گواهینامه‌ های مورد نیاز در مناقصه

گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه و اخذ انواع گواهینامه های ایزو ، HSE ، CE و انواع گواهینامه ملی و بین المللی را از سیستم کاران بخواهید
4.4/5 - (369 امتیاز)

گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه

تعداد و انواع گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه متناسب با نوع کارفرما متفاوت و بسیارند. گواهی های مورد نیاز در مناقصه را کارفرمای مناقصه گزار تعیین میکند. مناقصه گزینه‌ و فرآیندی است که پیمانکاران جهت برعهده گرفتن پروژه‌های با منفعت و سودده در آن شرکت می‌کنند.

سازمان‌ها و شرکت‌ها جهت حضور در مناقصات باید کلیه مدارک و گواهینامه‌های مورد نیاز کارفرمایان را داشته باشند. اکثر سازمان‌های دولتی و خصوصی دوست دارند نتیجه بسیار مطلوب و بهتری از نتیجه کار خود داشته باشند. لذا از بین پیمانکاران بهترین آنها را برای اجرای پروژه خود انتخاب می کنند.

کارفرمایان به غیر از ذکر عنوان هزینه‌ها گزینه های دیگری را نیاز دارند. کارفرمای مناقصه گزار مدارکی همچون انواع گواهینامه‌های تخصصی و یا گواهینامه های سیستم‌های مدیریتی را از متقاضیان شرکت در مناقصات می خواهند. هر چه کارفرما مثل شرکت نفت بزرگتر باشد، سخت گیری بیشتر میگردد.

گواهینامه های بین المللی و ملی برای مناقصات کدامند؟

گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه ها به دو صورت بین المللی و ملی می‌باشند. گواهینامه های بین المللی برای شرکت در مناقصات نیز خودشان تنوع زیادی دارند. این دست گواهینامه ها از طریق مراجع صدور بین المللی اتخاذ می‌گردند.

گواهینامه های بین المللی مورد نیاز مناقصه شامل گواهینامه های ISO و  IMS و HSE-MS و CE و IPS و API و … می باشد. در ادامه هر یک این مدارک را توضیح میدهیم.

یکسری گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه، توسط ارگان‌های دولتی برای سازمان‌های متقاضی صادر می‌شوند. از جمله گواهینامه های ملی مورد نیاز برای شرکت در مناقصات می توان موارد زیر را نام برد.

  • گواهینامه صلاحیت پیمانکاری ( رتبه )
  • مدرک یا گواهینامه تأیید صلاحیت شرکت‌های خدماتی ( مجوز اداره کار )
  • گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران
  • گواهی صلاحیت انفورماتیک یا همان رتبه و گرید انفورماتیک

تمام مدارک ملی توسط سازمانها و نهاد های دولتی صادر می گردند. این نوع مدارک و گواهینامه ها بعنوان گواهینامه‌های داخلی و ملی شناخته می‌شوند. در ادامه مطلب به معرفی تک تک گواهینامه‌‌ها و مدارک مورد نیاز مناقصه‌ها نیز می‌پردازیم.

پرکاربردترین گواهی های ایزو برای مناقصات کدامند؟

گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه مهمترینش شامل اخذ انواع گواهینامه‌های ایزو می‌باشد. یکسری گواهینامه های ایزو بصورت عمومی برای کلیه کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرند و یکسری هم بصورت تخصصی مربوط به همان فعالیت مورد نظر صادر می‌گردند.

از مهم‌ترین گواهینامه‌های ایزو ISO میتوان ISO 9001 را نام برد. ایزو 9001 با نام سیستم مدیریت کیفیت بعنوان مرجع و مادر تمام گواهینامه عمل می‌کند.

دو گواهینامه دیگر با نام‌های ISO 14001 بعنوان سیستم مدیریت زیست محیطی و ISO 45001 بعنوان سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هم بعنوان گواهینامه‌های پر کاربرد نقش مهمی در پیاده سازی سیستم‌های مدیریتی برای سازمان‌ها و شرکت‌ها دارند.

گواهینامه ISO 45001 ویرایش شده گواهینامه ایزو 18001 (OHSAS  ) می‌باشد. هنگامی که سازمانی قوانین و‌ دستورالعمل‌های این سه گواهینامه را در مجموعه خود پیاده و اجرا نماید بنوعی می‌توان گفت سازمان سیستم IMS یا همان سیستم مدیریت یکپارچه دارد.

اخذ و دریافت گواهینامه IMS می‌تواند بعنوان یک گزینه امتیاز آور برای متقاضیان حضور در مناقصات باشد.

گواهینامه HSE-MS نیز یک گواهی عمومی برای شرکت در مناقصات خیلی کاربرد دارد. گواهینامه HSE برای شرکت در مناقصات مورد نیاز اکثر شرکتهای پیمانکاری هست. اخذ و دریافت گواهینامه HSE برای مناقصه از طریق مرکز سیستم کاارن هم ارزان و هم سریع انجام خواهد شد.

گواهینامه صلاحیت پیمانکاری برای مناقصات

عنوان گواهینامه صلاحیت پیمانکاری با نام‌های رتبه پیمانکاری یا گرید پیمانکاری یا گرید ساجات یا رتبه سازمان برنامه و بودجه هم نامیده می‌شود.

رتبه یا گرید یا گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یکی ‌دیگر از گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه می‌باشد.

رتبه یا گواهینامه صلاحیت پیمانکاری دارای طبقه بندی از شماره پنج تا یک می‌باشد که هرچه رتبه سازمان‌ها عدد کمتر باشد یعنی در زمینه فعالیت خود امتیاز بالاتری کسب کرده است. این یک نقطه قوت برای سازمان جهت شرکت در مناقصات هست.

گواهینامه رتبه پیمانکاری برای شرکت‌های فنی و مهندسی می‌باشد و توسط مرکز سازمان برنامه و بودجه ( ساجات ) صادر می‌گردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی مقاله راهنمای دریافت رتبه یا صلاحیت پیمانکاری کلیک بفرمایید.

گواهی نامه صلاحیت شرکت‌های خدماتی برای مناقصات

گواهینامه صلاحیت شرکت‌های خدماتی یا همان مجوز اداره کار که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ( اداره کار ) استان مورد نظر صادر می‌گردد. این گواهینامه برای شرکت‌های با زمینه فعالیت در امور آشپزخانه و رستوران، تعمیر و نگهداری و تجهیزات و وسایل اداری، خدمات عمومی و نگهبانی ، فضای سبز ، تأسیسات ، چاپ و تکثیر و حمل و نقل صادر می‌گردد.

شرکتهای متقاضی گواهینامه صلاحیت پیمانکاری اداره کار برای ورود به مناقصات نیاز مبرم و اساسی به این گواهینامه دارند.

طرح طبقه بندی مشاغل یکی از پیش نیازهای دریافت گواهینامه صلاحیت شرکتهای خدماتی، پشتیبانی و فنی و مهندسی می باشد. البته این قانون در مقاطعی سخت گیرانه هست و در مقاطعی نیز سخت گیرانه نیست.

گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران برای مناقصات

مدرک و یا گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران یکی از مهم‌ترین اسناد مورد نیاز برای حضور در مناقصات می‌باشد که در طی این چند سال تأکید ویژه‌ای جهت اخذ این گواهی توسط کارفرمایان مخصوصا سازمان‌های دولتی شده است.

پیش نیاز اخذ گواهینامه صلاحیت HSE پیمانکاران داشتن یکی از دو مدارک رتبه پیمانکاری یا مجوز اداره کار می‌باشد. لازم به ذکر است بدانید گواهینامه تأیید صلاحیت ایمنی پیمانکاران هم نیز توسط وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی صادر می‌گردد. مدرک تایید صلاحیت HSE اداره کار کاملا با گواهینامه HSE صادره از طرف مراجع صدور ایزو متفاوت می‌باشد.

گواهینامه رتبه بندی و احراز صلاحیت شرکتهای انفورماتیکی برای مناقصات

گواهینامه یا رتبه انفورماتیک هم یکی از گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات برای شرکت‌های با زمینه فعالیت IT و ITC می‌باشد. این گواهینامه قبلا توسط شورای عالی انفورماتیک صادر میشد.

با انحلال شورای عالی انفورماتیک این گواهینامه هم توسط مرکز سازمان برنامه و بودجه یا همان ساجات صادر می‌گردد. گواهینامه رتبه انفورماتیک دارای طبقه بندی از شماره هفت تا یک می‌باشد. قطعا کسب رتبه با عدد کمتر امتیاز بالاتری برای سازمان مورد نظر بهمراه خواهد داشت.

راهنمای دریافت رتبه یا گرید انفورماتیک بعنوان یک مقاله مفصل در همین سایت موجود است.

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران با کوله باری از تجربه، تخصص، دانش و مهارت در زمینه اخذ گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصات هم قدم با سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی گام برمی‌دارد. به تحقق پیوستن کلیه خواسته‌های سازمان‌ها و پیروزی در مناقصات سرلوحه کلیه امورات مرکز مشاوره سیستم کاران می‌باشد.

چگونگی دریافت گواهینامه ایزو جهت شرکت در مناقصات
مراحل و چگونگی دریافت گواهینامه ایزو جهت شرکت در مناقصات دغدغه اصلب غالب شرکتهاست. اخذگواهینامه ایزو نقش بسزایی بابت شرکت درون مناقصات دارد.

چگونگی دریافت گواهینامه ایزو جهت شرکت در مناقصات

موضوع چگونگی دریافت گواهینامه ایزو جهت شرکت در مناقصات اخذ گواهینامه ایزو نقش بسزایی بابت شرکت درون مناقصات دارد. بهمین جهت متقاضیان بابت حضور در مناقصات مستلزم دریافت ایزو هستند. بنابراین شرکتها و یا موسسات میتوانند از طریق مراجع مختلفی مدرک و گواهینامه ایزو اخذ نمایند.

گرفتن گواهینامه ایزو میتواند تحت اعتبار نهاد بین المللی بنام IAF International Accreditation Forum بمعنای انجمن اعتبار دهندگان بین المللی باشد.

دریافت ایزو ارزان و فوری برای مناقصات نیز موضوعی است که خیلی متقاضیان فقط یرای شرکت در مناقصات بدنبال آن هستند. شرکتها و مجموعه های پیمانکاری میتوانند گواهینامه ISO خود را تحت مراجع غیر IAF ، اخذ نمایند.

لازم بذکرست گواهینامه های ایزو صادره مراجع IAF ، صرف زمان و هزینه بالایی میباشد. شرکت و یا موسسات متقاضی مدارک با اعتبار IAF متحمل هزینه و زمان بیشتری میشوند. متقاضیان لزوما بدانند کارفرمای مناقصه گزار ، گواهینامه ایزو زیر نظر مراجع IAF را بهتر قبول میکند.

اما اگر کارفرما سخت گیر نباشد، متقاضیان میتوانند با رجوع به یک مرجع غیر IAF گواهینامه ایزو دریافت کنند. در اینصورت هزینه کمتر و حداقل زمان شامل حالشان شود.

گواهینامه ایزو مرجع IAF علاوه برحضور در مناقصات کمک زیادی در برند سازی مجموعه میکند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت هر نوع ایزویی بر روی مقاله راهنمای دریافت گواهینامه ایزو کلیک بفرمایید.

مراحل اخذ گواهینامه ایزو برای شرکت در مناقصات

چگونگی دریافت گواهینامه ایزو جهت شرکت در مناقصات دولتی و غیر دولتی را در این مطلب تشریح میکنیم.

بطور کلی مراحل اخذ ایزو از انتخاب مرجع مورد نظر شروع میگردد. اولین مرحله جهت اخذ گواهینامه ایزو شناسایی و تعیین یک CB صادر کننده ایزو معتبر میباشد. مراجع متعددی هستند که گواهینامه ایزو صادر میکند. مراجع صادر کننده گواهینامه های ISO بطور کلی به دو گروه تقسیم میشوند.

دسته اول که اعتبار بالاتری دارند دارای مجوز فعالیت از IAF دارند. نهاد بین المللی International Accreditation Forum مخفف عبارت IAF انجمن اعتباردهندگان بین المللی هست.

دسته دوم مراجع غیرIAF هستند و دارای اعتبار خارج از IAF هستند. مراجع بدون اعتبار IAF بدلیل ارزان و سریع بودنشان خیلی طرفدار دارد. شرکتهای پیمانکاری زیادی بدنبال چنین گواهینامه هایی هستند.

دریافت گواهینامه ایزو فوری برای شرکت در مناقصات امروزه تبدیل به موضوع عادی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدارک ایزو ارزان لطفا مقاله گواهینامه ایزو ارزان را ملاحظه بفرمایید. قطعا این مدرک یکی از گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه هست.

مزایای صدور گواهینامه ایزو

دریافت گواهینامه ایزو به تنهایی از مزایای صدور گواهینامه ایزو نیست. بلکه پیاده سازی ایزو شرکت را وادار می کند که مجموعه یک نظام منسجمی به خود بگیرد.

امروزه تهیه و تکمیل اسناد مناقصه بعنوان یکی شریان اصلی حیات یک مجموعه جهت شرکت در مناقصات میباشد. چون یک مجموعه تنها با داشتن اسناد مناقصه کامل و بدون عیب و نواقص میتواند امتیاز بیشتری بین رقبای خود بابت یک مناقصه کسب کند.

تنها مجموعه هایی موفق به اخذ پروژه های مناقصه ای هستند که دارای تیم قوی امور مناقصات و یا امور قراردادها باشند. کار اصلی تیم تهیه و تکمیل اسناد مناقصات میباشد.

پرونده اسناد مناقصات بایستی آنقدر مهم و قابل قبول باشد که ارزش وقت به روی مناقصه داشته باشد. بطور کلی تمرکز روی مناقصه ها بدان معناست اطمینان حاصل شود مشتری توانایی اجرای پروژه ها را دارد.

ارایه دستورالعملها و روشهای کاری و عملیاتی موجود در مستندات ایزو می تواند امتیازات خوبی در مناقصه جمع کند. شما می توانید کلیه مستندات ایزو امتیاز آور را بصورت رایگان از سایت ما دانلود نمایید. جهت ملاحظه و دانلود رایکان مستندات و مدارک ایزو بر روی منوی دانلود رایگان مستندات ایزو کلیک بفرمایید.

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران درجهت ارتقاء سطح علمی و فنی شرکتها ایده های خوبی برای کسب امتیاز در مناقصات برای شما دارد.

ISO , HSE , IMS , CE , مناقصات
مدارک ISO , HSE , IMS , CE , از گواهینامه های ملی و بین المللی برای مناقصات هست.

ISO, HSE , IMS , CE مناقصات

دریافت مدارک مختلفی همچون ISO , HSE , IMS , CE , برای شرکت مناقصات خیلی مفید هستند. این مدارک جزو گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه و گواهینامه های ملی و بین المللی برای مناقصات هست.

گواهینامه ISO از انواع گواهینامه بین المللی میباشد که جهت مناقصات ممکنست از شرکتها بخواهند. شرکتهای مختلف با انواع فعالیت در تمامی حوزه ها میتوانند گواهی ایزو را دریافت نمایند.

همانطور که گفتیم گواهینامه های ایزو به دو دسته گواهینامه ایزو عمومی , گواهی ایزو تخصصی تقسیم میگردند.

استانداردهای ایزو عمومی

انواع استاندارد ایزو عمومی یکسری از انواع استاندارد میباشد که عمومی هست و برای هر شرکتی با هر نوع فعالیت اخذ میگردد. گواهینامه های عمومی ایزو از اسناد عمومی و گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه هستند.

ایزو 9001 سیستم مدیریت کیفیت ، ایزو 14001 سیستم مدیریت زیست محیطی ، ایزو 45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی ، IMS سیستم مدیریت یکپارچه و HSE سیستم مدیریت محیط زیست و ایمنی و بهداشت حرفه ای و انواع استاندارد دیگر که عمومی هستند.

استانداردهای ایزو تخصصی

انواع استاندارد ایزو تخصصی انواع استاندارد مرتبط با فعالیت شرکت میباشد و مرتبط با حوزه کاری شرکت میباشد. بعنوان مثال گواهینامه ISO 29001 با عنوان سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و انواع دیگر استاندارد ایزو هست.

گواهینامه HSE

گواهینامه HSE از انواع گواهینامه های مورد نیاز در مناقصات ملی و بین المللی میباشد.

الزامات HSE متشکل از الزامات دو استاندارد ISO14001 سیستم مدیریت زیست محیطی وهمچنین ISO45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی هست. به عبارت دیگر ترکیب دو استاندارد 14001 و 45001 شباهت خیلی زیادی با مدل HSE دارد.

استاندارد HSE و یا HSE – MS را به تنهایی نیز میتوان دریافت کرد. اما بهترست بطور همزمان و یا در ابتدا دو استاندارد ISO14001 و همچنین ISO45001 را طراحی و پیاده سازی نمود. همچنین بهترست بطور همزمان یا قبل از تهیه و تدوین استاندارد HSE استاندارد ISO9001 با عنوان سیستم مدیریت کیفیت را نیز طراحی و پیاده سازی نمایند.

گواهینامه IMS

اخذ گواهینامه IMS برای مناقصات نیز یکی دیگر از انواع گواهینامه بین المللی میباشد. گواهینامه IMS با عنوان سیستم مدیریت یکپارچه از دریافت گواهینامه سه استاندارد ISO9001, ISO14001, ISO45001 بدست میاید.

البته لازم نیست هر سه استاندارد بطور همزمان طراحی و پیاده سازی گردند میتوان ابتدا ایزو 9001 وسپس ایزو 14001 و ایزو 45001 رادر یک بازده زمانی طراحی و پیاده سازی نمود.

در حقیقت زمانی که یک شرکت سه استاندارد 9001 ، 45001 و 14001 را جهت سازمانش طراحی و پیاده سازی نماید میگویند سازمان توانسته سیستم مدیریت یکپارچه را درون سازمانش پیاده سازی کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد IMS و نحوه اخذ آن مقاله راهنمای دریافت گواهینامه IMS را با دقت مطالعه نمایید.

مراجع صادر کننده گواهینامه ISO ، HSE و IMS برای مناقصه

مراکز و مراجع صادر کننده گواهینامه ISO ، HSE و IMS برای مناقصه سئوال اکثر متقاضیان هست.

مراجع صادرکننده ایزو را اصطلاحا CB میگویند. خود این CB زیر نظر یک مرجع صادر کننده باعنوان AB مدیریت و اعتبار دهی میشوند. AB ها نیز زیر نظر مرجع اعتباردهنده بین المللی IAF اعتبار دهی میشوند.

گواهینامه ایزو,HSE  و همچنین IMS دارای اعتبار IAF بالاترین سطح اعتبار را دارند. صدها مرجع در کشور ایران هستند که ساخته و پرداخته ایرانیهاست. یعنی CB و AB ساخته ایرانیهاست که بدین گونه گواهینامه ایزو ها اصطلاحا غیر IAF می گویند. اتفاقا گواهینامه های غیر IAF در ایران و خیلی کشورهای دیگر کار راه انداز مناقصه هستند.

گواهینامه CE چیست؟

گواهینامه CE یکی دیگر از انواع گواهینامه بین المللی مورد نیاز در برخی مناقصات تامین کالا میباشد. که سه نوع میباشد: گواهی CE اورجینال یا همان اصلی اینگونه گواهینامه CE تنها مختص محصولاتی میباشد که CE بدانها تعلق میگیرد. برای شناخت گواهینامه سی ایی اتحادیه اروپا مطلب گواهینامه CE را مطالعه بفرمایید.

گواهینامه CE جهت هر محصول متفاوت میباشد و بطور جداگانه صادر میگردد.

مدارک و گواهینامه CE اورجینال دارای یک کد چهار رقمی شناسایی میباشد.

گواهینامه CE خود اظهاری نوع دیگر از گواهی CE میباشد که خود سازمان اظهار میکند و آزمایشهای لازم را انجام میدهد.

گواهی CE انطباقی نام دیگر گواهینامه CE میباشد که مورد استفاده شرکتها میباشد. مراجع صادر کننده گواهینامه CE نوتی فایبادی ها هستندکه زیر نظر NANDOO اعتبار میگیرند.

نحوه دریافت گواهینامه CE را با مطالعه مقاله تخصصی راهنمای دریافت گواهینامه CE یاد بگیرید. گواهینامه سی ایی در هر مناقصه ایی از گواهینامه‌های مورد نیاز در مناقصه نیست.

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران بعنوان بزرگترین مرکز مشاوره و اطلاع رسانی با مشاوره رایگان آماده هرگونه خدمات اطلاع رسانی درخصوص گواهینامه ISO,HSE ,IMS ,CE  وانواع گواهی نامه داخلی و بین المللی جهت متقاضیان عزیز میباشد.

دریافت ایزو جهت شرکت در مناقصات
اخذ و دریافت ایزو جهت شرکت در مناقصات بسیار مهم و ضروریست و امروزه تهیه و تکمیل اسناد مناقصه بعنوان یکی شریان اصلی حیات یک مجموعه بجهت مشارکت در درون مناقصات میباشد

مدارک و گواهی های مورد نیاز در مناقصات

مدارک و گواهینامه های دیگری نیز وجود دارند که در مناقصات از آنها استفاده میگردد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
گواهینامه TQM برای مناقصه و یا اخذ گرید مشاور از سازمان برنامه نیز کاربرد دارد. گواهینامه مدیریت کیفیت جامع TQM معمولا آمار درخواست کمتری دارد. TQM مخفف TOTAL QUALITY MANAGEMENT بمعنای مدیریت کیفیت جامع یا فراگیر هست.

در مقاله فوق سعی کردیم تا مدارک و گواهی های مورد نیاز در مناقصات را تشریح کنیم. با این حال چنانچه سوال یا ابهامی دارید از کارشناسان مرکز بصورت رایگان مشاوره بگیرید.

کارشناسان مرکز سیستم کاران به شماره تلفن 79165-021 و با آدرس اینستاگرام SYSTEMKARAN@ در خدمت کاربران عزیز است.

سلیقه ی کارفرمایان مختلف تنوع بالایی دارد و هر کارفرمایی ممکن است مدارک و اسناد متفاوتی از شما بخواهد. چنانچه از عناوین اسناد و مدارک خواسته شده اطلاعاتی ندارید با مرکز سیستم کاران تماس بگیرید تا ما راهنماییتان کنیم.

رزومه سازی برای شرکت در مناقصات

یکی از خدمات مرکز ما رزومه سازی برای شرکت در مناقصات هست. وجود یک رزومه قوی در هر سازمانی از واجبات الزامی محسوب میگردد.

طراحی رزومه خودش یک تخصصی هست تا بتوان توانایی شرکت را به رخ کشید. رزومه کاری شرکت مبنی بر قدرت و توان مجموعه در گرفتن پروژه است.

تهیه و تدوین رزومه شرکت انتهای کار نیست. بلکه این رزومه بایستی همواره بروزرسانی گردد. از نمونه رزومه مرکز سیستم کاران بعنوان بک الگو می توانید استفاده نمایید.

مدارک و گواهی های مورد نیاز برای شرکت در مناقصه

برای شرکت در مناقصه، داشتن گواهینامه‌های معتبر و مناسب بسیار حیاتی است. این گواهینامه‌ها نه‌تنها نشان‌دهنده صلاحیت و اعتبار شرکت شما هستند، بلکه می‌توانند تأثیر زیادی بر تصمیم‌گیری برگزارکنندگان مناقصه داشته باشند. در ادامه، به تفصیل بیشتری در مورد هر نوع گواهینامه و اهمیت آن‌ها اشاره می‌کنم و مثال‌های بیشتری را ارائه می‌دهم.

  1. گواهینامه‌های ثبت شرکت

– گواهی ثبت شرکت: این گواهینامه از اداره ثبت شرکت‌ها صادر می‌شود و نشان‌دهنده قانونی بودن فعالیت‌های شرکت است. این گواهی تأیید می‌کند که شرکت شما به‌طور رسمی ثبت شده و مجوز فعالیت دارد.

مثال: فرض کنید شما یک شرکت ساختمانی دارید. برای شرکت در مناقصه‌ای که مربوط به ساخت یک پروژه دولتی است، نیاز دارید که گواهی ثبت شرکت خود را ارائه دهید تا نشان دهید که فعالیت شما قانونی است و در چارچوب قوانین کشور عمل می‌کنید. این گواهی به برگزارکنندگان مناقصه اطمینان می‌دهد که شما یک نهاد معتبر هستید.

  1. گواهینامه‌های مالی

– گواهی مالیاتی: این گواهی نشان‌دهنده تسویه مالیاتی و عدم بدهی به سازمان مالیاتی است. این مدارک به‌ویژه در مناقصه‌های دولتی بسیار مهم هستند و می‌توانند اعتبار شما را تقویت کنند.

مثال: اگر شما در حال شرکت در مناقصه‌ای هستید که به تأمین مالیات بر ارزش افزوده نیاز دارد، ارائه گواهی مالیاتی الزامی است. این گواهی نشان می‌دهد که شرکت شما به تعهدات مالیاتی خود عمل کرده و هیچ بدهی مالیاتی ندارد، که این امر می‌تواند اعتماد برگزارکنندگان را جلب کند.

– گواهی بیمه: این گواهی نشان‌دهنده پرداخت حق بیمه کارکنان و تسویه حساب با سازمان تأمین اجتماعی است. داشتن این گواهی نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری شما به عنوان یک کارفرما است.

مثال: در مناقصه‌های دولتی، ممکن است نیاز باشد که اثبات کنید کارکنان شما تحت پوشش بیمه هستند. این گواهی می‌تواند به‌عنوان یک معیار برای ارزیابی تعهد شما به رفاه کارکنان و رعایت قوانین کار مورد استفاده قرار گیرد.

  1. گواهینامه‌های فنی و کیفیت

– گواهینامه ISO: این گواهینامه‌ها نشان‌دهنده رعایت استانداردهای بین‌المللی در مدیریت کیفیت، محیط‌زیست و ایمنی و بهداشت شغلی هستند. داشتن این گواهینامه‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا در رقابت با دیگر شرکت‌ها برجسته‌تر شوید.

مثال:

  ISO 9001: اگر شما در تولید محصولات الکترونیکی فعالیت می‌کنید، داشتن این گواهینامه می‌تواند به شما کمک کند تا نشان دهید که فرآیندهای مدیریتی شما استاندارد و کارآمد هستند. این گواهینامه به مشتریان و برگزارکنندگان مناقصه اطمینان می‌دهد که شما به کیفیت توجه ویژه‌ای دارید.

  ISO 14001: برای شرکت‌هایی که به حفظ محیط‌زیست اهمیت می‌دهند، این گواهینامه می‌تواند نشان‌دهنده تعهد شما به کاهش اثرات منفی بر محیط‌زیست باشد. به‌عنوان‌مثال، اگر شرکتی در زمینه تولید مواد شیمیایی فعالیت می‌کند، داشتن این گواهینامه می‌تواند به‌عنوان یک مزیت رقابتی در مناقصه‌ها عمل کند.

– گواهینامه‌های استاندارد محصول: این گواهینامه‌ها بسته به نوع محصول، ممکن است مورد نیاز باشند و نشان‌دهنده کیفیت و ایمنی محصول شما هستند.

مثال: برای شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی، گواهینامه‌های بهداشت و ایمنی مواد غذایی (HACCP) الزامی است. این گواهینامه‌ها نشان‌دهنده این است که محصولات شما مطابق با استانداردهای بهداشتی تولید شده‌اند و می‌توانند به‌عنوان یک معیار برای انتخاب در مناقصات غذایی مورد استفاده قرار گیرند.

  1. گواهینامه‌های صلاحیت

– گواهی صلاحیت پیمانکاری: این گواهی نشان‌دهنده توانمندی‌های فنی و مالی شرکت در انجام پروژه‌های خاص است و معمولاً توسط مراجع دولتی صادر می‌شود. این گواهی می‌تواند به شما کمک کند تا در مناقصات بزرگتری شرکت کنید.

مثال: اگر شرکت شما در زمینه ساخت و ساز فعالیت می‌کند، داشتن گواهی صلاحیت پیمانکاری می‌تواند به شما کمک کند تا در مناقصات بزرگتری که نیاز به تجربه و توانمندی‌های خاص دارند، شرکت کنید. این گواهی نشان‌دهنده این است که شما توانایی انجام پروژه‌های بزرگ و پیچیده را دارید.

– گواهی عدم سوءپیشینه: این گواهی معمولاً برای مدیران و سهامداران شرکت درخواست می‌شود و نشان‌دهنده عدم وجود سوابق کیفری است. این گواهی می‌تواند به‌عنوان یک شرط لازم برای شرکت در مناقصه باشد.

مثال: در مناقصات دولتی، این گواهی می‌تواند به عنوان یک معیار برای ارزیابی صلاحیت اخلاقی و قانونی مدیران شرکت مورد استفاده قرار گیرد. داشتن این گواهی می‌تواند به شما کمک کند تا اعتبار و اعتماد بیشتری نزد برگزارکنندگان مناقصه کسب کنید.

  1. گواهینامه‌های تخصصی

– گواهینامه‌های مهارت و تخصص: بسته به نوع پروژه، ممکن است نیاز به گواهینامه‌های خاصی از مراجع آموزشی و تخصصی باشد. این گواهینامه‌ها می‌توانند نشان‌دهنده تخصص و مهارت‌های فنی شما در زمینه‌های خاص باشند.

مثال: اگر شرکت شما در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند، گواهینامه‌های تخصصی می‌تواند اعتبار شما را در مناقصات افزایش دهد. این گواهینامه‌ها نشان‌دهنده این است که شما دارای دانش و مهارت‌های لازم برای انجام پروژه‌های پیچیده فناوری اطلاعات هستید.

نکات مهم در شرکت در مناقصات

– مطالعه شرایط مناقصه: قبل از شرکت در هر مناقصه، حتماً شرایط و الزامات آن را به دقت مطالعه کنید. ممکن است برخی از گواهینامه‌ها الزامی و برخی دیگر اختیاری باشند. این نکته می‌تواند به شما کمک کند تا از زمان و منابع خود به بهترین نحو استفاده کنید.

– ارتباط با برگزارکننده مناقصه: برقراری ارتباط با برگزارکننده مناقصه می‌تواند به شما کمک کند تا از دقیق‌ترین و جدیدترین اطلاعات مطلع شوید و مطمئن شوید که تمامی مدارک و گواهینامه‌های لازم را دارید. این ارتباط می‌تواند به شما در درک بهتر نیازها و انتظارات مناقصه کمک کند.

امتیاز ایزو در مناقصه

داشتن گواهینامه‌های معتبر و مرتبط می‌تواند به شما در موفقیت در مناقصات کمک کند و اعتبار شرکت شما را افزایش دهد. این امر نه‌تنها به شما در جذب پروژه‌های جدید کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به بهبود تصویر عمومی شرکت شما نیز منجر شود. با توجه به رقابت‌های شدید در بازار، داشتن گواهینامه‌های مناسب می‌تواند به شما مزیت قابل توجهی بدهد و شما را از سایر رقبای خود متمایز کند.

اهمیت گواهینامه های ایزو در مناقصات

گواهینامه‌های ایزو (ISO) به‌عنوان استانداردهای جهانی در زمینه کیفیت، مدیریت و ایمنی شناخته می‌شوند و نقش بسیار مهمی در فرآیند مناقصه ایفا می‌کنند. در اینجا به تفصیل بیشتری به اهمیت این گواهینامه‌ها در مناقصات و دلایل اعطای امتیاز به آن‌ها توسط کارفرمایان می‌پردازیم.

  1. اعتبار و اعتماد

– افزایش اعتبار شرکت: یکی از مهم‌ترین مزایای داشتن گواهینامه‌های ایزو، افزایش اعتبار و شهرت شرکت در بازار است. این گواهینامه‌ها نشان‌دهنده تعهد شرکت به رعایت استانداردهای بین‌المللی و بهبود مستمر کیفیت محصولات و خدمات است. کارفرمایان با مشاهده گواهینامه‌های ایزو، به این نتیجه می‌رسند که شرکت شما دارای سیستم‌های مدیریتی قوی و کارآمد است.

– اعتماد مشتریان و کارفرمایان: در دنیای رقابتی امروز، مشتریان و کارفرمایان به‌طور طبیعی به شرکت‌هایی که گواهینامه‌های ایزو دارند، اعتماد بیشتری می‌کنند. این اعتماد می‌تواند به افزایش شانس موفقیت در مناقصات کمک کند. به‌ویژه در پروژه‌های بزرگ و حساس، کارفرمایان تمایل دارند با شرکت‌هایی همکاری کنند که دارای اعتبار و تجربه کافی باشند.

  1. کیفیت و بهبود مستمر

– رعایت استانداردهای بین‌المللی: گواهینامه‌های ایزو مانند ISO 9001 (مدیریت کیفیت) به شرکت‌ها کمک می‌کند تا فرآیندهای خود را بهبود بخشند و کیفیت محصولات و خدمات خود را افزایش دهند. این استانداردها نه‌تنها به بهبود کیفیت کمک می‌کنند، بلکه به ایجاد یک فرهنگ بهبود مستمر در سازمان نیز منجر می‌شوند.

– بهبود فرآیندها: شرکت‌هایی که گواهینامه ایزو دارند، معمولاً فرآیندهای بهینه‌تری دارند که به کاهش هزینه‌ها و افزایش کارایی منجر می‌شود. این امر می‌تواند به کارفرمایان اطمینان دهد که پروژه‌ها به‌طور مؤثری اجرا خواهند شد. به‌عنوان‌مثال، یک شرکت ساختمانی که دارای گواهینامه ISO 9001 است، می‌تواند با بهینه‌سازی فرآیندهای خود، زمان و هزینه‌های پروژه را کاهش دهد.

  1. کاهش ریسک

– مدیریت ریسک بهتر: گواهینامه‌های ایزو به شرکت‌ها کمک می‌کند تا ریسک‌های مرتبط با فرآیندها و محصولات خود را شناسایی و مدیریت کنند. این مدیریت ریسک می‌تواند به کاهش مشکلات و تأخیرها در پروژه‌ها منجر شود. به‌عنوان‌مثال، یک شرکت تولیدکننده که دارای گواهینامه ISO 14001 (مدیریت محیط‌زیست) است، می‌تواند با شناسایی و مدیریت ریسک‌های زیست‌محیطی، از بروز مشکلات قانونی جلوگیری کند.

– پیشگیری از مشکلات: با رعایت استانداردهای ایزو، شرکت‌ها می‌توانند از بروز مشکلات و نواقص جلوگیری کنند. این امر به نفع کارفرمایان خواهد بود، زیرا می‌تواند به کاهش هزینه‌های اضافی و زمان‌های تأخیر منجر شود.

  1. مزیت رقابتی

– تمایز از رقبا: در مناقصات، داشتن گواهینامه‌های ایزو می‌تواند به‌عنوان یک مزیت رقابتی برای شرکت‌ها عمل کند. این گواهینامه‌ها می‌توانند شما را از سایر رقبای خود متمایز کنند و شانس موفقیت شما را افزایش دهند. به‌ویژه در مناقصات دولتی، بسیاری از کارفرمایان به دنبال پیمانکارانی هستند که دارای گواهینامه‌های ایزو باشند.

– جذب پروژه‌های بزرگتر: بسیاری از پروژه‌های بزرگ و دولتی به‌طور خاص به دنبال پیمانکارانی هستند که دارای گواهینامه‌های ایزو باشند. این امر می‌تواند به شما در جذب پروژه‌های بزرگتر کمک کند و به‌عنوان یک معیار برای ارزیابی صلاحیت شما عمل کند. به‌عنوان‌مثال، در پروژه‌های ساختمانی بزرگ، کارفرمایان معمولاً به دنبال پیمانکارانی هستند که توانایی مدیریت کیفیت و ایمنی را داشته باشند.

  1. رعایت مقررات و الزامات قانونی

– پاسخگویی به الزامات قانونی: در برخی صنایع، داشتن گواهینامه‌های ایزو ممکن است یک الزام قانونی باشد. این امر به کارفرمایان اطمینان می‌دهد که شما به قوانین و مقررات مربوطه پایبند هستید. به‌عنوان‌مثال، در صنایع غذایی، داشتن گواهینامه ISO 22000 (مدیریت ایمنی مواد غذایی) ممکن است برای شرکت‌ها الزامی باشد.

– کاهش مشکلات قانونی: با رعایت استانداردهای ایزو، شرکت‌ها می‌توانند از بروز مشکلات قانونی و جریمه‌های احتمالی جلوگیری کنند. این امر به کارفرمایان اطمینان می‌دهد که همکاری با شما ریسک کمتری دارد.

  1. ارتباط بهتر با ذینفعان

– بهبود ارتباطات: شرکت‌هایی که گواهینامه‌های ایزو دارند، معمولاً فرآیندهای بهتری برای ارتباط با ذینفعان خود دارند. این ارتباط به بهبود همکاری و هماهنگی در پروژه‌ها کمک می‌کند. به‌عنوان‌مثال، یک شرکت با گواهینامه ایزو می‌تواند با تأمین‌کنندگان و مشتریان خود به‌طور مؤثرتری ارتباط برقرار کند و نیازهای آن‌ها را بهتر درک کند.

– شفافیت و پاسخگویی: گواهینامه‌های ایزو به شرکت‌ها کمک می‌کند تا شفافیت بیشتری در فرآیندهای خود داشته باشند و به ذینفعان خود پاسخگو باشند. این شفافیت می‌تواند به افزایش اعتماد و همکاری با کارفرمایان و مشتریان منجر شود.

  1. توسعه پایدار

– تعهد به توسعه پایدار: بسیاری از استانداردهای ایزو، به‌ویژه ISO 14001، بر اهمیت توسعه پایدار و حفظ محیط‌زیست تأکید دارند. شرکت‌هایی که این گواهینامه‌ها را دارند، نشان می‌دهند که به مسئولیت‌های اجتماعی و زیست‌محیطی خود توجه دارند. این امر می‌تواند به جذب کارفرمایانی که به مسائل زیست‌محیطی اهمیت می‌دهند، کمک کند.

گواهینامه ایزو یک امتیاز خوب در مناقصات

گواهینامه‌های ایزو به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای افزایش اعتبار، کیفیت و کارایی شرکت‌ها در مناقصات عمل می‌کنند. کارفرمایان به‌دلیل این مزایا و تأثیر مثبت آن‌ها بر موفقیت پروژه‌ها، به داشتن گواهینامه‌های ایزو امتیاز می‌دهند. این گواهینامه‌ها نه‌تنها به شرکت‌ها در جذب پروژه‌های جدید کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند به بهبود تصویر عمومی و اعتبار شرکت‌ها نیز منجر شوند. در دنیای رقابتی امروزی، داشتن گواهینامه‌های ایزو می‌تواند به‌عنوان یک مزیت کلیدی برای موفقیت در مناقصات و دستیابی به اهداف تجاری شما عمل کند.

گواهینامه های مورد نیاز در مناقصه و نظرات کاربران:

خانم قادری سئوال کردند:
سطح اعتبار گواهینامه های ایزو جهت حضور در مناقصات مناسب اهداف و برنامه های دیگر سازمان‌ها هست مثلا ما به غیر از مناقصه قصد صادرات محصولمون را هم داریم و از طرفی برای مناقصه هم وقت زیادی نداریم باید چکار کنیم؟

 

مطالب مهمی که متقاضیان بدنبال آن هستند.

مطالب فنی و کاربردی مورد نیاز کارشناسان و علاقمندان به ایزو ISO

2 Responses

  1. ما یه شرکت نفتی بزرگ داریم که میخوایم توی مناقصات شرکت کنیم. چه گواهینامه هایی برامون لازمه که با دست پر بریم واسه شرکت توی مناقصه و توی وندورلیست شرکت نفت هم میخوایم وارد بشیم

  2. ما قبلا گواهینامه های ایزو 9001 و 14001 و 45001 رو دریافت کردیم الان میخوایم گواهینامه HSE و صلاحیت پیمانکاری دریافت کنیم هزینه هر گواهینامه چقدره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینکهای مفید و مرتبط
enemad-logo