سر فصلهای مهم
Toggleوندور نفت – وندور لیست – فهرست بلند وزارت نفت – AVL نفت
در این مقاله قصد داریم درباره مفهوم ، ماهیت ساختاری و اساس و عملکرد موضوع وندور نفت – وندور لیست – فهرست بلند وزارت نفت – AVL نفت صحبت نماییم. این مقاله بر اساس دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت ،ساختار و تشکیلات کمیته های فنی بازرگانی ارزیابی دستگاه مرکزی وزارت نفت تدوین گردید.
همچنین شرح وظایف و مسئولیت های کارشناسان فنی کمیته های ارزیابی وندور نفت یا وندور لیست یا لیست بلند یا AVL نفت از دیگر اهداف مقاله پیشرو می باشد.
مرکز راهنمایی جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست با شماره 79165-021 در خدمت شماست.
وندور لیست – پیشینه
همانگونه که همه ما می دانیم در دنیای امروزی گستردگی منابع عرضه کالا، و اقلام ، بازار رقابتی بسیار شدید است. این رقابت در بین منابع ( تولیدکنندگان / تامین کنندگان ) همواره برقرار است. وجود بازارهای رقابتی اغلب سبب سردرگمی مشتریان یا همان شرکت های بزرگ در انتخاب منابع تامین کالا از میان هزاران منبع عرضه کنندگان کالا و اقلام مدنظر می گردد.
طبق تحقیقات و پژوهش های کارشناسان حوزه تدارکات و پشتیبانی شرکت های بزرگ ، تهیه فهرست تامین کنندگان یکی از چالشها و مخاطرات آنهاست. سازمانها بدنبال شناسایی و انتخاب یک منبع مناسب و مطمئن جهت تهیه اقلام مصرفی و یا کالاهای مونتاژی مورد نیاز خود می باشند.
درحوزه پشتیبانی و تدارکات شرکت های بزرگ، یافتن یک منبع مطمئمن باعث افزایش کیفیت اقلام مصرفی میگردد. همچنین یکی دیگر از مزایای تدوین وندور لیست صرفه جویی در زمان خرید و کاهش هزینه ها می گردد. لازم به ذکر است که حذف پدیده شوم رانت خواری نیز از اهداف ثانویه شرکت های بزرگ می باشد.
شرکتهای بزرگ ابتدا منابع تولیدی و بازرگانی را شناسایی می کنند. سپس میزان اعتبار و انطباق با استانداردهای مرتبط برای کالاهای خود را تعیین می کنند. در صورت توافق ، نسبت به انعقاد قرارداد و آغاز همکاری مشترک و متقابل اقدام می نمایند.
روش ها و دستورالعمل های سازمانهای مختلف در شناسایی این منابع متفاوت است. هر شرکتی پس از آشنایی ، ارزیابی و سطح بندی منابع ( تولیدکنندگان / تامین کنندگان ) اسامی آن منابع مورد تایید را در یک لیست تحت ” یا عنوان ” فهرست بلند ” لیست بلند ” یا ” وندورلیست ” که اختصاراً به AVL نام دارند، ضبط و نگهداری می کنند. سپس در زمان مقتضی و مورد نیاز، به لیست بلند یا وندورلیست یا AVL رجوع می کنند. در نهایت با منبع مورد اطمینان انتخابی جهت همکاری و تهیه اقلام خود همکاری می نمایند.
مرکز مشاوره سیستم کاران جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست با شماره 79165-021 در خدمت شماست.
وندور لیست وزارت نفت – تعریف
دستگاه مرکزی وزارت نفت با توجه به گستردگی اقلام و تنوع محصولات خود در سطح کشور ایران ، یکی از شرکت های بزرگی می باشد. شرکت نفت همواره برای تهیه وندورلیست خود یا همان وندور نفت یا لیست بلند یا AVL نفت ، ساختار،تشکیلات وروش های ویژه ای، طراحی و اجرا می نماید.
بدون شک یکی از فواید وجود این ساختار و تشکیلات منسجم ، تامین مطمئن اقلام مورد نیاز دستگاه مرکزی نفت می باشد. صرفه جویی در زمان ، ایجاد رابطه عادلانه در انتخاب منبع تامین نیز از مزایای فهرست بلند وزارت نفت می باشد.
متقاضی ورود به وندور نفت یا وندور لیست یا لیست بلند یا AVL نفت هم از این سامانه ها استقبال می کنند. زیرا نتیجه طبیعی آن همکاری با وزارت نفت می باشند. یکی دیگر از اهداف ارزیابی صلاحیت منابع، کاهش رانت خواری و حذف دست های پلید در بازار رقابتی از مزایای دیگر فهرست AVL است.
فهرست بلند وزارت نفت – ساختار سازمانی
همانگونه که همه ما می دانیم دستگاه مرکزی وزرات نفت کشور جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماهیت خود، از چهار شرکت به شرح زیر تشکیل و راه اندازی شده است :
1) شرکت ملی نفت ایران
2) شرکت ملی گاز ایران
3) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
4) شرکت ملی پتروشیمی ایران
طبیعتا براساس ساختار و تشکیلات و شرح وظایف و مسئولیت هر کدام از شرکت های مذکور، با تنوع و گستردگی بسیار بالای اقلام مصرفی و محصولات تولیدی در سطح کشور روبرو می باشیم.
دستگاه مرکزی وزارت نفت مطابق با نیازهای استاندارد شرکت های چهارگانه زیرمجموعه خود ، دستورالعمل هایی را براساس استانداردهای تعریف شده برای کلیه تجهیزات صنعت نفت تهیه، تنظیم و اقدام به اجرا و نظارت می نماید.
دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت توسط کارشناسان خبره و فنی کمیته ارزیابی و تایید صلاحیت وندور نفت به نحو احسن اجرا، نظارت و مورد پایش مستمر قرار می گیرند. از این طریق صلاحیت منابع به نحو کاملا فنی و عادلانه مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند.
دستگاه مرکزی وزارت نفت با هدف شناسایی منابع معمولا به صورت اعلام فراخوان عمومی و سراسری در وب گاه و سایت های معتبر ، نسبت به فراخوان خوداظهاری منابع اقدام می نماید.
لازم به ذکر است رعایت عدالت در بهره مندی از منابع ( تولیدکنندگان / تامین کنندگان ) و جلوگیری از سواستفاده و رانت خواری از اهداف ثانوی دستگاه مرکزی وزارت نفت می باشد.
فراخوان ثبت نام در وندور لیست وزارت نفت
دستگاه مرکزی وزارت نفت در ابتدای امر با انتشار فراخوانی تحت عنوان ” فراخوان ارزیابی صلاحیت سازندگان و تأمین کنندگان دستگاه مرکزی وزارت نفت ” به صورت دوره ای می نماید.
در این فراخوان از کلیه تامین کنندگان داخلی که متقاضی همکاری با دستگاه مرکزی وزارت نفت و ورود به وندور لیست یا لیست بلند یا AVL نفت می باشند، دعوت می گردد تا پس از ثبت نام ، مورد ارزیابی قرار بگیرند.
شرکت های متقاضی با معرفی مشخصات کامل و دقیق شرکت متبوع ثبت نام می کنند. سپس محصولات خود را در معرض ارزیابی کارشناسان فنی کمیته های ارزیابی وندور قرارمی دهند.
در مرحله بعد کارشناسان فنی و خبره کمیته های ارزیاب وندورنفت یا AVL نفت بر اساس دستورالعمل های صادره از سوی دستگاه مرکزی وزارت نفت کلیه اطلاعات و مستندات بارگذاری شده از سوی منابع ( تولیدکنندگان / تامین کنندگان ) را با دقت زیاد مورد ارزیابی قرار می دهند.
در صورت انطباق مشخصات کالاها و اقلام با الزامات وزارت نفت، منابع امتیاز لازم را جهت ورود به لیست بلند وزارت نفت کسب می نمایند.
بدین ترتیب نام آن منبع ( تولیدکنندگان یا تامین کنندگان ) در وندور نفت یا AVL نفت برای مدت مُعین در دو بخش تولیدکنندگان ویا تامین کنندگان وارد خواهد شد.
فهرست بلند وزارت نفت – مدت اعتبار
براساس دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت، منظور از مدت معین در عضویت وندور نفت یا وندور لیست یا لیست بلند یا AVL نفت، دو سال تمام می باشد.
طبیعی است پس از پایان مدت معین، منابع ملزم می باشند تا پس از انتشار فراخوان های دیگر از سوی دستگاه مرکزی وزارت نفت، نسبت به خوداظهاری مجدد اقدام نمایند.
لازم به ذکراست منظور دستورالعمل وزارت نفت از ” مدت دو سال ” در زمان تدوین این مقاله می باشد. ممکن است این مدت بر اساس سیاست های کلی وزارت نفت تغییر نماید.
اعضای فهرست بلند وزارت نفت – پایش و نظارت مستمر
یکی از نکات قابل توجه در دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت پایش مستمر منابع مورد تایید وزارت نفت می باشد.
چنانچه براساس گزارش ها، یکی از منابع پس از ورود به فهرست بلند وزارت نفت بر خلاف تعهدات عمل نماید، عضویت آن منبع در فهرست بلند وزارت نفت یا AVL نفت لغو می گردد. ایجاد محدودیت همکاری با دستگاه مرکزی وزارت نفت، یکی دیگر از تبعات موضوع فوق می باشد.
مرکز راهنمایی و مشاوره سیستم کاران جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست با شماره 79165-021 در خدمت شماست.
کمیته های فنی بازرگانی – شرح ساختار
این مقاله سعی می کند با تشریح کمیته های فنی بازرگانی دستگاه مرکزی نفت، به سازندگان و یا تامین کنندگان کمک نماید تا با کسب آگاهی بیشتر بتوانند به عنوان شرکت متقاضی در وندور نفت یا AVL نفت حضور یابند.
کمیته های فنی بازرگانی – انواع کمیته ها
براساس دستورالعمل های دستگاه مرکزی نفت، کمیته های فنی بازرگانی به انواع زیر تقسیم می گردند :
1) کمیته فنی بازرگانی ” مستقل “
2) کمیته فنی بازرگانی ” مشترک “
3) کمیته های فنی بازرگانی ” ویژه “
این مقاله می کوشد تا خوانندگان ضمن آشنایی با انواع کمیته های فنی بازرگانی و شرح وظایف آنان با آشنایی کامل، نسبت به ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت اقدام نمایند.
جهت ورود به وندور می توانید مقاله تخصصی ” Avl نفت | وندور لیست شرکت نفت | تلفن 79165-021 | وندور شرکت نفت ” را بخوانید.
1)) کمیته فنی بازرگانی ” مستقل “
این کمیته در چهار شرکت اصلی وزارت نفت ( شامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی پتروشیمی ایران ) مستقر هستند.
مطابق با آئین نامه ها، هياتي متشکل از نمايندگان رئيس دستگاه مرکزی وزارت نفت و همچنين حداقل سه عضو فني بازرگاني صلاحیت دار می باشد. این اعضا از سوی بالاترين مقام اجرايي شرکت اصلي معرفي و پس از تاييد رئيس دستگاه مرکزی وزارت نفت برای مدت دو سال منصوب مي گردند.
بر اساس ماهیت اقلام و تجهيزاتی که در صنعت نفت، کاربرد و مصرف فراوان دارند مانند اقلام حفاری و کنتور گازی، کمیته های فنی بازرگانی ” مستقل ” فعالیت می نمایند.
کمیته فنی بازرگانی مستقل – شرح وظایف
در ادامه این مقاله به شرح وظایف کمیته های فنی بازرگانی ” مستقل” می پردازیم:
الف -کمیته های نفت دستگاه مرکزی وزارت نفت که دبيرخانه اين کمیته ها در شرکت ملي نفت ايران مستقر است.
ب -کمیته های گاز دستگاه مرکزی وزارت نفت که دبيرخانه اين کمیته ها در شرکت ملي گاز ايران مستقر است.
ج – کمیته های پالایش و پخش دستگاه مرکزی وزارت نفت که دبيرخانه اين کمیته ها در شرکت ملي پالایش و پخش فرآورده های نفتي ايران مستقر است.
د -کمیته های پتروشيمي دستگاه مرکزی وزارت نفت که دبيرخانه اين کمیته ها در شرکت ملي صنايع پتروشيمي مستقر است.
2)) کمیته های فنی بازرگانی ” مشترک “
این کمیته بين دو يا چند شرکت اصلي وزارت نفت ( صنا یع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ) برای موضوعات مشترک. فعالیت دارند.
کمیته فنی بازرگانی مشترک – شرح وظایف
در ادامه مقاله به تشریح ساختار و وظایف کمیته های ” مشترک ” صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دستگاه مرکزی وزارت نفت می پردازیم.
براساس دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت، هياتي متشکل از نمايندگان رئيس دستگاه مرکزی وزارت نفت و همچنين حداقل چهار عضو متخصص فني بازرگاني صلاحیت دار تشکیل می گردند.
اعضای این هیات بر حسب موضوع به صورت مشترک از دو يا چند شرکت اصلي مرتبط براساس پيشنهاد بالاترین مقام هر شرکت و تاييد رئيس دستگاه مرکزی ، برای مدت دو سال انتخاب و منصوب مي گردند .
مطابق با ضوابط وزارت نفت کمیته های ” مشترک ” با هماهنگي و توافق چهار شرکت اصلي و تصويب اداره کل مي تواند به يکي از شرکت های اصلی واگذار گردد.
کمیته های مشترک صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دستگاه مرکزی وزارت نفت براساس ضرورت و يا بر مبنای اقلام ، تجهيزات و محصولات که در چند شرکت اصلي کاربرد و مصرف دارند تشکيل می شوند.برای مثال می توان اقلام مانند شیرآلات و پمپ ها، نرم افزار و اقلام حراست و حفاظت الکترونيك را نام برد.
کمیته فنی بازرگانی مشترک – طبقه بندی
1- کمیته فنی بازرگانی مشترک ” نرم افزار “
2_ کمیته فنی بازرگانی مشترک ” اقلام حراست و حفاظت الکترونیکی “
کمیته فنی بازرگانی مشترک نرم افزار- تشریح
یکی دیگر از موارد مدنظر در دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت ” کمیته نرم افزار کمیته ای مشترک” می باشد. این کمیته می تواند بين چهار شرکت اصلي (شامل شرکت ملی نفت ایران،شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی ایران،شرکت ملی پتروشیمی ایران) فعالیت دارد.
کمیته فنی بازرگانی مشترک نرم افزار- اعضا
کمیته نرم افزار کمیته ای مشترک ساختاری می باشد که در آن علاوه بر اعضای اصلي، حداقل دو عضو دیگر نيز توسط اداره کل فناوری اطلاعات و توسعه دولت الکترونيك پيشنهاد می گردد. این دو عضو پس از تاييد رئيس دستگاه مرکزی وزارت نفت برای مدت دو سال منصوب مي گردند.
کمیته فنی بازرگانی مشترک نرم افزار- شرح وظایف
طبق ضوابط و دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت وظیفه کمیته نرم افزار، ارزیابی و بررسی صلاحیت تولیدکنندگان یا تامین کنندگان نرم افزاری در حوزه IT و .. تعریف می گردد.
کمیته فنی بازرگانی مشترک اقلام حراست – تشریح
یکی دیگر از موارد پیش بینی شده در دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت ” کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك ” می باشد که در ادامه به شرح آن می پردازیم.
تیم یا ” کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك ” کمیته ای مشترک بين چهار شرکت اصلي مي باشد. کارگروه اقلام حراست و حفاظت الکترونيك ذيل يکي از شرکت های اصلي به تشخيص اداره کل فعالیت می نمایند.
کمیته فنی بازرگانی مشترک اقلام حراست – اعضا
بر اساس دستورالعمل ها، اعضای کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك توسط رييس سازمان حراست دستگاه مرکزی وزارت نفت و همچنین با هماهنگي مديران عامل شرکت های اصلي پيشنهاد می گردند.
اعضای این کمیته پس از تاييد رئيس دستگاه مرکزی برای مدت دو سال به عنوان عضو کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك منصوب و فعالیت می نمایند.
کمیته فنی بازرگانی مشترک اقلام حراست – شرح وظایف
طبق ضوابط و آئین نامه های دستگاه مرکزی وزارت نفت وظیفه کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك ، ارزیابی و بررسی صلاحیت تولیدکنندگان یا تامین کنندگان اقلام حراستی ، حفاظت الکترونیک و .. می باشد.
مرکز راهنمایی و مشاوره سیستم کاران جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست با شماره 79165-021 در خدمت شماست.
3)) کمیته فنی بازرگانی ویژه
یکی دیگر از موارد مذکور در دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت “کمیته های فنی بازرگانی ویژه ” می باشد.
کمیته های فنی بازرگانی ویژه فقط در صورت ضرورت و همچنین بنا به پيشنهاد و ارائه گزارش توجيهي از سوی اداره کل و تاييد رئيس دستگاه مرکزی تشکيل مي شوند .
کمیته فنی بازرگانی ویژه – اعضا
بر اساس دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت اعضای اين کمیته ها متشکل از نمايندگان رئيس دستگاه مرکزی وزارت نفت و همچنين حداقل چهار عضو خبره فني بازرگاني صلاحیت دار است.
اعضای این کمیته های بر حسب موضوع از بين شرکت های اصلي بنا به پيشنهاد اداره کل و تاييد رئيس دستگاه مرکزی، برای مدت دو سال انتخاب و منصوب مي گردند.
کمیته فنی بازرگانی ویژه – شرح وظایف
طبق ضوابط و آئین نامه های دستگاه مرکزی وزارت نفت، وظیفه کمیته های ویژه ارزیابی صلاحیت اقلام و کالاهایی است که متقاضی ورود به وندور نفت نسبت به معرفی آن، اقدام می نماید.
کمیته های فنی بازرگانی – طبقه بندی بر اساس ماهیت اقلام
مطابق با دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت، کمیته های فنی بازرگانی بر اساس شرح وظایف و مسئولیت ها و همچنین با توجه به ماهیت موضوع، به کمیته های زیر طبقه بندی می شوند:
1) کمیته فنی بازرگانی اقلام مکانیک
2) کمیته فنی بازرگانی ماشین آلات دَوّار
3) کمیته فنی بازرگانی برق، کنترل و ابزار دقيق
4) کمیته تجهيزات فرايندی و مواد شيميايي
5) کمیته نرم افزار و اقلام حوزه IT
6) کمیته اقلام حراست و حفاظت الکترونيك
در ادامه به استناد دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت به شرح هر کدام از کمیته های مذکور می پردازیم.
1) کمیته فنی بازرگانی اقلام مکانیک
مطابق با ضوابط مسئولیت اصلی” کمیته فنی بازرگانی اقلام مکانیک ” بررسی صلاحیت و ارزیابی منابع عرضه کننده لوله، اتصالات و شيرآلات ، تجهيزات حفاری و سرچاهي و درون چاهي، اقلام ايمني وآتش نشاني و .. می باشد.
2) کمیته فنی بازرگانی ماشین آلات دَوّار
براساس ضوابط مسئولیت اصلی ” کمیته فنی بازرگانی ماشین آلات دَوّار ” بررسی صلاحیت و ارزیابی منابع عرضه کننده که شامل پمپها، توربين ها، کمپرسورها و … می باشد.
3) کمیته فنی بازرگانی برق، کنترل و ابزار دقيق
طبق ضوابط مسئولیت اصلی ” کمیته فنی بازرگانی برق، کنترل و ابزار دقيق ” بررسی صلاحیت و ارزیابی عرضه کنندگان که شامل تجهيزات برقي، الکترونيك، اندازه گيری، سيستم های کنترل، مانيتورينگ و ابزار دقيق، مخابرات، سخت افزار رايانه و … می باشد.
4) کمیته فنی بازرگانی تجهيزات فرايندی و مواد شيميايي
طبق ضوابط مسئولیت اصلی ” کمیته فنی بازرگانی تجهيزات فرايندی و مواد شيميايي ” بررسی صلاحیت و ارزیابی منابع عرضه کننده که شامل ظروف، مخازن و تجهيزات ثابت فرايندی، بسته های فرايندی، مواد شيميايي، کاتاليست ها، پوششها، رنگ ها و .. می باشد.
5) کمیته فنی بازرگانی نرم افزار و اقلام حوزه IT
طبق ضوابط مسئولیت اصلی ” کمیته فنی بازرگانی نرم افزار و اقلام حوزه IT ” بررسی صلاحیت و ارزیابی منابع عرضه کننده نرم افزار و اقلام حوزه IT می باشد.
لازم به ذکر است کمیته نرم افزار و اقلام حوزه IT ، یک کمیته مشترک بين چهار شرکت اصلي بوده که براساس الزامات، نسبه به ارزیابی کالا و اقلام فعالیت می نماید.
6) کمیته فنی بازرگانی اقلام حراست و حفاظت الکترونيك
طبق ضوابط مسئولیت اصلی ” کمیته فنی بازرگانی اقلام حراست و حفاظت الکترونيك ” اقلامی شامل سیستم های حفاظتي اماکن و تجهيزات حفاظتي نيروهای حراست، دوربين های مداربسته، گيت های کنترل تردد و.. می باشد.
مرکز راهنمایی و مشاوره سیستم کاران جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست با شماره 79165-021 در خدمت شماست. نحوه ثبت نام در وندور لیست شرکت نفت را از سیستم کاران بپرسید.
وظایف اعضای کمیته های فنی بازرگانی
اعضای کمیته های فني بازرگاني بر اساس تخصص و مهارت خود و منطبق با اقلام مدنظر موظفند نسبت به ارزیابی صلاحیت تولیدکنندگان یا تامین کنندگان متقاضی فهرست بلند وزارت نفت اقدام نمایند.
در ادامه این مقاله اهم وظایف اعضای کمیته فنی بازرگانی طبق دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت به شرح ذيل بیان می گردد :
1-شرکت در جلسات کمیته های فنی بازرگانی برای ارزيابي صلاحیت فني و کيفي تولیدکنندگان یا تامین کنندگان متقاضی ورود به فهرست بلند وزارت نفت.
اعضای کمیته های فنی بازرگانی می بایست پس از مطالعه دقیق و امضای کليه مستندات در هر جلسه اعم از صورتجلسات ارزيابي، نسبت به ارزیابی نهایی و امتیازدهی اقدام نمانید.
2- ارزيابي شکلي مستندات ارائه شده از طرف منابع شامل تولیدکنندگان یا تامین کنندگان متقاضی ورود متقاضی ورود به فهرست بلند وزارت نفت.
در این ارزیابی، اعضای کمیته های فنی بازرگانی، نسبت به کنترل عدم درج نام منبع ( تولیدکنندگان یا تامین کنندگان )در فهرست سامانه ” شرکت های فاقد صلاحیت معامله ” اقدام می نمایند. هدف از این فرآیند اطمینان از عدم ممنوعیت فعالیت شرکت متقاضی می باشد.
وظایف اعضای کمیته های فنی بازرگانی – ادامه
3- ثبت گزارش ارزيابي شکلي اوليه مستندات موجود در سامانه ساخت
در این مقطع، اعضای کمیته های فنی و بازرگانی پس از فراخوان های دوره ای و سراسری منابع ، نسبت به ارزیابی شکلی اولیه مستندات تولیدکنندگان و تامین کنندگان اقدام می نمایند.
4- بررسي نياز به بازديد ميداني از تجهيزات، امکانات و زيرساختها
بنا بر تشخیص اعضای کمتیه های فنی بازرگانی ممکن است یک منبع( تولیدکنندگان یا تامین کنندگان ) نیازمند بازدید میدانی از تجهيزات، امکانات و زيرساختهای آن منبع باشد.
در این صورت اعضای کمیته های فنی بازرگانی براساس دستورالعمل ها، اقدامات مقتضی مربوط به بازدید میدانی را جهت تایید آن منبع برای ورود متقاضی ورود به فهرست بلند وزارت نفت می باشد.
5- تهيه برنامه پيشنهادی و هماهنگ کردن بازديد از امکانات توليدی منابع منابع و تهيه کليه مستندات که مطابق با بازديد شامل گزارشات مصور بازديد صورت می پذیرد.
6- بررسي و ارزيابي صلاحیت تولیدکنندگان یا تامین کنندگان که براساس کليه مستندات اعم ازگزارش بازديد، صورتجلسات، جدول امتيازات و محاسبه امتيازات براساس معيارهای ارزيابی انجام می گیرد.
وظایف اعضای کمیته های فنی بازرگانی – ادامه وظایف
7- تعيين سطح و ظرفيت تولیدکنندگان یا تامین کنندگان واجد صلاحیت به تفکيك هر محصول توليدی براساس استانداردهای مربوطه و ساز وکار سطح بندی منابع.
8- ثبت گزارشات و ضميمه نمودن مستندات جزئيات امتيازات هر يك از معيارها و زيرمعيارهای ارزيابي صلاحيت منابع و سطح بندی آنها در ” سامانه ساخت “
9- هماهنگي و پاسخگويي به موارد درخواستي نايب رئيس و دبير کمیته های فنی بازرگانی.
مطابق با دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت، ممکن است درخواست هایی از سوی نایب رئیس و یا دبیرکمیته های فنی بازرگانی با موضوعیت نحوه ارزیابی و شرح فرآیند بررسی صلاحیت منابع به دست کمیته های فنی بازرگانی برسد.
در این گونه مواقع، اعضای کمیته های فنی بازرگانی موظف به پاسخگویی می باشند.
10- انجام احسن مسئوليت های مندرج در قانون برگزاری مناقصات و آيين نامه های اجرايي آن و آيين نامه معاملات شرکت ملي نفت ايران و ساير قوانين و مقررات مربوطه.
11- ارائه پيشنهادهای اصلاحی جهت بهبود روش ها و مدل های ارزيابي در کمیته های فنی بازرگانی به دستگاه مرکزی، منطبق با قانون برگزاری مناقصات و آيين نامه معاملات شرکت ملي نفت ايران.
بدون شک دستورالعمل های دستگاه مرکزی وزارت نفت خالی از ایراد و اشکال نمی باشد. ممکن است گاهی در طی فرآیند ارزیابی صلاحیت ها، اعضای کمیته های فنی بازرگانی، با موارد جدید روبرو شوند که طرح و بررسی آن ،بی فایده نیست.
وظایف اعضای کمیته های فنی بازرگانی – سایر وظایف
لذا اعضای کمیته های فنی بازرگانی می توانند با طرح و بررسی موارد مذکور، قدم های موثری در رابطه با بالا بردن کیفیت ارزیابی صلاحیت ها بردارند.
12- مشارکت فعال در حل و فصل موضوعات موجود در کمیته های فنی بازرگانی و انتقال تجربه با ديگر اعضای مرتبط.
از آنجائیکه که ” تجربه ” یک سرمایه گرانبها برای تصمیم گیری های آتی می باشد، لذا اعضای کمیته های فنی بازرگانی می توانند با انتقال تجارب گام های مفید و موثر در جهت اعتلای فرآیند ارزیابی صلاحیت ها بردارند.
13- حفظ و توسعه تعامل و ارتباط کارآمد با ساير اعضای کمیته های ديگر شرکت های اصلي.
14- رعايت تمام اصول اخلاق حرفه ای در فرايند ارزيابي صلاحیت ( تولیدکنندگان یا تامین کنندگان متقاضی ورود به وندور نفت یا وندور لیست یا لیست بلند یا AVL نفت ).
مرکز راهنمایی و مشاوره سیستم کاران جهت ثبت نام در فهرست بلند وزارت نفت – وندور نفت – AVL نفت – وندور لیست شرکت نفت با شماره 79165-021 در خدمت شماست.
مقاله مرتبط:
رضایت مشتریان برای وندور لیست شرکت نفت
One Response
مراحل ثبتنام در وندور نفت و AVL رو میفرمایید