال بین واحد مالی و واحد تولید عمل میکند و نیاز به همکاری و هماهنگی نزدیک میان این دو واحد دارد.
سیستم LIFO و FIFO در انبارداری
سیستمهای LIFO و FIFO دو روش مختلف برای مدیریت و حسابداری موجودی کالاها در انبار هستند:
FIFO (First In, First Out)
– تعریف: در این روش، کالاهایی که اول وارد انبار میشوند، اول از انبار خارج میشوند.
– مزایا:
– مناسب برای کالاهایی که تاریخ انقضا دارند (مانند مواد غذایی) زیرا اطمینان میدهد که کالاهای قدیمیتر قبل از جدیدترها استفاده میشوند.
– به بهینهسازی گردش موجودی کمک میکند و از کاهش ارزش موجودی جلوگیری میکند.
– معایب:
– ممکن است در شرایطی که قیمتها افزایش مییابند، هزینههای بالاتری را به همراه داشته باشد زیرا هزینههای قدیمیتر برای محاسبه موجودی استفاده میشوند.
LIFO (Last In, First Out)
– تعریف: در این روش، کالاهایی که آخرین بار وارد انبار میشوند، اول از انبار خارج میشوند.
– مزایا:
– در شرایطی که قیمتها در حال افزایش هستند، میتواند به کاهش مالیات بر درآمد کمک کند زیرا هزینههای جدیدتر (بالاتر) برای محاسبه سود استفاده میشوند.
– میتواند به بهینهسازی جریان نقدی کمک کند.
– معایب:
– ممکن است برای کالاهای با تاریخ انقضا نامناسب باشد زیرا ممکن است کالاهای قدیمیتر در انبار بمانند و منقضی شوند.
– ممکن است باعث انباشته شدن موجودیهای قدیمی و کاهش ارزش آنها شود.
انتخاب بین FIFO و LIFO بستگی به نوع کالاها، شرایط بازار و نیازهای مالی شرکت دارد. هر دو سیستم مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید با دقت انتخاب شوند. پیشنهاد میکنیم که مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش این سیستم لایفو و فایفو را درج نمایید.
انبارداری و رشته های تحصیلی مرتبط
نمیتوان با قطعیت یک رشته خاصی را مرتبط با انبار داری دانست. انبار داری مجموعه ایی از علوم مختلف است. رشتههای تحصیلی مرتبط با انبارداری شامل مجموعهای از حوزهها و تخصصها است که به مدیریت، سازماندهی و بهینهسازی فرآیندهای انبارداری و لجستیک میپردازند. برخی از این علوم عبارتند از:
-
مدیریت لجستیک و زنجیره تأمین:
– تمرکز بر برنامهریزی، اجرا و کنترل جریان کالاها و خدمات از نقطه مبدا تا مقصد نهایی.
-
مدیریت انبار و توزیع:
– تخصص در مدیریت انبارها، موجودیها و فرآیندهای توزیع کالاها.
-
مدیریت عملیات:
– بررسی و بهینهسازی فرآیندهای عملیاتی در تولید و خدمات، از جمله انبارداری مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
-
مدیریت کسب و کار:
– شامل دروس مرتبط با مدیریت منابع، عملیات و استراتژیهای تجاری.
-
مهندسی صنایع:
– استفاده از اصول مهندسی برای بهبود فرآیندها و سیستمها در انبارداری و لجستیک.
-
مدیریت مالی:
– مرتبط با کنترل هزینهها و مدیریت منابع مالی انبارها.
-
تحلیل داده و دادهکاوی:
– استفاده از دادهها برای بهینهسازی موجودی و پیشبینی نیازها در انبارداری.
-
مدیریت کیفیت:
– تمرکز بر بهبود کیفیت فرآیندها و محصولات در انبار و توزیع.
این رشتهها میتوانند به افراد کمک کنند تا مهارتهای لازم برای مدیریت مؤثر انبارها و فرآیندهای لجستیکی را کسب کنند. اما پیشنهاد ما به شما تحصیلات مهندسی صنایع است.
مدیریت سرمایه در انبار چیست؟
مدیریت سرمایه در انبار به فرآیند برنامهریزی، کنترل و بهینهسازی منابع مالی و موجودی کالاها در انبار اشاره دارد. این مدیریت به هدف استفاده بهینه از سرمایه و کاهش هزینهها انجام میشود. جنبههای کلیدی مدیریت سرمایه در انبار عبارتند از:
- مدیریت موجودی
– کنترل سطح موجودی: تعیین مقدار مناسب موجودی برای جلوگیری از کمبود یا انباشت کالا.
– استفاده از روشهای حسابداری: مانند FIFO و LIFO برای تعیین هزینههای موجودی مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
- تحلیل هزینهها
– شناسایی هزینههای انبارداری: شامل هزینههای نگهداری، حمل و نقل، و هزینههای مرتبط با نیروی کار.
– کاهش هزینهها: شناسایی و کاهش هزینههای غیرضروری برای بهینهسازی سرمایه.
- برنامهریزی مالی
– بودجهبندی: تعیین بودجه برای خرید کالاها و هزینههای انبارداری.
– پیشبینی تقاضا: استفاده از دادهها برای پیشبینی نیازهای آینده و برنامهریزی تأمین موجودی.
-
بهینهسازی گردش موجودی
– کاهش زمان گردش موجودی: تلاش برای کاهش زمان مورد نیاز برای تبدیل موجودی به فروش.
– استفاده از تکنیکهای بهینهسازی: مانند Just-In-Time (JIT) برای کاهش موجودی و هزینهها.
- مدیریت ریسک
– شناسایی ریسکها: شناسایی ریسکهای مرتبط با موجودی، مانند تغییرات بازار یا نوسانات قیمت.
– توسعه استراتژیهای مقابله: ایجاد برنامههایی برای مدیریت و کاهش این ریسکها.
مدیریت سرمایه در انبار به شرکتها کمک میکند تا منابع خود را به طور مؤثرتر مدیریت کنند، هزینهها را کاهش دهند و بهرهوری را افزایش دهند. این فرآیند به بهبود عملکرد کلی زنجیره تأمین و افزایش سودآوری کمک میکند.
مدیریت انبارداری – بهره وری
مدیریت انبار نقش بسیار مهمی در بهرهوری یک شرکت دارد. این نقش به چندین جنبه کلیدی مرتبط است:
-
بهینهسازی موجودی
– کاهش هزینهها: مدیریت مؤثر موجودی میتواند هزینههای نگهداری و انبارداری را کاهش دهد.
– جلوگیری از کمبود و انباشت: با کنترل دقیق موجودی، شرکتها میتوانند از کمبود کالا و همچنین انباشت کالاهای غیرضروری جلوگیری کنند. مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
-
افزایش سرعت و دقت در پردازش سفارشات
– بهبود زمان تحویل: مدیریت انبار به بهینهسازی فرآیندهای برداشت و بستهبندی کمک میکند که منجر به کاهش زمان تحویل به مشتری میشود.
– کاهش خطا: استفاده از سیستمهای مدیریت انبار (WMS) میتواند دقت برداشت و ارسال کالاها را افزایش دهد.
-
بهبود فضای انبار
– استفاده بهینه از فضا: طراحی مناسب انبار و سازماندهی مؤثر میتواند فضای موجود را به حداکثر برساند و هزینههای اضافی را کاهش دهد.
– کاهش زمان جستجو: با سازماندهی مناسب، زمان صرف شده برای جستجوی کالاها کاهش مییابد. مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
-
پیشبینی و برنامهریزی بهتر
– تحلیل دادهها: استفاده از دادههای تاریخی برای پیشبینی تقاضا و برنامهریزی تأمین موجودی.
– کاهش ریسک: شناسایی و مدیریت ریسکهای مرتبط با موجودی و تأمین کالا.
-
افزایش رضایت مشتری
– تحویل به موقع: با بهبود فرآیندهای انبارداری، شرکتها میتوانند به موقع کالاها را به مشتریان تحویل دهند.
– کیفیت خدمات: مدیریت انبار به بهبود کیفیت خدمات و تجربه مشتری کمک میکند.
-
پشتیبانی از تصمیمگیریهای استراتژیک
– اطلاعات دقیق: ارائه دادههای دقیق و بهروز برای مدیران به منظور اتخاذ تصمیمات بهتر در زمینه تولید، خرید و فروش.
مدیریت انبار نهتنها به بهبود کارایی عملیاتی کمک میکند، بلکه میتواند تأثیر قابل توجهی بر رضایت مشتریان و سودآوری کلی شرکت داشته باشد. این فرآیند به عنوان یکی از ارکان کلیدی در زنجیره تأمین شناخته میشود.
دوره آموزشی انبارداری
دوره آموزشی انبارداری برنامهای است که به افراد کمک میکند تا مهارتها و دانش لازم برای مدیریت مؤثر انبارها و فرآیندهای مرتبط با آن را کسب کنند. این دورهها معمولاً شامل مباحث تئوری و عملی هستند و به موضوعات مختلفی میپردازند.
محتوای دوره آموزشی انبارداری
-
مفاهیم پایه انبارداری
– تعریف انبار و انواع آن
– نقش انبار در زنجیره تأمین
-
مدیریت موجودی
– تکنیکهای کنترل موجودی
– روشهای حسابداری موجودی (FIFO، LIFO و …)
-
فرآیندهای انبارداری
– دریافت، ذخیرهسازی و ارسال کالاها مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
– مدیریت سفارشات و پردازش آنها مطابق با نمونه روش اجرایی انبارش
-
فناوری و سیستمهای مدیریت انبار (WMS)
– آشنایی با نرمافزارهای مدیریت انبار
– استفاده از بارکد و RFID
-
ایمنی و نگهداری
– اصول ایمنی در انبار
– نگهداری و مراقبت از کالاها
-
مدیریت لجستیک
– ارتباط انبارداری با سایر بخشهای زنجیره تأمین
– بهینهسازی حمل و نقل و توزیع
کاربردهای دوره آموزشی انبارداری
- افزایش بهرهوری
– بهبود فرآیندهای انبارداری و کاهش زمان و هزینهها.
- کاهش خطاها
– آموزش تکنیکهای دقیق برداشت و ارسال کالاها برای کاهش اشتباهات.
- توسعه مهارتهای شغلی
– ارتقاء مهارتهای فنی و مدیریتی برای کار در زمینههای مرتبط با لجستیک و انبارداری.
- پیشرفت شغلی
– فراهم کردن فرصتهای شغلی بهتر و ارتقاء در سازمانها.
- افزایش رضایت مشتری
– بهبود خدمات و زمان تحویل کالا به مشتریان.
دورههای آموزشی انبارداری برای افرادی که در زمینه لجستیک و زنجیره تأمین فعالیت میکنند، بسیار مفید هستند و به آنها کمک میکنند تا با استفاده از بهترین شیوهها و تکنیکها، عملکرد انبار را بهینه کنند.
لینک دانلود رایگان نمونه روش اجرایی انبارش – فرمت word
با ما در ارتباط باشید. نمونه روش اجرایی انبارش .. از سایت www.021-79165.ir نیز دیدن بفرمایید.
16 Responses
روش اجرایی انبارش برای چه شرکتهایی قابل اجرا میباشه؟ روش اجرایی انبارش در مستندات موجود هست؟
روش اجرایی انبارش برای تمامی شرکتها بخصوص شرکتهای بازرگانی قابل اجرا می باشد. روش اجرایی انبارداری یکی از مستندات ایزو هست.
گواهینامه های ایزو مرتبط با الزامات و قوانین بین بینالمللی در انبارها و نمونه مستندات لازمه چیست ایران کارت یک مجموعه بزرگ وابسته به تامین کالای مجتمع فولاد هست و به دنبال طراحی و اجرای قوانین صحیح در حوزه انبارداری هست تا بتونیم مدیریت صحیح و قابل قبولی در این زمینه داشته باشیم.
در تمامی مستندات ایزو به انبارش اشاره شده است. اما بیشتر در متن ISO9001 به این روش اجرایی انبارداری پرداخته شده
نمونه مستندات مرتبط با روشهای اجرایی انبارش برای هر کارگاه و انباری متفاوت هست. مجموعه ما دارای چند شعبه با چند انبار داره که قصد اخذ گواهینامه ایزو و طراحی روش صحیح انبار داری را دارد لطفاً راهنمایی فرمایید.
شما می تونید از یک روش اجرایی انبارش واحد برای همه سازمانها با هر زمینه فعالیتی استفاده کنید. همین روش اجرایی انبارش رو دانلود کنید و ازش استفاده کنید.
چقدر قوانین مرتبط با انبارداری سخته . واقعا اینقدر سخته یا شما برای اینکه برای مشاوره هزینه بیشتری بگیرید خیلی پیچیدش کردید . متن word مربوطه را برامون ایمیل میکنید تا ببینیم باید چکار کرد.
نمونه قوانین و الزامات ایزو برای چیدمان مناسب انبار و سر و سامان دادن به بخش انبارداری تنها با اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ کفایت میکنه و یا اینکه استاندارد جداگانه دیگری جهت رسیدگی به این قسمت هست یا نه . ما استانداردی نیاز داریم که از انبار را از نظر امنیتی نیز تجهیز کنه.
از همین مستندات ایزو ۹۰۰۱ می تونید استفاده کنید و همین کفایت می کنه
بسیار جامع و کاربردی 👌🏻
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوانین و نمونه روش های اجرایی انبارش تو سایتهای مختلفی چرخیدم ولی هیچ کدوم مثل سایت شما نبود. به زودی با شما تماس خواهیم گرفت.
سلام وقت بخیر. بنده مسئول انبار یکی از مجتمع های وابسته به فولاد مبارکه اصفهان هستم و بدنبال ساماندهی هر چه بهتر مجموعه آیا با اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ میتونم نمونه مستندات مرتبط با انبار را اجرا کنم؟ کلا باید چکار کنم؟
همیشه فکر می کردیم گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ فقط یک نماد که نشون بده محصولات و تولیدات یک مجموعه از نظر کیفیت سالم هستند و نمیدونستیم کلیه مباحث یک مجموعه حتی انبار داری را هم در برمیگیره. درخواست فایل کامل نمونه مستندات ایزو را داشتیم. اگر میشه به همین آدرس ایمیل نمایید.
طراحی و اجرای انبار داری منظم برای یک مجموعه بزرگ حدودا چقدر زمان و هزینه نیاز دارد و امکانش هست نمونه مستندات را از شما بگیریم و کارهای اجرایی را کارشناسان خود مجموعه انجام دهند؟
دستور العمل انبارداری با اخذ کدام یک از استانداردهای ایزو کاملا مطابق با قوانین بینالمللی اجرا میشه ؟ اسامی استانداردهای پرکاربرد و مهم را همراه با فرم درخواست را برامون بفرستید.
نمونه روش اجرایی انبارداری را با کمک مشاوران سیستم کاران طراحی و اجرا کردیم. آسانتر از اون چیزی بود که فکر میکردیم البته کارشناسان سیستم کاران هم بسیار مجرب و کارآزموده هستند. ثبت و صدور انواع گواهینامههای ایزو و طراحی و اجرای قوانین و الزامات را با سیستم کاران پیشنهاد میکنم.
ما یک کارخانه تولیدی داریم که یک انبار بزرگ دارد و این نمونه روش اجرایی انبارش برای مدیریت صحیح انبار و نظارت صحیح بر روی ورود و خروج کالاها از انبار کاربرد دارد و واقعا کنترل و نظارت بر چیدمان انبار و کدگذاری و تاریخ ورود و خروج کالا برای اطمینان از درست بودن آمار موجودی مهم است. ممنون که این روش اجرایی را کامل در اختیار ما قرار دادید