سیستم مدیریت کیفیت
سیستم مدیریت کیفیت یک تفکر هدفمند گرا درجهت عملکرد فرآیندهای سازمانها برای ارائه خدمات و محصولاتشان میباشد. ایزو ۹۰۰۱ باتمرکز برروی سطح کیفیت محصولات و خدمات توسط سازمان استاندارد جهانی تهیه و تدوین گردیده است. اخذ استاندارد ایزو ۹۰۰۱ باعث میشود سازمانها آمادگی لازم جهت حضور و رقابت در بازارهای داخلی و خارجی را پیدا کنند و باتکیه بر کیفیت بالای تولیداتشان رضایت و اعتماد افراد جامعه و مشتریان را بدست آورند.
سیستم مدیریت کیفیت امروزه یکی از پرکاربردترین و اصلیترین گواهینامه ها محسوب میگردد و اکثر سازمانها بدنبال اخذ و دریافت ایزو ۹۰۰۱ هستند زیرا میدانند اخذ و دریافت چنین گواهینامه ای باعث بهره وری و عملکرد بهتر سازمانها می گردد.سازمان ایزو باتوجه به خواسته و نیاز مشتریان و افراد جامعه بندهای این استاندارد را تهیه و منتشر کرده است زیرا که تمامی افراد جامعه و مشتریان بدنبال محصولات و تولیدات با کیفیت هستند.
مزایای پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت
_ بالا رفتن قدرت و توانایی سازمان جهت ارائه خدمات و محصولات باسطح کیفیت بالا و منطبق با قوانین و الزامات استاندارد
_ ایجاد کردن فرصتها باتوجه به ایجاد کردن رضایت درمشتریان
_ انجام فعالیتها با ایجاد ریسک ها و فرصتهایی که بامحیط سازمان و اهدافش متناسب باشد.
_ پرهیز از کارهای تکراری و کم کردن هزینه های گزاف
_ منطبق سازی فرآیندهای سازمان متناسب باالزامات سیستم مدیریت کیفیت
اهمیت سیستم مدیریت کیفیت
ISO 9001 بعنوان استاندارد مادر نام گرفته است و پیش نیاز تمامی استانداردها محسوب میشود. تمامی مراجع معتبر و آگاه توصیه دارند که درابتدا هر سازمانی ایزو ۹۰۰۱ رادر مجموعه خود طراحی و پیاده سازی کنند و بعد از آن به سراغ استانداردهای مورد نیاز دیگر سازمان بروند. بعلت کامل بودن و جامع بودن تمام بندهای استاندارد ایزو ۹۰۰۱ به جرات میتوان گفت این ایزو به تنهایی برای هر سازمانی راه ساز وچاره ساز است.
بهترین راهی که برای دریافت گواهینامه به سازمانها توصیه میگردد این است که اول گواهی ایزو ۹۰۰۱ رااخذ نمایند و بعد از آن گواهی ایزو ۱۴۰۰۱ سیستم مدیریت زیست محیطی و گواهی ایزو ۴۵۰۰۱ سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی را اخذ نمایند. دریافت همزمان و پیاده سازی و اجرای این سه گواهینامه یعنی سیستم مدیریت کیفیت، سیستم مدیریت زیست محیطی و سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای درهر سازمانی نشان دهنده پیاده سازی یک سیستم مدیریت یکپارچه در مجموعه میباشد و اصطلاحا گفته میشود مجموعه IMS دارد.
مراحل اخذ سیستم مدیریت کیفیت ایزو ۹۰۰۱
۱.مشخص کردن اهداف سازمان جهت اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱
۲. مشخص کردن مرجع صادر کننده گواهینامه ایزو ۹۰۰۱
۳. طراحی و اجرای مستندات و پیاده سازی گواهینامه ایزو ۹۰۰۱
۴. ممیزی داخلی و ممیزی خارجی
۵. ممیزی نهایی
۶. ثبت و صدور گواهینامه ایزو ۹۰۰۱
مراحل اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ بدین صورت است که در ابتدا اهداف سازمان را مشخص کنیم و متناسب با اهداف مرجع مورد نظر را انتخاب کنیم. سازمانهایی که قصد شرکت در مناقصات را دارند و یا قصد تبلیغات و برند سازی دارند میتوانند از مراجع غیر IAF گواهینامه درخواست کنند. سازمانهایی که قصد صادرات خدمات و محصولاتشان را دارند باید از مراجعIAF اقدام به دریافت گواهینامه کنند.
بعد ازانتخاب مرجع ، سازمانها میتوانند مستندات مربوط به انواع گواهینامه ها را به صورت رایگان دریافت نمایند و هر زمان که میخواهند با توجه به مستندات پیاده سازی را انجام دهند. بعد از آن انجام ممیزی داخلی و خارجی توسط کارشناس ایزو انجام شود و در نهایت بعد از انجام ممیزی نهایی توسط بازرس ایزو گواهینامه ایزو صادر میگردد.
توصیه مهم جهت اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱
سازمانها و شرکتهای متقاضی ایزو حواسشان جمع باشد برای اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ به سراغ مراجع تقلبی نروند. متأسفانه یکسری مراجع صدور هستند که با عمل ناپسند فتوشاپ و زدن لوگو و مهر برجسته برروی گواهینامه ها اقدام خود را کاملا قانونی جلوه میدهند. ومتقاضی به صورت کاملا ناآگاه گواهینامه بدون اعتبار را از این مراجع دریافت مینماید.
حتی ظاهر گواهینامه اینقدر قانونی جلوه میدهد که متقاضی همچنان اصرار میکند که مدرکش معتبر هست. و بدنبال استعلام و ریجستری مرجع صادر کننده نمی رود. توصیه مرکز ما به شما مشتریان ومتفاضیان محترم اخذ گواهینامه ایزو ای است که قبل از هر اقدامی در ابتدا از اعتبار مرجع مورد نظر اطمینان حاصل کنند و مرکز ما با ارائه مشاوره رایگان و معرفی کلیه مراجع معتبر بهترین خدمت رسانی را ارائه میدهد.
مطالب مهم دیگر مرتبط با این مقاله
گواهینامه ایزو – ۷۹۱۶۵-۰۲۱ – اخذ ایزو – گرفتن ایزو – دریافت ایزو